[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme cu lumina sau ceva de genul ...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mittzuc
Junior member

IP:

Salut! scuze ca va bat la cap cu probleme minore cred ...

Am facut un reset la acvariul meu de 60 L Aquadream 60; am salvat mai bine de 50% din apa inainte ... nu am spalat filtrul (doar clatit de mizeria in exces), ci doar pietrisul si am achizitionat niste plante ...

Acum problema cu lumina: mi-am mai adaugat un neon pe capat (aqarelle TL-D 15W/89, are o tenta mov dupa ochii mei) asha mi-a prescris o persoana care spune ca se pricepe si aveam incredere in ea.
Chestia este ca: dupa ce am pus la punct acvariu l-am lasat ca 2 zile fara peshti cat i-am putut tine in afara acvariului ... iar cand i-am pus in acvariu nu shtiau unde sa se doseasca mai la intuneric ... toti fugeau inebuniti prin el.
am stins acest nou neon si se pare ca este aceeasi problema cu cel vechi (cu care nu am avut nici o problema) cat timp sta aprins toti peshtii stau pe sub plante ascunsi si sunt decolorati iar cand inchid orice sursa de lumina apar la plimbare de nicaieri... acum : am asha 6 neoni 5 rasboras 5 calistus si 2 sanitari corri cred.

Oare este prea multa lumina?!!? sau nu le prieste nuanta

neoane: SYLVANIA F15W/54-765
PHILIPS AQUARELLE TL-D 15W/89
[Yahoo!]
mittzuc
Junior member

IP:

pe neonul SYLVANIA am un reflector, pe care daca in indrept in asha fel incat sa bata numai pe jumatate de acvariu toti pestii stau intradevar mai relaxati in partea intunecata... oare de ce?! (acest lucru doar cu 1 singur neon ... cel vechi de 15 W)
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ii deranjeaza lumina, probabil o sa le treaca.

mittzuc wrote:am stins acest nou neon si se pare ca este aceeasi problema cu cel vechi (cu care nu am avut nici o problema)

Nu inteleg nimic .

Nu mai scrie "sh".

Poze: smilie ... Poze cu plante
mittzuc
Junior member

IP:

adica am stins neonul Philips pe care l-am adaugat recent la acvariu, si am lasat aprins doar vechiul neon Sylvania pe care il aveam ... si este acelasi lucru pestii stau gramada dositi pe undeva pe la intuneric ...
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Am patit-o si eu cu neoanele, o sa le treaca(pestilor). Vezi ca 765-ul nu pre e bun
[Email] [Yahoo!]
mittzuc
Junior member

IP:

Acvariul a venit echipat cu acest neon si am luat-o de buna ....

o sa pun si poze si va rog sa va dati cu parerea ... daca este ceva in neregula cu acvariul ...

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=13660&pos=-8721
[Yahoo!]
mittzuc
Junior member

IP:

N-at vazut fratilor!!!!! cat stateam si ma uiatm la acvariu si incercam sa rezolv problema luminii am vazut cei 5 calistusi ca depuneau icre!!!

o mar eparte dintre icre au fost mancate de rasboras si calistus ...

am reusit sa trag cu o pompa de pe fundul acvariului cateva zeci de icre ... si nush ce sa fac cu ele!!! ce conditii sa le fac?!?!? poate eclozeaza ...

tin sa mentionez ca aceshti minunati peshtisori Calistus ii am de 3 zile
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

am patit si eu exact ca tine, deoarece pestii tai sunt foarte stresati . nu cred ca are asa mare importanta neoanele acum, oricum sunt stresati, in 2-3 zile, isi vor reveni
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Probabil ai o masa mai mica de plante sau ai renuntat la unele plante tip tufa sau cu frunze mari,care le tineau umbra la pesti.Acum se simt expusi...plus ca sunt intr-un teritoriu nou pentru ei deocamdata,e normal sa se ascunda.Se vor adapta in timp,insa acel tub 765 nu este bun deloc pentru plante.Incearca sa-l schimbi cu un 827 sau 830 macar.Daca gasesti un 865 ar fi cel mai bine.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
mittzuc
Junior member

IP:

Mersi de sfaturi! ... am cautat in tot iasul neon de 15W 827 sau 830 dar nu am gasit NICAIERI!!!!!

O sa mai caut iar daca shtie careva pe unde pot gasi sa ma anunte! in IASI
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

830 philips gasesti in podul de fier, osram fluora gasesti la general sistem.
in rest altceva gen 865-965 nu gasesti nicaieri

acuma nu stiu daca au si 15w. dar merita sa incerci. e mai greu cu cele de 15 w.
deci la podul de fier, la reprezentanta philips
mittzuc
Junior member

IP:

am fost de 3 ori (in ultima saptamana) la philips si nu au adus de 15 W au doar de 18W. in schimb ce am gasit a fo la General Systems Osram 15W 840. si din cate shtiu acesta are lumina rece ... nu galbuie cum mi-ar trebui mie.
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu zic ca te complici cu tubul ala, daca vrei , poti comanda la marbo media tuburile de care ai nevoie, iti ajung in 2 zile, te costa cam 25 ron transportul, si iti vine acasa
mittzuc
Junior member

IP:

Mersi
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: