| Message |
|
|
Din pacate dom' pc are alte preocupari la ora asta  cum ar fi un mini  dar sa-l lasam pe el sa povesteasca.
Si mie mi se pare ca vin sub intaritura. E cam departe de mine si nu am cum sa ajung sa-l vad "pe viu"
|
 |
|
|
|
Daca ai putea elimina capacul ai rezolva - macar temporar pana vin caldurile - problema temperaturii. Evaporarea la suprafata bazinului ajuta si ea la racire intr-o mica masura.
Pe termen lung problema temperaturii se rezolva, asa cum te-au sfatuit si colegii, cu ventilatoare care sa sufle un curent de aer paralel cu luciul apei dar
asta o poti face probabil tot prin eliminarea capacului.
|
 |
|
|
Fain acvariul Cristi iar acropora mov din prima poza este o piesa de exceptie.
Speram la anul pe vremea asta sa cumparam si noi corali Made in RO
|
 |
|
|
|
Un acvariu foarte frumos.
Imi plac mult de tot gorgoniile deschise la maxim. La bine abia de vreo saptamana [de cand am bagat zeoliti] sta pterogorgia mea deschisa.
|
 |
|
|
|
Fain de tot rockscape-ul iar bazinul foarte curat. Se vede ca este intretinut. Felicitari.
|
 |
|
|
|
Alimentarea refugiului/dsb-ului este bine sa fie facuta din circuitul de retur [pe care se intoarce apa din sump in bazin] pentru ca nu are detritus ce iti poate colmata dsb-ul.
Apa va veni oricum incarcata cu nutrienti si intr-un caz si in celalalt [alimentare din tur sau din retur] dar in cazul in care il alimentezi din retur detritusul ce vine din bazin
are timp si loc sa se decanteze ca mai apoi sa fie usor de aspirat.
Din schita iti lipseste un circuit care sa duca apa din dsb/refugiu inapoi in sump dar cred/sper ca l-ai luat deja in calcul.
|
 |
|
|
|
Eu sunt de parere ca schita initiala era buna.
Apa direct din acvariu nu este indicat sa ajunga in refugiu/dsb [banuiesc ca asta intentionezi sa faci in compartimentul H-I] pentru simplul motiv
ca vine cu detritus si nu iti doresti sa ai depuneri de detritus in acel compartiment.
In schita initiala detritusul avea unde sa se decanteze [compartimentul skimmerului] de unde il si poti aspira.
Probabil te-ai gandit ca asa elimini din nutrienti mai bine si mai repede dar nu este adevarat.
|
 |
|
|
|
Nu am avut anemone asa ca este doar o banuiala ca ar putea exista un "razboi chimic" in care anemona mare domina.
Nu cred ca intr-un astfel de caz carbunele rezolva ceva.
LE Ai putea incerca sa muti o perioada anemona mare in bazinum mare.
|
 |
|
|
Pariul meu merge pe seticaudata
Acum fix o saptamana am vazut unul din creveti pe tevile de retur.
Au mai ramas intr-un loc cateva specimene destul de mari.
In rest au fost eliminate in proportie de 80%.
Intentionez sa mai achizitionez inca 4 bucati. In felul asta sunt sigur ca le vor eradica complet.
|
 |
|
|
|
Am scapat de bubble algae in aproximativ 2 luni in proportie de 95%.
In prima faza "culeasa" manual la fiecare 2-3 saptamani [in medie un pahar de 200ml plin cu alga] iar Emerald crabul a facut restul de treaba.
In momentul de fata este tinuta sub control de crab si nu am mai gasit "ciorchinii" enormi pe care obisnuiam sa-i gasesc pe sub corali.
|
 |
|
|
 Si eu.
Pe tevile de retur am vazut destule ciuntite. Sunt la suprafata apei si ma gandesc ca crevetii nu s-ar aventura pana acolo  dar poti sa stii
|
 |
|
|
Au inceput sa dispara de prin "margarete"
Nu stiu cine e "de vina" pentru disparitii - seticaudata sau tomentosus-ul.
Rezultatul conteaza
|
 |
|
|
Salutari de la mare noului si distinsului nostru coleg Cristi
De departe cel mai frumos bazin din Romania  Alte comentarii ar fi de prisos.
Ma intereseaza si pe mine cum faci cu zeolitii? La cat timp ii schimbi? In ce proportie? II scuturi/agiti ca sa elimina mulmul??
|
 |
|
|
koala wrote:Cum adicatelea ieri? Vrei sa mor, Mitzo?
Ieri seara
Ale tale au ajuns tot ieri la Constanta. O sa le iau joi si ti le trimit in aceeasi zi.
|
 |
|
|
|
Ieri mi-am comandat ?i eu doo de noo mii
|
 |
|
|
Iti pot raspunde deja
O saptamana.
|
 |
|
|
|
Eu cred ca nu au apucat sa faca pelicula bacteriana pe ele asa ca nu se vor lipi unele de altele.
Daca apucau sa faca pelicula nu era indicat sa le lasi in reactorul inchis.
|
 |
|
|
|
+1 la ce a scris Dragos.
|
 |
|
|
|
Bah stati asa ca nu ati inteles.
Eu folosesc pentru scrubber o carcasa transparenta pentru filtre de osmoza.
IN-ul carcasei este liber - intra aerul prin el.
Pe OUT am montat o cupla cu filet pentru furtunul de osmoza [cupla dreapta] si pe filetul ei [fara piulita] intra bine furtunul de la Dragos.
Pe OUT iese - evident - aerul din scubber si pleaca spre skimmer.
Eu vreau sa montez rotametrul pe IN-ul carcasei scubber-ului.
Stiu ca Dragos a pus niste bucatele mici de furtun alb atat pe rotametru cat si pe intrarea de aer de la skimmer [ca sa le aduca la diametrul
interior al furtunului siliconic].
Ma intrebam daca furtunul asta alb este de 8mm pentru ca as putea cumpara o cupla rapida pentru osmoza, sa o montez pe carcasa scrubber-ului
la IN si in ea sa infig rotametrul.
|
 |
|
|
koala wrote: Pot sa montez rotametrul abia la sfarsitul circuitului (adica, DUPA rezervorul de CO2scrubber)
Bah esti culmea  .
Aseara, dupa ce mi-am sucit serios gatul uitandu-ma la rotametru cu jumatate din corp intre sump si blatul cabinetului, fix la treaba asta m-am
gandit dar nu am inspiratie cum sa-l conectez
Daca nu ma insel teava alba pusa de Dragos pe rotametru are diam de 8mm.
Cred ca exista cupla rapida dreapta [nu cot] cu 1/4 filet exterior pentru furtun de 8mm.
|
 |
|
|