| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Se poate face sa folosesc instalatia asta de co2 pentru 2 acvarii fara sa cumpar nustiu ce distribuitoare ? Ati facut/incercat poate cineva vreo invetiie ceva ? Am citit ca nu merge dar nimeni nu spune de ce . Sunt multi pro si contra si am zis sa intreb aici poate a mai avut problema asta cineva .
|
 |
|
|
|
Mersi ... au cam suferit plantele si porbabil ca au inceput sa se descopuna . Nu am multe alge dar au aparut ici colo cate ceva . Cand dozez carbo in acvariu dau si pe ele si mor . Vroiam sa stiu mai mult ce sunt sa stiu de ce au aparut.
|
 |
|
|
Este asta staghorn algae?
Am tot cautat azi si nu am gasit nimic asemanator . Din cate observat este doar pe lemn . Parca e o pata verde din care ies firisoare . Se pare ca la otto le place , au burta plina dar ma tem sa nu le scap de sub control .
|
 |
|
|
|
Mersi Samy vad ce pot face !
|
 |
|
|
|
O intrebare .
Cum ar trebui sa dozez fertilizantul ? Am master line I II si Carbo , pe cutii scrie 1 ml /zi la 30L . Astia 30L se refera la volumul acvariului sau volumul de apa ? Pana acuma dozam 1ml zi .
Am cumparat si a doua lampa tot de 15 w . O lampa are 1800lumeni , acum nu stiu cum se calculeaza dar la 2 am 3600 , undeva la 90lumeni/L daca asa se calculeaza .
Cred ca din cauza ca bag si co2 plantele sa nu aiba destui nutrienti?
Nu sunt foarte verzi chiar unele sunt mai galbene.
|
 |
|
|
Am masurat tensiunea ce o scoate 32v . Nu ma prea pricep la chestiile astea . Daca o sa gasesc unul ceva ieftin poate incerc . Nu are rost sa cumpar unu si sa il tin undeva la pastrare ca nu merge .
Asta e se invata ei. O sa creasca plantele plutitoare si o sa faca putin de umbra . As vrea sa strang niste banuti si sa fac un acvariu pentru un betta , ceva mai frumos . Ma bat toti la cap ca nu au ce sa vada in acvariu asta , nu intelege nimeni de ce am pus pesti asa de micuti
Mersi dan.pavelescu , sa traiesti.
|
 |
|
|
|
AquaLed Max 15w , am buton sa regelez itensitatea dar nu pot sa pun functia rasarit apus . Butonul il folosesc doar sa reglez intensitatea si cele 9 faze de iluminare prestabilite
|
 |
|
|
Am inteles mersi !
Inca o intrebare ca tot daca vine vorba de lumina...
Nu gasesc undeva un dimmer sau ceva cu care sa am functia rasarit-apus . Cand se aprinde lumina cam o iau pesti si creveti razna pentru cateva minute.
Exista ceva si pentru cuplajul asta ? Sau daca nu o priza ce o pot programa sa faca asta?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Hello .
Am probleme cu plantele si din cate pare e prea putina lumina. Problema este ca daca pun lampa pe mijloc lemnul tine umbra la plante si nu le prea merge . Daca pun mai in fata plantele din spate se topesc si daca pun pe spate se topeste monte carlo .
Intrebarea este daca pun doua lampe este prea mult?
|
 |
|
|
Arata foarte fain ..... ma bate si pe mine gandul la unul ceva mai mare dar mai atept putintel ca mai am de invatat foarte multe si mie cam frica de un acvariu mare  .
Cam cat de mare ar trebui acvariu pentru cativa angel fish din astia ?
|
 |
|
|
|
Daca vrei sa scoti protectia care e deasupra, in care iti intra firul , vezi ca ai in partea de jos a protectiei (daca e ca la mine) ca niste taieturi fine( la mine sunt 4) in care intra niste cleme . Eu nu am defacut niciodata capacul al dar asa pare sa aiba niste cleme . Incearca sa inpingi de alea poate merge.
|
 |
|
|
|
Hello.!
Mai am o problema . Astazi este a doua oara cand urcat no2~0.2-0.4.
Creveti sunt primi care imi dau de stire ca sa schimbat ceva in acvariu. Urca mai sus pe plante si pe lemn si stiu ce e ceva . Acum nu stiu de ce se intampla asta .
Prima oara cand sa intamplat sa urce no2 a fost cand am curatat bine acvariu si am plantat din nou plantele ce le-am tuns. Probabil ca am deranjat aquasoil-ul a urcat no2 si ff putin nh4.
De data asta nu umblat in acvariu. Singura chestie a fost ca am redus ff mult debitul la filtru.
Se poate sa urce si de la mancare.? Dau la otto algae wafers de la hikary care zice ca trebuie scoase la 2 ore . Problema e ca vin creveti amano care sau facut ff mari si fura bucatile ce le dau la otto . Le baga intre plante si nu le mai gasec sa le scot. Interesant e ca urca numai no2 . Nh4 si no3 sunt 0.
Acum se poate de la o tableta de asta mica cate le dau eu pe zi . Jumate dimineata jumate seara sa creasca no2?
Chili si otto nu par sa aiba problema cu asta si nici creveti dar nu stiu ce sa fac.
|
 |
|
|
https://youtu.be/-X8BQ3FcdEY?si=1C65gxswLZlN17lV
In partea din stanga se vede cum inoata pe sticla.
|
 |
|
|
|
EverSad bine ai revenit!!
Am o intrebare.
Am pus acum 2 zile 6 chili rasbora (mai multi nu am gasit) . Au ajuns toti vii si voiosi . Am facut aclimatizare la picatura undeva la 5 ore si dupa iam pus in acvariu . Problema este ca inoata pe sticla (glass surfing- daca tin minte) . La inceput erau la sticla încontinuu , dupa au inceput vreo 2 sa inoate in acvariu si sa exploreze , leam dat putina mancare si mananca . Acum a doua zi nu inoata atat de mult pe sticla dar tot inoata mult si nu prea ii pot hrani .
E vreo problema la mine in acvariu sau sunt pesti inca stresati ?
Valorile la apa sunt toate bune , asa cum trebuie .
|
 |
|
|
Aproape am scapat de alge. Mai sunt ceva prin muschi dar o sa le rezolve crevetii. Nu arata asa bine ca am tuns plantele .
 [url=https://keyboardtester.co/keyboard-tester]
Toate merg bine si frumos. Otto au inceput sa manance si alge wafers. Creveti iam pus de vreo 5-6 zile si vad ca o duc bine , nu au probleme cu valorile apei .
|
 |
|
|
|
Din cate stiu filtrele ehim sunt unele din cele mai bune .
Eu am un ehim ecco pro 300 si imi place mult. Usor de curatat , carat , reglat debitul ,nici zgomot mare nu face . Am folosit inaite un eden micut dar era teroare la curatat. Problema la ele este manerul care daca nu esti atent poti sa il strici , se poate schimba (pana in 100 lei) . Cablu probabil il poti adaugi cu unul normal ce se foloseste in instalatii.
Eu il folosec pe al meu de vreo 2-3 saptamnai si sunt foarte multumit. Dar ar asteapta un raspuns de la alti mai cu experienta.
|
 |
|
|
|
Apa aia nu e deloc buna mai ales ptr caridine
O instalatie de ozmoza e binevenita.
Un parametric user de masurat electronic este TDS, care are reprezinta totalitaeamineralelor dizolvate in apa, nu doar Ca,Mg sau CO3.
O sa incerc cu Bloody Mary si vad daca merge .
Pot invata otocinclus cu mancare ca algae wafers sau altele? Deocamdata mananca alge din acvariu dar nu stiu cat o sa tina algele. Am pus felie de castravete dar se inmpute foarte repede . Azi am cumarat si algae wafers dar nu vad ca se apropie de ele.
|
 |
|
|
Samy wrote:Cu ce faci testele ?
Gh mai mic ca kh mi se pare comic .
Eu zic ca ceva nu e bine!
Am facut cu teste jbl si sera la picatura si dau acelasi .
|
 |
|
|