[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator... o intrebare legata de filtru  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mittzuc
Junior member

IP:

Am un acvariu Aquadream 60 de 50L si filtru BioBox 1 (din acela cu 3 camere; in mijloc fiind amplasate 4 cutiute cu bureti din ce in ce mai fini, in ultima camera fiind o pompa de apa care scoate apa filtrata dim nou in acvariu) am avut diferite probleme pana la ciclarea totala a acvariului ... apa un pic tulbure; niste chestii pe sticla acvariului (cred ca hydra) dar am reusit sa scap de ele datorita acestui forum (f. mishto)

o intrebare .... la cat timp si cum trebuie spalate acele cutiute cu bureti din filtru?! m-am uitat la ele iar ulltimul burete fiind cel mai fin si alb ... acum are o tenta de gri inchis si pare un pic presat (si ceva mizerie in el...)

am mai citit paici da n-am inteles
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Io spal buretii din filtru cind observ ca scade debitu'. Spalat inseamna clatit intr-o galeata cu apa din acvariu. Clatit pina iese majoritatea mizeriei.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mittzuc
Junior member

IP:

aha deci nu cu detergent si frecat cu peria ....
glumeam

ma gandeam ca e o metoda mai aparte si o perioada anume...
in cazul asta nu aratau asa de naspa iar debitul apei este cam acelasi din totdeauna ...
ok merci pt. lamurire
[Yahoo!]
friday
Junior member
[Avatar]

IP:

si eu tot cutiute am in care sunt bureti .. eu i-am clatit sub jetul de apa, dar nu foarte bine, am citit ca e bine sa lasi ceva bacterii "de samanta" :-)

Blooop bloop
[ICQ]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

friday wrote:...eu i-am clatit sub jetul de apa, dar nu foarte bine, am citit ca e bine sa lasi ceva bacterii "de samanta...

Multa "samanta" de bacterii sigur nu ti-a ramas pe acolo din cauza clorului din apa. Daca mai repeti procedeul ai foarte mari sanse sa iti deciclezi acvariul.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

m_3 wrote:
friday wrote:...eu i-am clatit sub jetul de apa, dar nu foarte bine, am citit ca e bine sa lasi ceva bacterii "de samanta...

Multa "samanta" de bacterii sigur nu ti-a ramas pe acolo din cauza clorului din apa. Daca mai repeti procedeul ai foarte mari sanse sa iti deciclezi acvariul.

Corect! Buretii se spala cu apa din acvariu, nu cu cea de la robinet.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: