[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Solutie Moonlight  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare dragi colegi nu stiu daca s-a mai discutat , dar eu am gasit o solutie simpla pentru moonlight . Costa maxim 20 lei . Este vorba de ledurile de se pun la masini (Led Flexible Bar) este si waterproof si are si o banda adeziva super puternica pentru al lipi de capacul acvariului .

Despre asa ceva este vorba :
http://img150.imageshack.us/gal.php?g=dscf3611.jpg

Cam atat de puternice sunt ledurile (poza a fost facuta in plina zi pe hol , pe intuneric cred ca se vad mai bine) :
http://img151.imageshack.us/i/dscf3613.jpg/

Flexible Barul care l-am luat eu are 30 cm (15 leduri se gasesc si mai mari si mai mici) . Pentru al pune in functiune iti trebuie un incarcator de telefon 6 V - 12V

Sper sa fi fost de folos postul meu daca sa mai discutat imi cer scuze si poate fi deletat ;)
[Email] [Yahoo!]
pulitzer
Junior member
[Avatar]

IP:

am pus si eu asa ceva dar la 12v mi se pare cam puternic. acum merge pe 6v e mai ok zic eu. intr-adevar e super simpla solutia, adezivul e beton!, si nu cred ca merita sa te complici cu altceva
drc
Junior member

IP:

Pai cred ca se pot alimenta si la 3V depinde cum sunt puse dar avand in vedere ca poti sa le alimentezi la 12v in serie cred ca sunt puse .
Tudor
Member
[Avatar]

IP:

Buna ideea si am incercat sa o pun in aplicare, dar cand am gasit in sfarsit acel Led Flexible Bar am constatat cu stupoare ca imi cerea 50 de lei pe banda de 30 cm. Acum stau si ma intreb unde ai gasit cu maxim 20 de lei, ca tare sunt interesat de asemenea produs. Multumesc.
[Email]
geovdovi
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu mi-am confectionat o instalatie "moonlight" din led-uri recuperate de pe la brichetele cunoscutilor . Mai exact am folosit 12 led-uri(6 albastre & 6 albe cu o tenta de bleu) legate in paralel cate 3 cu cate o rezistenta de 120ohm/0.5w. Rezistentele le-am calculat pentru alimentare la 12v dar la final am folosit un alimentator de 9v astfel incat lumina este potrivita ca intensitate (pacat ca nu reusesc sa fac poze... ). Pentru calculul rezistentelor si schema am folosit informatiile din pagina asta: http://led.linear1.org/led.wiz . La final instalatia ma costa 0.4 ron, adica pretul rezistentelor (alimentatorul il aveam prin casa). [/img]
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: