[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kid
Forum Index » Profile for kid » Messages posted by kid
Apa o schimb mai des de vo 8-9 zile (cu apa statuta) si am redus si mancarea mancarea.
am spalat plantele, nu am vazut sa creasca ceva si mai nou am vazut pe o planta cred ca alt tip de alga niste firicele de vo 2mm ascutite si negre. nu sunt multe dar sunt. alga maro sa mai calmat putin da nu a disparut
Detalii:
Acvariul 100l cu substrat nisip cu putin pietris (cat bobu de orez);
filtru aquael fan3, incalzitor aquael 100w, lumina vo 0.4w pe litru
Plante NU sunt chiar sigur de denumiri...
echinodorus cordifolius 4 bucati (2 mari cu frunze cam maroni, 2 mici f verzi), echinodorus martii 2 (1 foarte mare, 1 mai mica), nucus crestat (1 mare), ceratopteris (1 mare, 2 mai mici), una cu frunze visini care e in greva de cand o am, niste boscheti f mici care nu prind neam (era un lant cand le-am luat si aku mai este un smoc) si unele inalte si cu frunze ca mararu vo 5 bucati care isi dau duhul.
Pesti... vivipari vo 20 si 2 scalari pui (nu sariti la mine ca ii voi baga in alt acvariu) si vo 6 melci galbeni. Nu le dau mancare vie.
Pe echinodorus martii (cea mare), ceratopteris (toate), pe marar si micul smoc a inceput sa apara niste firicele maro destul de multe (si cresc pe zi ce trece).
Schimburi de apa fac la vo 2-3 zile de 10% si odata pe sapt cam 25% (cu apa statuta)
Plantele au crescut bine mersi pana aku 2-3 sapt cand au inceput sa stacneze (nu mai cresc decat niste puiuti). Am vrut sa iau niste fertilizant dar au aparut algele intre timp asa ca se amana.
poate mi-a scapat ceva...
nu prea am gasit nimic de ia (poate sunt mai chior ).
de vo 5 zile vad ca dau sa apara pe plante. Sunt niste firicele f. mici (pe moment banuiesc) maro. Merge sa scap de ele cu: lumina mai putina/deloc, mancare f putina, curatare manuala si schimburi de apa dese???
ps plantele au inceput sa stacneze de vo 2 saptamani
multumesc
adica dupa 10 ani se lipeste din nou? sau care este schema.
la obor am vazut aku 2 sapt. Poate ai noroc.
Parerea mea...
Sincer nu inteleg de ce va agitati atata. De raspuns la subiect sa raspuns. Daca omul nu vrea sa intelega ca "asa e mai bine pentru pesti" asta este. Doar nu vreti/sperati sa convingeti pe cineva care este foarte hotarat pe "ce stie el".
Sa oferi conditii optime la un acvariu tine de multe: respectul pt pesti, pt tine, etc. Dar ca in natura nu se poate.
Ideea forumul/posturilor este de a invata azi mai mult decat stiam ieri. Prin studiul altor posturi mai vechi poti obtine multe raspunsuri la problemele tale. Si in cazul unor nelamuririi/opinii la ceea ce ai "citit" deja, este ok sa intrebi fara nici o jena (fara aere ca postul asta asta este saturat).
Sincer din postul acesta nu se poate invata decat cum sa fii acid, sarcastic, incapatanat etc...dar nimic de bine (poate ca la uni e bine sa dai "ignor").
Legat de "Vina" de care zice johnny6600 nu sunt deacord...dar sper ca este doar parerea lui.
Cred ca cel mai bine este sa inchida un administrator acest post pana nu degenereaza mai mult.
Parerea mea...
la mine nu se impute apa si nici filtru nu am.
Legat de tratament ori o trateaza mai repede ori . Si cel mai bine (nu vreau sa fiu rautacios) mai bine o scapi de aceasta "mare povara", daca ai ajuns sa tragi de ia pentru animalutul ei.
Sincer nu cred ca are nici conditii prea bune, din moment ce dupa o luna sa si imbolnavit. Eu am 3 broaste (una mai recenta) de 5-6 ani si nu a avut nici una nimic pana akum.
Sper sa nu te simti jignit, dar vorbim despre binele animalului ca iubitori de animale.

PS cred ca a venit momentul sa te duci tu cu broscuta la veterinar

bafta
Un pret ceva pentru pleco si gibby se poate va rog
si un acvariu mai marisor
Moshule la cat de mare e acvariu si la cati/ce pesti ai zis ca ai se produce un genocid de toata frumusetea akolo . Incerca sa te reprofilezi pe un acvariu de vo 100si de l daca vrei atatia pesti
PS scapa de sumatrani
ahhhaa eeee tarziu in noapte
Dupa cate am inteles pe forum nu e prea indicat. Am avut si eu una in acvariu, dar am scos-o ca-mi manca plantele. In rest la pesti nu am vazut sa se dea
nu strica intrebarea e bine de stiut
saturnismul (intoxicatie cu plumb) daca stiu eu bine.
Multumesc de raspunsuri. De retinut ce sa scris paci
daca pun la radacini plumb/fier face rau???
Nu mai stiu unde am vazut parca toto aici pe forum ca daca pui o bucatica de fier la radacina creste mai gigea
Cele facute din lut sunt tratate cu ceva??? nu face apa mai galbuie???
Clateste ochiul
la acvariu mai mic ma referea la un 100l nu la ce are akum
Legat de spuma...prea multi pesti pt marimea acvariului, lipsa plantelor naturale, mancare prea multa.
parerea mea
asta stiu...dar am facut afirmatia pe ce ati scris voi prin forumul nou si pe cel vechi "ca este mai bine ca un incepator sa aiba un acvariu mai mic macar pt o scurta vreme"

Forum Index » Profile for kid » Messages posted by kid
Go to: