[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flo77
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Message
Echinodorus pink miracle in tranzitie
image
Red Rubin si Soekarno cu tranzitia terminata
image
image
Daca ai luat planta de la un particular, este posibil ca se fi trecut deja prin perioada de tranzitie.
Gelu, de ce spui tu ca este un filtru de tip "bog". Eu vad mai degraba o forma de sump(un DIY sump, foarte reusita dealtfel), dar nicidecum un "bog" caci nu vad elementul esential, cel care elimina nitratii: plantele(de obicei terestre/semiacvatice in cazul pondurilor).
Dupa ce ciclarea se termina, acvariul nu este inca stabil, substratul inca mai lucreaza. In aceasta perioada algele isi fac aparitia. Nu am nici eu un"green thumb" dar am constatat ca in acea perioada buce nu o duce bine la mine.
Daca ai cumparat echinodorusi de la magazin, aia sunt crescuti de obicei emersed si dureaza ceva pana face tranzitia la forma subacvatica. Probabil ca si forma frunzelor este diferita in cele 2 caziri.
Thereau wrote:
flo77 wrote:Iti tin pumnii ca buce sa-ti mearga intr-un set up nou.


Pare ca buce merge in orice conditii la mine pana acum mai multe probleme am avut cu anubias ul care era plantat in lumina directa. Dupa ce le am ascuns de lumina au inceput sa se dedvolte

La mine daca acvariul nu-i ciclat si stabil cat de cat, buce face fite.
Pa iei ii ploua'n gura, nu poate sa pape de la fundul bazinului.
Iti tin pumnii ca buce sa-ti mearga intr-un set up nou.
dan.pavelescu wrote:Nici eu nu stiam de el, l-am vazut intamplator in oferta unui petshop si mi-a ramas intiparit intr-un coltisor al mintii.
Am avut leeri cand eram copil, din ala clasic, mozaic, gri si atat, fara bliz-bliz-uri si leduri colorate.

Masculul face pieptul portocaliu, in perioada de reproducere sunt chiar foarte frumosi.
Omul cat traieste invata ! Multimesc ptr. updates, pe vremea cand ii aveam nu exista asa ceva.
Probabil o varianta noua, un fel de albino.
ocean wrote:Sexul e prea devreme ca sa fi sigur, inca mai au de crescut, am patit-o odata: am facut un troc cu un acvarist renumit de la noi-avea niste masuli de expozitie, am zis ca ii dau 5 femele(eu am tinut doua) pe el, omul a acceptat, dupa cateva luni s-a dovedit ca toate femelele pe care i le-am dat erau masculi(li s-a ascutit dorsala) la fel si ale mele . Dar intradevar Leeri(la noi ii mai spunea mozaic) ca adulti sunt deosebit de frumosi, dupa mine cei mai frumosi gourami ar merita un biotop

Ai dreptate, judecand doar dupa poze nu poti fi niciodata sigur de varsta sau sexul pestilor.
Wow, ai spart vreo banca sau a castigat la loto?
Trichopodus leerii(sau gurami sidefati cum ii numeam in "tinerete") ocupa un loc aparte in experienta mea de acvarist, fiind prima specie de pesti ovipari pe care am reusit sa-i reproduc. Din cate stiu, nu cred ca exista diferite nuante de culori pentru aceasta specie. Diferitele culori sunt datorate fievarstei, fie dimorfismului sexual.
Pe de alta parte, Tricogaster Trichopterus(cel mai popular gurami) poate avea diferite coloratii: albastru, galben, lavender(cred ca e o combinatie albastru+ galben), 3 spots etc.
Nu prea pot distinge prea bine din poze, dar cred ca "sidefatii) tai sunt 2 femele.
Eu tot incerc diferite mancaruri pte. discus. Printre altele am incercat si freeze dried bloodworm. Desi ii hidratez in prealabil, ma cam enerveaza ca raman mult timp la suprafata. Nu stiu daca sunt destul de mari ca sa atraga atentia "fluturilor" dar poate merita incercat.
La fiecare schimb de apa organizezi concurs pentru un post de farmacist. Trebuie sa-ti dau detalii in privinta probei de lucru?
Infelul asta ajungi maicunoscut decatMirciulica.
Nimic nu bate Seachem Safe..
Multumim de informatie, foarte utila. A aparut chiar si la stiri:
image
Gelu, imi cer scuze ca iti hijack postul, dar daca tot suntem la capitolul ciclide sa, vin si eu cu o intrebare. Recent am fost "cadorisit de un prieten" cu niste cladofora si am inteles ca Rainbow Cichlid (Herotilapia multispinosa) ar putea fi de ajutor. Are cineva experienta cu acesti pesti?
Eu nu am incredere in testele gen strips.
Din cate stiu eu duritatea totala(Gh) este data de concentratia ionilor de Ca si Mg dizolvati in apa. CO2 poate ajuta la dizolvarea mai rapida a carbonatului de calciu si in felul asta sa creasca GH. Daca nu ai roci, substrat care contin Ca, Mg nu vad de ce aditia de CO2 ar creste duritate totala(generala).
Eu aici vad doua conceptii diametral opuse. Avand in vedere ultimile realizari ale lui Thereau, chiar ma mir ca a urcat la 15% cu recomandarea.
 
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com