[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ocelaris47
Forum Index » Profile for ocelaris47 » Messages posted by ocelaris47
E efectul placebo.Daca era palytoxina nu mai postai acuma pe forum.In lume e inregistrat un singur deces din cauza palytoxinei. Decedatul a mancat un crab care se hranise probabil cu palythoa.Asta nu inseamna ca nu tre sa fii precaut cand manevrezi zoantusi ,palythoa sau chiar corali LPS.
Asa e cu broastele dart frogs dar e posibil ca si palythoa sa produca palytoxina din bacterii/alge similare cu zoohanthelae.In captivitate e posibil sa nu mai fie otravitori ca nu mai cresc bacterile alea in ei.
Eu vad un pericol de incendiu acolo.Doamne fereste.De ce sa-ti faci carcasa la lampa din lemn cand poti sa o faci din tabla?Coincidenta, si eu tot azi am vopsit carcasa la noua mea lampa tot cu ventilator noctua ,dar la mine e din metal.Daca vrei sa dormi linistit construiesti alta carcasa din tabla.
Logic ca intai faci un test cu kitul de po4 nou cumparat si dupa aia decizi daca cumperi mediu antifosfat .Cred ca poti sa ai si un acvariu plantat si daca vrei sa nu iti creasca plantele prea repede sau sa tii algele sub control poti folosi medii antifosfat.Nu ma pricep la acvariile plantate dar am algaescrubber la acvariul marin, deci un pic de experienta as avea si cu plantele .In caz ca incep sa moara plantele bune se poate scoate mediul antifosfat.
1kil,o juma de kil...si il folosesti cum scrie producatorul .Poti sa-l pui intr-un saculet langa pompa de recirculare sau in canistra.
Poti incerca un test de po4 de la salifert sau chiar de la aquili.Mediile astea antifosfat care se folosesc la acvariie marine cum e phosguard sau rowaphos au fost inventate pentru apa dulce deci ar merge perfect sa scada fosfatii la tine in acvariu .Sunt 2 tipuri de medii antifosfati,unul e alb si e facut din oxid de aluminiu(phosguard) iar altul e roscat si e facut din oxid de fier,rugina (rowaphos). As alege rowaphos ca phosuardul e posibil sa iti elimine aluminiu in apa si nu cred ca plantele consuma aluminiu in aceea-si masura in care ar consuma fierul.
Nu sunt fosfati in lista aia.
A fost un singur caz cu un nene de pe reefcentral care a turnat apa fiarta peste paly si a inhalat aburul dar nici in cazul ala nu e confirmat oficial ca ar fi intoxicatie cu palytoxina.Nenea ala a turnat direct pe piatra apa fierbinte cu piatra scoasa din acvariu si a inhalat aburul rezultat .Eu am recomandat sa omori polipii cu var sub apa deci nu e nici un pericol.De fapt zoantusii si paly e posibil sa nu contina palytoxina in captivitate la fel ca broasca aia amazoniana care contine tetraodotoxina dar cand e tinuta in captivitate nu mai produce toxina.Si palytoxina nu contin doar palytoa,si LPS contin palitoxina,GSP si multi alti corali moi.
ciprian wrote:Da,...incearca pe palythoa,...
Daca scapi te chem si la mine,...
Mege garantat.E veche si testata metoda asta.Eu de curand am omorat cu var cativa polipi din gresela dupa ce am turnat var cu intentia sa omor o aiptasie care se ascundea inte corali.Cauta cu google sau pe reefcentral si ai sa gasesti mai multe informatii. http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2111893
Si eu zic ca e testul prost.2 ppm e incredibil de mult po4.O instalatie de osmoza te asigura ca o sa ai o apa mai curata.Acvariul arata foarte ingrijit si apreciez si faptul ca forumul de prezentare e denumit in memoria lui Amano Takashi.
Orice coral invaziv se poate tine in frau cu putin var pasta diluat, aplicat cu seringa peste coralul nedorit.Varul omoara orice coral sau aiptasie dar atentie ca creste alk si ph-ul .Pompele trebuie oprite pentru o jumate de ora in timpul tratamentului.Astept cu interes noile poze cu evolutia gradinii de corali .
E de la vodca.Vodca hraneste bacteriile cu carbon cauzand inflorirea lor iar bacteriile astea consuma si oxigen.E posibil ca din cauza asta sa-ti fi murit pestii , daca nu ai oxigenare indeajuns.Cand torni vodca tre sa ai un skimer de proteine performant .Skimerul iti scoate bateriile in exces din apa si asa faci export de nutrienti .
Vezi ca la astia http://www.shop-meeresaquaristik.de/shop_content.php?coID=1 costa 120 de euro transportul pentru animale vii nu 25 si nici nu trimit in romania.Nu cred ca se merita sa platesti ata transport pentru niste melci.Mai ieftin iesi daca cumperi de la white corals ca aia au doar 70 de euro transport.Iti recomand sa dai comanda pe nevertebrate ro sau pe reefcenter.ro.Ar mai fi si domnul Peti din baia mare cu aqua-life.ro sau daca vrei animale aduse de la dejong marine life ,poti sa dai comanda la tropheus.ro.
La mine in apartament firele sunt dinalea comuniste din aluminiu ,foarte proaste , am diferentiala de 10 mA si nu sare aiurea.Daca e sa sara aiurea e din vina instalatiei nu a sigurantei.Si daca ai diferentiala nu mai ai nevoie de impamantare.Poti sa tii linistit diferentiala ca siguranta principala si sa tai impamantarea.Impamantarea poate sa-ti arda frigiderul si aparatele casnice in caz de fulger deaia dupa mine e mai bine sa o scoti in caz ca ai montata diferentiala de 10 mA sau 30.Daca vrei protectie si pentru fulgere se poate monta tot o diferentiala dar speciala.
l0ngh0rn wrote:
johnny wrote:Din pacate eu cand mai am timp mai fac si protecti la supratensiune si subtensiune.

Sa vii si pe la mine cand mai ai timp si nu ai ce face cu el!
N-am nimic cu jonny da eu nu as avea incredere intr-un electrician care crede ca diferentiala nu e buna la un bazin cu apa si nu tre sa fie mai departe de 2 metri de consumatorul electric. EDIT Johnny.
Alta aberatie .Nu conteaza cat de lungi sunt firele ca tot te protejeaza la fel de bine.Poti folosi siguranta diferentiala linistit la o rola de 30 de metri de cablu cand folosesti o motocoasa dinaia de tuns iarba cu care poti taia cablul din greseala.Chiar e recomandat sa folosesti diferentiala cand lucrezi cu scule electrice in aer liber . Nu mai zic ca pompa de la fantana mea de 35 de metri adancime e construita cu diferential in panoul electric din fabricatie ,40 de metri de cablu intre diferential si pompa...
Pe prize sigurantele sunt de 16 .Initial am vrut pana si siguranta diferentiala sa o pun made in china da nu am gasit de 10mA.Chinezii avand diferentiale doar de 30mA pe aliexpress la vanzare. Ma luat un coleg de forum la misto ca vreau sa pun diferentiala made in china pe alt forum si asa am ajuns sa cumpar una de firma de la schneider.
Pentru ca daca troll banat ...
Daca facem un experiment cum zici tu cu faza in acvariu si nulul in mana iti garantez ca sare diferentialul,de altfel poti sa tragi concluzia din clipul postat .Mai intereseaza-te ininte sa postezi asemenea aberatii dandu-ti aere de cunoscator.Forumul l-am facut sa fie amuzant s fie citit de placere dar informativ in acela-si timp. Transformatorul ala al tau e un cacat de device care are rolul doar de impamantare a acvariului, nu se compara cu o diferentiala.La diferentiala nu mai ai nevoie de impamantare.Vinde transformatorul la fiare vechi si ia-ti diferentiala ar fi un sfat prietenesc.

Forum Index » Profile for ocelaris47 » Messages posted by ocelaris47
Go to: