[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
De unde stiu cand "naste" o femela de Gupy  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
mittzuc
Junior member

IP:

Salut! am o femela de gupy cam mare (umflatica) ... si cred ca ar trebui sa nasca ... cam cand trebuie sa o separ de restul pestilor?! si cum?!

cam ce temperatura tre sa aiba apa? daca imi puteti trimite un link sau sa imi explicati va rog ...
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

mittzuc wrote:Salut! am o femela de gupy cam mare (umflatica) ... si cred ca ar trebui sa nasca ... cam cand trebuie sa o separ de restul pestilor?! si cum?!

cam ce temperatura tre sa aiba apa? daca imi puteti trimite un link sau sa imi explicati va rog ...

aici.
mittzuc
Junior member

IP:

Am ca maternitate un acvariu de 6-7L in care a pus o pompa de aer cu piatra si un incalzitor cu termostat, am setat caldura la 26 de grade si o veioza cu nitica lumina (calda).
Am introdus gupitza mea in aceasta maternitate ... si am cetit eu pe undeva sa ashez o plasa sub nivelul apei cam la 2-3 cm pt ca puii sa nu fie haliti..
Nu pot momentan sa atasez o poza.
daca mai trebuie fact ceva imi spuneti va rog?!?!?!?
[Yahoo!]
mittzuc
Junior member

IP:

tocmai mi-a fatat 1 singur pui!!!!

oare o sa mai fete mai multi?!?!?!? cand trebuie sa o separ de ei?!
[Yahoo!]
culturystul
Junior member
[Avatar]

IP:

mittzuc wrote:tocmai mi-a fatat 1 singur pui!!!!

sa-ti traiasca! :-)
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

mittzuc wrote:tocmai mi-a fatat 1 singur pui!!!!

oare o sa mai fete mai multi?!?!?!? cand trebuie sa o separ de ei?!

Mai bine iti luai o maternitate care arata asa, si nu trebuie sa-ti faci probleme. Mama va ramine in containerul superior, in timp ce puisoii vor cadea pe fund, unde vor fi separati de catre aceasta de catre un "gratar". Ca sa eviti socurile de temperatura, maternitatea se poate amplasa in acvariul initial. Deci nu mai ai nevoie de inca un termostat.

Dar daca ai ales acvariul ca maternitate, acesta ar fi bine sa fie plantat din abundenta. Riccia, Egeria densa si ceva Java moss vor oferi adapost puilor. Nasterea dureaza in general 2-3 ore.

Bafta si sa te bucuri de puiuti! :-)
mittzuc
Junior member

IP:

Merci pt. sfaturi!!! acum am 18 mici chestii cu coada si ochi care inoata de colo - colo ...
dar mai am o problema ce le dau sa manance?!

sau mai bine trec maine pe la shop si intreb
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

mittzuc wrote:Merci pentru. sfaturi!!! acum am 18 mici chestii cu coada si ochi care inoata de colo - colo ...
dar mai am o problema ce le dau sa manance?!

sau mai bine trec maine pe la shop si intreb

Exista hrana speciala pentru alevini - Sera mikropan si Tetramin baby - de exemplu.

Cel mai bine ar creste cu artemia eclozata, dar poate iti este mai greu sa o procuri...Uite un link in care iti descrie cum se prepara - artemia. Oulele de artemia se gasesc la pet-shopuri - care se respecta, evident. Sau poti face comanda on-line. Si ar fi bine sa iti iei, petru ca guppy sunt mai ceva ca iepurasii.

Sa nu te sperii daca in prima zi nu vor minca. E ceva normal. :-)

Si inca un amanunt important - nu cumpara hrana no-name!!! Asta este valabil pestru orice pestisor din acvariul pe care il ai. Te fereste de surprize neplacute. Si verifica cu atentie si data expirarii produsului!

Bafta!
ruxi2k
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu am mai multe generatii de guppy. Am mai multe acvarii doar cu guppy...
Deci... pentru maternitate se gasesc in comert cutiute, pe care nu le recomand. Au crapaturi destul de mari pe fund pe unde pot scapa puii.
In plus e mai gasesc si maternitati din panza, nici astea nu le recomand fiindca sunt greu de spalat.

Eu recomand (nu mi-o luati in nume de rau, vreau doar sa ajut) o cutiuta de finetti in care sunt facute multe gauri cu boldul inrosit pe fund si pe lateral. Puii astfel nu vor putea sa scape.

Mama de obicei nu isi mananca puii daca este hranita bine!

Ca hrana folosesc Sera granule, maruntita foarte marunt. Pentru maruntire folosesc un borcan cu ajutorul caruia "sfaram" granulele pe masa.

Aceasta hrana (sera granule) este speciala pt carasi si discusii rosii oferindu-le un colorit mai aprins.
Pentru gupyy mei rosii a foat foarte buna. Am niste gupyy foarte frumos colorati.

Atentie! Daca folsiti maternitate eu recomand sa spalati maternitatea cat mai des (chiar si o data pe zi). Se murdareste mult mai repede deoarece apa nu circula la fel de bine ca in acvariu.

Pentru spalare: varsati apa cu puii intr-o cutie de plasic, spalati maternitatea si apoi "culegeti" puii fiecare in parte cu o lingurita de plastic. In felul asta nu veti adauga iar in maternitate rezidurile.
ruxi2k
Junior member
[Avatar]

IP:

eu recunosc cand o femela naste ca are fundul mai negru...
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

vreau sa imi spuna si mie cineva mai specializat in guppy daca femela mea de guppy este sau nu bortoasa? arata cam asa :image

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

sau asa :image

[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

pune pozele la o rezolutie mai mica, ca sa putem vedea :-)
[Email] [WWW] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ce de obicei, o dau in bara cu uploadul, dar hai sa incercam acum : http://picasaweb.google.com/chiken71/GupaBortoasa#

[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

In cateva zile probabil va naste acea femela ! Are o burta foarte mare.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:In cateva zile probabil va naste acea femela ! Are o burta foarte mare.

multumesc, am bagat-o deja la "maternitate"

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Vivipari
Go to: