[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor !  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
pestisorul de aur
Junior member

IP:

In primul rand, salut si bine v-am gasit !
In al doilea rand, sa va prezint acvariul meu de incepator...are 2 luni si e primul meu acvariu:
In al treilea rand scuze pentru compunerea de mai jos dar voi ati spus ca vreti cat mai multe detalii :-)

Aquael de colt L=57, H=40, 100 L
Aparatura: filtru intern Aquael Fan filter plus 700 l/h, din al carui burete am taiat 20% dupa ciclare si am adaugat carbune activ JBL, filtrul merge la capacitate maxima si clatesc buretele in apa din acvariu cam la 2 saptamani
De 4 zile am luat si un filtru extern jbl profi e900, in care am adaugat 2 sticlute de jbl filter start cum spunea in prospect,si momentan merg amandoua in paralel, o sa-l scot pe cel intern dupa ce o sa cumpar o pompa de aer si o perdea de bule pentru aerare.
UV de 9W jbl, legat pe returul filtrului extern (pana acum era legat la o pompa de 100l/h)
incalzitor, CO2 de la tetra cu spray si difuzor, un neon power glo, al doilea a ramas cel original al acvariului deocamdata, lumina merge de la 9 dimineata la 10 seara, cu pauza de la 1 la 3, moonlight facut din 3 spoturi de 12v cu leduri albastre.

substrat doar pietris, am pus la radacina plantelor bile jbl, fertilizanti tetra plantamin, jbl feropol 24

mancare de 2 ori pe zi: dimineata mini granule sau fulgi de la tetra, seara viermi congelati (tableta) sau artemia congelata (tableta)

pesti (ce a mai ramas): 4 scalari (cam de 5 cm corpul), 3 scalarei voalati (cam de 2-3 cm), un leer (de vreo 7 cm), 2 silver shark (4 cm), un betta cu 2 femele, un xifo voalat(5 cm), 1 gurami neon (4 cm), 1 sanitar dasyloricaria filamentosa, 3 pomaceea si 2 creveti

plante: anubias barteri var nana si var barteri, nucus, cabomba, egeria densa, valisneria giganteea si spiralis, muschi java, riccia, bile (si inca vreo 2 specii care nu le stiu numele), si ludwigia repens si nimphea lotus care n-au rezistat

teste: nitritii intre 0,2-0,4, de cand am luat filtrul extern au scazut la 0,1
nitratii 20, KH 6, Ph 7, temp 27-28 C

Cand faci ceva bine de prima data, nimeni nu apreciaza cat de dificil a fost...
[Yahoo!] aim icon
pestisorul de aur
Junior member

IP:

Azi, cei 4 scalari mari au stat toata ziua intr-un colt la suprafata, desi aerarea e ok, mai coboara prin acvariu din cand in cand dar revin si stau la suprafata, 3 din ei au mancat, dar unul n-a mancat deloc si are burta ff umflata..si toti 4 sunt f inactivi...ce au...pls ajutati-ma ca cei 4 sunt febletea mea...cei 2 sidefati ii am de cand nici nu se ciclase acvariul, din a 2-a zi de cand l-am facut

[Yahoo!] aim icon
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

burta ff umflata

Asta e semn de dropsy, adica hidropizie, o boala cam mortala. Daca au si solzii zburliti, fecale albicioase categoric e dropsy. Da un search pe forum ca s-a mai discutat de...mult prea multe ori subiectul .

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Iar despre numarul de pesti pe care ii ai in acvariu sa mai spunem ceva? Foarte multi scalarii aia in 100 de litri.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
pestisorul de aur
Junior member

IP:

dropsy asta e contagios ?... am mai avut vreo 3 cazuri in ultima luna de pesti cu burta umflata si cu excremente lungi si filamentoase si albicioase, nu neaparat ambele simptome odata...poate sa fie si altceva ...si daca da, de la ce se face si cum scap de el ???

[Yahoo!] aim icon
pestisorul de aur
Junior member

IP:

scalarul cu burta umflata a murit , dar am luat pentru ceilalti baktopur direct si am pus 2 pastile la 100L, si le dau sa manance bakto tabs, vreo 4-5 pastile dimineata si seara...e bine ?
la bactopur scrie sa schimbi partial apa dupa 3 zile, la baktotabs scrie sa schimbi partial in fiecare zi...cum le impac pe amandoua ?
si inca ceva , pe ele scrie ca nu sunt tolerate de nevertebratele marine, stie cineva daca au ceva cele de apa dulce ?

[Yahoo!] aim icon

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: