[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cat substrat suporta?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
nickserr
Junior member

IP:

care este cantitatea de substrat (pietris, nisip, pietre) care poate fi suportata de un acvariu? intreb asta pentru ca am vazut ca in proiectele de aquascaping se foloseste uneori o cantitate foarte mare pentru a crea acele forme de relief.
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

din cate stiu nu prea conteaza P.S. problema e cu masa care o ai (sa nu cedeze ) bafta
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Intotdeaune vei avea grija ca substratul sa corespunda cerintelor tale. Adica, daca vrei un acvariu plantat sau nu, ciclide, etc. Asta in primul rand. Apoi in functie de asta, vei alege si cantitatea. De regula, in acvariile plantate, se recomanda de catre producatorul substratului, cantitatea necesara la un anumit volum. Apoi se adauga stratul de pietris, care poate fi de 2-3 cm in fata si 6-7 cm in spate. Cam asta ar fi. Nu cred ca vei pune o greutate asa de mare incat sa spargi acvariul. POate doar daca este subdimensionat ca si grosime a sticlei. Se mai practica, la acvariile mari, unde se pun si pietre mari (ciclide de ex) lipirea pe fundul acvariului, sub pietre a unor bucati de material izolator. Dar in rare cazuri este cazul
Si, asa cum ti-a spus si Fujito, acvariul trebuie sa stea pe o suprafata perfect plana, care sa nu se curbeze sub actiunea greutatii acvariului.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
nickserr
Junior member

IP:

ok, multumesc pt sfaturi.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: