[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sunt incepator, "acvariu" cu UN peste  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Quino
Junior member

IP:

Salutare, sunt "foarte" incepator in ale acvaristicii, am citit destul de mult din ce ati spus voi pe acest forum si vreau sa va spun ce as vrea eu sa fac, si va rog sa-mi dati cateva sfaturi :
Pentru inceput as dori sa imi achizitionez un acvariu de dimensiuni mici (ca sa pot sa il tin pe birou) in care sa am unu/doi pestisori (mie imi plac foarte mult betta aceia viu colorati si cu aripi mari, dar din cate m-am documentat nu se prea impaca 2 masculi pt ca se bat sau un mascul si o femela tot acolo se ajunge nu ?), mentionez ca doresc eventual niste pesti care sa nu "ceara" neaparat instalatii (filtru+pompa+incalzitor).

Este posibil asa ceva ? , la mentiuni speciale as putea pune si faptul ca eu mai sunt plecat de acasa: 2-3 zile si nu prea am cum sa ingrijesc animalutele in timpul asta dar am aflat ca exista asa numita"hrana de weekwnd" care arata ca o masa calciforma ce se dizolva treptat in apa si elibereaza substantele nutritive.

va multumesc anticipat pt sprijin si ajutor.
[Yahoo!]
Quino
Junior member

IP:

nu pot sa dau edit la posturile mele ?!?!

uitati, ceva de genul asta as vrea si eu sa am pe birou, imi puteti spune ce implica ?

image
[Yahoo!]
alexthe1
Member
[Avatar]

IP:

Pentru asa ceva mi s-ar parea mai estetic un bol, putin pietris care sa il alegi dupa culoarea pestului ... si o planta fara pretentii.
Un as opta pentru un singur betta(mascul)

Nice one doc'!
[WWW] [Yahoo!]
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

Bun venit pe forum.Un acvariu pentru betta ar trebui sa fie macar de 15-20l.Masculi cu masculi de betta nu se baga niciodata.Femela cu mascul poti sa bagi ca nu se va intampla nimic,se inteleg.Pentru betta o sa ai nevoie de un incalzitor[pentru acvariu de 20l iti trebuie unul de 25w],pompa de aer cu un mic burete [bolborositor] care va avea rol de filtru[buretele].Daca nu vrei sa bagi pompa de aer,cumparati un neon la acvariu si baga Egeria densa,este o planta care oxigeneaza foarte bine apa si consuma o gramada de nutrienti si nici nu are pretentii la lumina,dar ai grija cu ea pentru ca creste repede.De asemenea mai poti baga anubias,nu e prea pretentioasa planta dar creste greu.Pestele se va simti mult mai in siguranta daca va avea 1 planta cu el in acvariu,se poate ascunde si ii va place sa stea langa ea .
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

alexthe1 wrote:Pentru asa ceva mi s-ar parea mai estetic un bol, putin pietris care sa il alegi dupa culoarea pestului ... si o planta fara pretentii.
Un as opta pentru un singur betta(mascul)

M-as opune bolurilor din mai multe motive. Concentreaza unda de zgomot catre mijloc->stres pentru peste. Distorsioneaza imaginea si din interior catre exterior si viceversa. Dezavantaje si pentru peste si pentru privitor. Un bol nu este un acvariu, ci un instrument de tortura.
Mergi pe sfatul lui Betta.x Asigura-i pesticului un acvariu cat de cat cu un filtru mititel si un incalzitor.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Quino
Junior member

IP:

sa inteleg ca betta sunt ok, m-am interesat, nu sunt pretensiosi.
@Betta.X , nu cred ca m-ai inteles bine, eu vreau sa tin acvariul pe birou langa tastatura, langa monitor, deci vreau ceva micut, sa ma obisnuiesc cu pestisorii, un betta e destul si cu o planta dintr-aia care oxigeneaza si fara pretentii si sa consume si nutrienti.
[Yahoo!]
Quino
Junior member

IP:

tot nu inteleg de ce nu pot sa dau edit la posturi.

@alber
, bine nu neaparat un bol, dar un vas de forma , exact asa ceva as dori si eu, nu este un acvariu dar e ... e un inceput.

image[/img]
[Yahoo!]
alexthe1
Member
[Avatar]

IP:

N-ar fi rau nici un filtru totusi. Vezi ca se gasesc o multime de filtre compacte.

Nice one doc'!
[WWW] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca bagi o femela de betta cu masculul,mai ales in acvariul ala minuscul,o va omori sigur.Ia-ti doar un mascul de betta,sunt superbi.Insa daca ai de gand sa-l chinui fara incalzitor si fara burete bolborositor ciclat intai,iti va muri in scurt timp.Nici o planta nu-ti va oxigena apa daca nu primeste CO2,fertilizanti si lumina(toate astea in cantitatile optime).Asa ca ramai la pompa de aer.Pentru week-end iti poti lua un hranitor automat.In boluri si/sau acvarii minuscule fara aparatura NU iti va trai nici un peste.Orienteaza-te spre un acvariu cub de exemplu,care sa aiba 20 l macar si aparatura necesara.Cicleaza-l intai,apoi cumpara acel betta

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

Rebella,egeria presupun ca ii va trai chiar si cu putin co2...si nu stiu daca are atata spatiu pentru acvariul de 20l.Totusi,acvariul aratat de tine @Quino este cam mic,mai mult de 5l nu-i dau.
[Email]
Quino
Junior member

IP:

bun deci trebuie mai mare, unul de 10L e bun pentru UN betta ? plante nu as vrea neaparat decat daca ii face bine la pestisor.
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Posibil sa supravietuiasca,dar cu siguranta nu va oxigena apa destul.Macar un mic filtru,daca nu un bolborositor tot va trebui sa cumpere daca vrea sa aiba betta viu un timp mai lung.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

10l sunt suficienti :-).daca nu vrei sa bagi plante baga o pompa de aer cu un filtru bolborositor, pompa+filtru = 16-17 lei
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Socoteste cam ce spatiu are pestele in poza pusa de tine. Compara lungimea lui cu cea a acvariului. Vei vedea ca se chinuie, chiar daca nu ti-o poate spune in mod direct. MErgi pe geva gen 30L*25l*30h. Sau te mai joci cu dimensiunile, dar da-i vreo 20 de litri de apa. Va fi si el multumit. Si vezi ca-i place pe la 28 de grade. Deci vrea incalzitor. IAr un pic de filtrare merita si el, nua

[Email] [Yahoo!]
Quino
Junior member

IP:

@Betta.X sa inteleg ca esti fan betta ??? si daca da inseamna ca stii multe. bun .

hai sa zic ca reusesc sa ma duc la 10L(incerc) dar este vre-o posibilitate sa scap de filtru+pompa si sa le inlocuiesc cu vre-o planta ?

despre temperatura ce sfaturi imi dai ?
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Acest articol l-ai citit? Aici pe forum

[Email] [Yahoo!]
Quino
Junior member

IP:

da l-am citit si de asta am nelamuriri:

1. care este cantitatea de apa in care UN betta se simte bine;
2. ce inseamna " temperaturi mai mici ... ca sa traiasca mai mult"
3. " Datorita acestei abilitati pesti pot supravietuii in ape cu foarte putin oxigen. " asta implica faptul ca nu mai trebuie instalatie de aer ? (bolborositor) ?
[Yahoo!]
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

Nu sunt chiar asa mare fan,dar am tinut si eu cativa .Dar eu aveam un acvariu 20l mi-a trait betta-ul aproape 1 an,avea o culoare albastra,extrem de frumos era.Temperatura sa fie de la 25-28 grade C,daca apa este mai rece o sa iti traiasca,dar o sa stea tot timpul pe fundul acvariului ca si cum ar fi mort.Am avut 1 pompa de aer cu bolborositor.Alber a zis bine : ,,un pic de filtrare merita si el".Instalatia de aer nu e obligatorie,dar daca o ai te va ajuta mult!In burete se vor ,,instala" niste bacterii care te vor ajuta foarte mult cu curatenia.O sa ai apa cristal si nu o sa ai probleme cu mizeria [excremente]
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

1. Poate trai intr-o cantitate mica de apa, dar asa cum ti-am spus nu cred ca se simte bine. Tu cum te-ai simti intr-un spatiu de 2*2? Nu stiu ce analogii sa mai fac.
2. Temperaturile scazute scad metabolismul->zice-se o viata mai lunga. Asa o fi, habar n-am. Nu stiu unde ai citit asta, io nu-mi mai aduc aminte. Io stiu ca in articol spune ca-i place la 26-28 grade si face prostii pe la 30
3. "Pot trai". La fel, nu stiu cat de bine se simt. Nu lua bolborositor. Este inestetic si zgomotos. Un filtru intern mititel ar fi perfect.

[Email] [Yahoo!]
Betta.X
Member
[Avatar]

IP:

alber wrote:1. Poate trai intr-o cantitate mica de apa, dar asa cum ti-am spus nu cred ca se simte bine. Tu cum te-ai simti intr-un spatiu de 2*2? Nu stiu ce analogii sa mai fac.
2. Temperaturile scazute scad metabolismul->zice-se o viata mai lunga. Asa o fi, habar n-am. Nu stiu unde ai citit asta, io nu-mi mai aduc aminte. Io stiu ca in articol spune ca-i place la 26-28 grade si face prostii pe la 30
3. "Pot trai". La fel, nu stiu cat de bine se simt. Nu lua bolborositor. Este inestetic si zgomotos. Un filtru intern mititel ar fi perfect.

Daca va incapea filtrul :-)
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: