[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"El Grande"  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai ceva de lucru, nu gluma.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Am terminat, dupa trei ore de munca, nu mi mai simt spatele.
Are cineva vreo doua tufe de Blyxia? Le cumpar, multumesc.
Am un spatiu in fata care a ramas gol.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Ceva poze nu primim?

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Ohoo ce defrisari ai facut acolo
Astept si eu o poza, ca sunt curios ce a iesit

DAR, fii atenta, ca dupa defrisari si rearanjari masive, acvariul e putin mai sensibil.
Urmareste-l foarte atent, nu exagera cu fertilizarea (adica nu mari deocamdata doza cu care mergeai), nu exagera cu mancarea pestilor.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

E cam ceata acum nu prea se vede mare lucru.
Am inteles Stefan.
Le: Cam asta e, pozele sunt groaznice, asa cum v am obisnuit
[Thumb - WP_20150131_17_22_41_Pro.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 31/01/2015 19:50:46

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Hai ca e bine

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Poza de azi
[Thumb - PhotoEditor_2015_02_01_17_59_05.jpg]

[Email] [Yahoo!]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai substrat fertil?

[WWW] [ICQ]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Da am vreo 10 l de AquaBasis.

[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

deocamdata acvariul tau, desi nu arata rau, e mai mult o colectie de plante.
nu-i problema, cu totii am avut etape in care am vrut sa avem cat mai multe plante si sa ne bucuram cand le vedem cum cresc (unii, cum sunt eu, nu au scapat nici acum de dorinta asta de a avea cat mai multe specii de plante )

insa din cate am vazut eu pe parcursul timpului, cele mai reusite aquascape-uri au relativ putine specii de plante (hai sa zicem maxim 5) si intotdeauna sunt 1-2 specii care sunt dominante.
sigur, mai putin in cazul olandezelor, dar ala-i un stil care pe mine personal nu ma atrage, deci nu vrobesc de el.

asa ca iti propun sa incepi sa vezi pe internet cat mai multe poze cu scape-uri, sa alegi cateva care-ti plac si sa te inspiri de acolo in ceea ce priveste aranjamentul si speciile de plante.
si usor usor o sa ajungi la o compozitie, la o idee, in ceea ce priveste aranjamentul, ca altfel e greu sa fii si gradinar bun si inspirat artistic.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/02/2015 12:13:50

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Humbert wrote:deocamdata acvariul tau, desi nu arata rau, e mai mult o colectie de plante.
nu-i problema, cu totii am avut etape in care am vrut sa avem cat mai multe plante si sa ne bucuram cand le vedem cum cresc (unii, cum sunt eu, nu au scapat nici acum de dorinta asta de a avea cat mai multe specii de plante )

Pot spune ca 90% din plante sunt primite moca de la colegul Pavelescu, si ar fi fost pacat sa le arunc.
Deocamdata le pastrez pe toate, astept sa cresca si dupa aia vad daca renunt la ceva, desi nu prea cred.
Sincer, nu ma dau in vant dupa aquascape, nu am de gand sa particip la concursuri etc. Ideea e sa mi placa mie ce vad in casa.
In viitor, posibil ca am sa mai schimb ceva dar nu ma grabesc.

[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da, si mie imi vine extrem de greu sa arunc plante, asta chiar si in conditiile in care sunt crescute de mine - daca le-as primi mi-ar fi si mai greu!

stefanp
Moderator

IP:

Asta cu indesatula 'shpe specii de plante in bazin cred ca o avem toti
Oricum, mie imi place ce ai acolo. E un bazin reusit, placut, in care te poti pierde cu privirea multa vreme...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:
Oricum, mie imi place ce ai acolo. E un bazin reusit, placut, in care te poti pierde cu privirea multa vreme...

Multumesc Stefan pentru incurajari si vorbele frumoase.

[Email] [Yahoo!]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Gata am sonda de pH. Multumesc frumos Qwerty ptr cadou.
Am calibrat o foarte usor, dupa care am introdus o in acvariu.
La masurare îmi arata 6,89.
Am facut un test la picatura si cam tot aia e valoarea . Si testul vizual de la JBL confirma valoarea.
Pana aici totul bine.
Acum in manualul controllerului am un cap Ajustari. Mi am prins urechile si am setat valoarea 7!!???.
E bine sau nu?
Acum pe controller am valoarea 6.94 si vad ca e deschis co2 ul.
Ce trebuie sa urmaresc. La ce valoare se opreste codoiul?. Tre sa setez valoare minima din Ajustari?

[Email] [Yahoo!]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce model de controller ai?

La set ar trebui sa setezi valoarea la care vrei sa decupleze controllerul, ex. 6,8 Ph. Controllerul cupleaza dupa un calcul al lui, depinde cat are histerezis-ul, in mod normal stiu ca este 0,1. la Dupla meu este 0,15.
Daca l-ai reglat la valoarea 7Ph atunci acolo va inchide Co2-ul. Eu spun sa il reglezi pe la 6,5-6,8, asta daca iti permite Kh din apa.

This message was edited 6 times. Last update was at 05/02/2015 20:47:51

[WWW] [ICQ]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Controllerul e Jbl Pro Flora un model mai vechi
KH este 8.
Am sa încerc ajustarile la 6,8, daca de acolo se fac.

[Email] [Yahoo!]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

La un Kh de 8 nu cred ca vei putea cobora mai mult de 6,8. Eu unul nu am reusit. Probabil il poti scade dar trebuie sa injectezi Co2 la greu, adica in continuu. Atunci nu-si mai are rostul controllerul daca merge Co2 incontinuu.
Histerezis-ul il poti verifica sa vezi cat este. Acolo unde setezi Ph pentru acvariu rotesti in sensul acelor de ceasornic, descrescator apoi crescator si vezi la ce vloare cupleaza si decupleaza electrovalva.

[WWW] [ICQ]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Am calibrat din nou.
Am setat la 6,8. Cand i am dat sa masoare a început sa urce de la 6 si ceva s cand a ajuns la 6,8 a deschis electrovalva.
Acum arata 6,99.
Sper sa fie bine acum daca a declansat o la valoarea setata.

[Email] [Yahoo!]
dandumitru
Senior member
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:Am calibrat din nou.
Am setat la 6,8. Cand i am dat sa masoare a început sa urce de la 6 si ceva s cand a ajuns la 6,8 a deschis electrovalva.
Acum arata 6,99.
Sper sa fie bine acum daca a declansat o la valoarea setata.

Electrovalva a deschis la 6,8 si trebuie sa inchida la o valoare mai mica egala cu histerezisul de la valoarea setata a Ph-ului.
Adica :
- Ph setat 6,8
- histerezis setat 0,5
- deschide la valoare Ph 6,85
- inchide la valoare Ph 6,75
Daca la tine arata o valoare a Ph ( 6,99 ) cu mult mai mare decat cea setata si electrovalva nu a deschis, inseamna ca histerezis-ul este mare sau undeva este o problema. Incearca sa setezi histerezis-ul la cea mai mica valoare pe care o permite Ph controller-ul. La valoarea Kh-ului din bazinul tau un Ph de 6,9 ar fi la limita minima, dar poti cobora si pana la 6,7, ce trebuie sa stii este ca incepand de la Ph 6,9 in jos valoarea concentratiei de CO2 va fi din ce in ce mai mare.

https://www.google.ro/search?q=ph+kh+co2&tbm=isch&imgil=52niuXZxKoxYLM%253A%253BZ22q-QmbUiiXJM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.aquascapingworld.com%25252Fthreads%25252Fco2-ph-kh-relationship.8441%25252F&source=iu&pf=m&fir=52niuXZxKoxYLM%253A%252CZ22q-QmbUiiXJM%252C_&usg=__w5-bM1B0n9EwElNZ6TgGjAhc4T0%3D&biw=1265&bih=866&ved=0CCoQyjc&ei=6NDTVMCtDI6XasqlgogG#imgdii=_

qwerty wrote:La un Kh de 8 nu cred ca vei putea cobora mai mult de 6,8. Eu unul nu am reusit. Probabil il poti scade dar trebuie sa injectezi Co2 la greu, adica in continuu. Atunci nu-si mai are rostul controllerul daca merge Co2 incontinuu.
Histerezis-ul il poti verifica sa vezi cat este. Acolo unde setezi Ph pentru acvariu rotesti in sensul acelor de ceasornic, descrescator apoi crescator si vezi la ce vloare cupleaza si decupleaza electrovalva.

Randamentul aditiei de CO 2 este conditionat de eficienta reactorului de a dizolva o cantitate cat mai mare de gaz intr-un timp cat mai scurt si trimiterea lui in coloana de apa cat mai repede in volum cat mai mare.
Daca se va injecta intr-un reactor eficient 1b/sec, cu 1000 l/h intradevar Ph controller-ul va tine electrovalva in ON continu, daca se va injecta 10 b/sec in acelasi conditii, Ph controller-ul va decupla electrovalva mult mai repede deci timpul de functionare va fi mai scurt.

This message was edited 2 times. Last update was at 06/02/2015 00:45:49

sa nu fie cum ne place,safie cum vrea natura si ne va fi mai bine !!
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25942.page
[Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: