Salut
mai vin cu o intrebare in ceea ce priveste protectia / gradul de siguranta al unui echipament de iluminat ( neon) pe care tocmai l-am achizitionat si vreau sa-l montez in acvariu...
deci treburile stau in felul urmator:
pana acum nu aveam lumina la acvariu, pt. ca nu am ( inca) plante si nu m-a interesat aspectul asta

dar am luat ieri , de la un magazin de electrice ( nu de la unul de acvaristica ), un neon de 18 W , ca lungime are cam 70 cm .. pe care am de gand sa-l lipesc de partea inferioara a geamului ( capacului) la acvariu, tinand cont de faptul ca la acvariul meu, care are o inaltime de 55 cm, ramane gol cam 12 cm...
neonul respectiv este unul etans, cu carcasa din plastic, dar totusi am dubii sa-l bag acolo lipit de capacul acvariului pe interior, tinad cont ca va ajunge cam la 1-2 cm de suprafata apei, si ca in acvariu am carasi care poate stiti , mai plescaie apa..
si vreau sa va intreb si pe voi daca exagerez eu din punct de vedere al protectiei la curentare

sau e necesar, asa cum am de gand , sa fac o 'cusca' din sticla in jurul neonului, pentru o protectie 'de curentare' suplimentara...
precum am spus, echipamentul este din plastic, aparent neonul in sine nu ar veni in contact cu apa
astept sfaturile voastre :help: