[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
mutare acvariu  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
camillo
Member
[Avatar]

IP:

zilele acestea va trebui sa imi car acvariul de la servici, acasa. evident, toata treaba asta se va lasa cu reamenajarea bazinului si o voi lua de la inceput ca si cand as face unul nou.
cate ceva despre bazin si pesti... L100xl40xh50, capac cu doua neoane, filtru intern (boyu, cred, cu trei compartimente cu bureti) de 700 l/h si as mai adauga inca un filtru, tot intern, de vreo 500l/h, nisip fin pe care l-am spalat (il schimb pe cel vechi care e de vreo 9 ani in acvariu), pietre+buturugi. nu am background si nici sa cumpar nu prea merge acum.
pesti... o pereche hemichromis bimaculatus si doua perechi de nigro (clasic si albino). as fi vrut eu niste meeki (sau/si severum) cu nigro dar daca nu se gasesc... deh!
acum... pastrez doua-trei maini din nisipul cel vechi ca sa ajut ciclarea dar in cat timp se va realiza asta? si cat de repede pot pune pestii inapoi in acvariu tinand cont de faptul ca nu prea am alta varianta sa ii tin in alt bazin. nigro, dupa cum i-am vazut pe ai mei, sunt niste escavatoare cand ii apuca depusul dar as incerca sa bag cateva fire de valisneria in unele zone pe langa buturugi. in rest o sa pun anubias si microsorium ca nu au treaba cu ele.

cam asta e, momentan, in capul meu. daca aveti ceva idei sau sfaturi le primesc cu placere.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/10/2009 13:37:35

[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

1) Du pestii "in gazda" la cineva in care ai incredere ca se va ocupa bine de ei ... sunt cichlide, asadar niste pesti rezistenti, deci ar trebui sa treaca cu bine peste "mutare".

2) Aranjeaza acvariul acasa la tine ... foloseste elementele de decor vechi [ pietre & lemne ], nu spala exagerat filtrul ala intern ...

3) Trei-patru zile tot va trebui sa lasi bazinul "sa se aseze", chiar folosind bolovanii, nisipul si pietrele vechi ...

4) Daca vrei plante, incearca sa le pui intr-un ghiveci ceramic mascat apoi cu lemne / pietre ...

PS : Fa rost de un butoi de 40-60 litri [ din acela in care se pune varza murata ] .... il duci la serviciu si tii acolo pestii, in cazul in care nu ai un' sa-i duci ... le bagi doar o pompa de aer si nu ii hranesti ... vor rezista fara probleme cateva zile ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
camillo
Member
[Avatar]

IP:

multumiri pentru raspuns! o sa merg pe varianta cu butoiul de varza . i-am mai dus odata la cineva si nu le-a mers prea bine.

in plus, cunoasteti pe cineva care are meeki sau severum?
[Email] [Yahoo!]
kinderu
Member
[Avatar]

IP:

Meeki la brasov,dar cauta si pe la tine,trebui sa gasesti.....

Poze Africani

Viata a inceput in apa!
camillo
Member
[Avatar]

IP:

nici o sansa. aici mai toti fug de cichlide de orice fel (cu exceptia scalarilor). intr-un singur magazin sunt niste africane dar de cand s-a deschis magazinul sunt tot acolo. o sa incerc, poate aduc la comanda.
am mutat azi bazinul. o sa il las trei - patru zile pana introduc pestii. abia astept!!
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Bafta ! Tine-ne la curent cu evolutia ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Cichlidae
Go to: