pestisorul de aur
Junior member
IP:
|
In primul rand, salut si bine v-am gasit !
In al doilea rand, sa va prezint acvariul meu de incepator...are 2 luni si e primul meu acvariu:
In al treilea rand scuze pentru compunerea de mai jos dar voi ati spus ca vreti cat mai multe detalii :-)
Aquael de colt L=57, H=40, 100 L
Aparatura: filtru intern Aquael Fan filter plus 700 l/h, din al carui burete am taiat 20% dupa ciclare si am adaugat carbune activ JBL, filtrul merge la capacitate maxima si clatesc buretele in apa din acvariu cam la 2 saptamani
De 4 zile am luat si un filtru extern jbl profi e900, in care am adaugat 2 sticlute de jbl filter start cum spunea in prospect,si momentan merg amandoua in paralel, o sa-l scot pe cel intern dupa ce o sa cumpar o pompa de aer si o perdea de bule pentru aerare.
UV de 9W jbl, legat pe returul filtrului extern (pana acum era legat la o pompa de 100l/h)
incalzitor, CO2 de la tetra cu spray si difuzor, un neon power glo, al doilea a ramas cel original al acvariului deocamdata, lumina merge de la 9 dimineata la 10 seara, cu pauza de la 1 la 3, moonlight facut din 3 spoturi de 12v cu leduri albastre.
substrat doar pietris, am pus la radacina plantelor bile jbl, fertilizanti tetra plantamin, jbl feropol 24
mancare de 2 ori pe zi: dimineata mini granule sau fulgi de la tetra, seara viermi congelati (tableta) sau artemia congelata (tableta)
pesti (ce a mai ramas): 4 scalari (cam de 5 cm corpul), 3 scalarei voalati (cam de 2-3 cm), un leer (de vreo 7 cm), 2 silver shark (4 cm), un betta cu 2 femele, un xifo voalat(5 cm), 1 gurami neon (4 cm), 1 sanitar dasyloricaria filamentosa, 3 pomaceea si 2 creveti
plante: anubias barteri var nana si var barteri, nucus, cabomba, egeria densa, valisneria giganteea si spiralis, muschi java, riccia, bile (si inca vreo 2 specii care nu le stiu numele), si ludwigia repens si nimphea lotus care n-au rezistat
teste: nitritii intre 0,2-0,4, de cand am luat filtrul extern au scazut la 0,1
nitratii 20, KH 6, Ph 7, temp 27-28 C
|
pestisorul de aur
Junior member
IP:
|
Azi, cei 4 scalari mari au stat toata ziua intr-un colt la suprafata, desi aerarea e ok, mai coboara prin acvariu din cand in cand dar revin si stau la suprafata, 3 din ei au mancat, dar unul n-a mancat deloc si are burta ff umflata..si toti 4 sunt f inactivi...ce au...pls ajutati-ma ca cei 4 sunt febletea mea...cei 2 sidefati ii am de cand nici nu se ciclase acvariul, din a 2-a zi de cand l-am facut
|