Am o salcie langa iaz,dar nu se vede in poza.Problema cu salcia este ca atat primavara cat si toamna,iazul se umple de frunze.Multe dintre ele nu sunt trase de skimmer si se duc la fundul apei,unde se descompun.Este chin sa cureti fundul bazinului.Drept urmare,imediat cum gasesc o solutie sa acopar iazul,acea salcie va fi taiata.
Incepand din aceasta seara,iazul gazduieste inca 10 crapi de aproximativ 15 cm
Sunt superbi!
Si o poza de grup:
In acest moment sunt 24 de pesti in iaz:9 din prima serie,5 pui de peste 10 cm + pestii din seara asta
Anul acesta nu mai pun alti pesti.Anul viitor vreau sa iau 2-3 pesti de 30-40 cm.Urmeaza poze cu cascada
Salut!
Un ultim update inainte de sfarsitul verii:
Acum o luna am fost in concediu.In ultima zi nu am avut altceva mai bun de facut decat sa dau o tura prin cateva petshopuri si nu m-am putut abtine sa nu plec cu ceva de acolo Asadar:
1.Un peste care mi-a atras atentia imediat,desi nu este foarte mare(13 cm):
2.(15 cm)
Acesta a fost botezat imediat "miresica"
3.(17 cm)
La acesta m-a atras foarte mult culoarea,ulterior mi-am dat seama ca nu am gresit cand l-am luat,pentru ca in iaz a capatat un rosu aprins:
4.(17 cm)
Un crap care mi-a dat mari batai de cap.In momentul in care am ajuns cu ei acasa nu avea bazinul pregatit si in acea noapte am stat pana la 4 ca sa le pregatesc un acvariu de 300 de l in care i-am tinut 2 saptamani sub observatie.De asemenea,a 2-a zi le-am pus si 300 g de sare,pentru a nu avea probleme.La fel am procedat si in iaz(25 kg de sare).In ciuda acestui "efort" si a unui capac destul de zdravan, am gasit acest peste intins pe gresie,uscat pe o parte.Dupa injuraturile de rigoare(academice de altfel) si multi nervi,m-am dus sa il iau sa il arunc,moment in care am realizat ca inca mai respira.L-am luat imediat si am stat cu el vreo jumatate de ora,pentru ca plutea in deriva.L-am tinut in bule de aer pana a plecat singur din mana mea si a inceput sa stea drept.Deci dupa o saritura de la 1.50 m cu dubla invartire si aterizat in cap pe gresie + stat acolo ceva timp,nu numai ca a supravietuit,dar este si printre cei mai activi pesti din iaz.De ce am impresia ca pestele asta e nemuritor?
Un filmulet facut inainte de a pune cei 4 pesti ( a se vedea in HD si a se observa pofta de mancare,desi era a 4-a masa pe ziua respectiva)
Ape limpezi!
by koala: Am reparat linkul.
This message was edited 1 time. Last update was at 24/05/2017 07:28:02
Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 3453
Location: Prin tara
IP:
Offline
ce as mai putea spune si eu?ceva laude ar fi degeaba.ceea ce ai facut tu acolo,este....tu sti mai bine,tu ai avut discutii,si cheltuieli :d cati ani ai?ca spuneai cand ai inceput topicul ca pana la 18 ani stai la ai tai :d
Va tin in suspans .Promit ca cel tarziu saptamana viitoare sa fac niste poze de ansamblu.
Daca va spun cati ani am,nu ma credeti:16 ani.Pana acum m-am ferit sa imi spun varsta deoarece eram luat peste picior de cativa mai "experimentati".
Multumesc!
Maine sper sa fac pozele.
Am in plan sa maresc filtrarea iazului.Nu se pune problema ca aceasta filtrare sa nu faca fata.La cum se prezinta poate duce inca 20 de pesti,dar este vorba de un spatiu pe care nu il folosesc si nu strica ceva material filtrant in plus.
Ma refer in primul rand la bazinul in care intra apa din iaz,practic locul din care incepe filtrarea:
Dupa cum se vede,doar jumatate din acel bazin este folosita.In cealalta jumatete am montat un robinet,alimentarea cu apa,ceea ce ma poate ajuta cand vreau sa completez dupa ce spal filtrele sau cand se evapora.
Vreau sa daram zidul despartitor in capete si sa umplu si acel spatiu cu perii.Ideea mi-a venit cand mi-am dat seama ca acel zid despartitor este fisurat si imi curge apa in jumatatea respectiva.
Dupa asta vreau sa repun in functiune vechiul sistem,daca se poate numi sistem.Pana sa il demontez avea in el bureti si perii.Ma gandeam sa pun ceva pentru filtrare biologica,inca nu sunt sigur ce.Acest al doilea sistem va fi probabil provizoriu,pana o sa cumpar ceva facut calumea si o sa il pun pe cascada,urmand ca actualul sistem sa functioneze exact ca pana acum,cu iesirea apei direct in iaz.
Astept ceva sugestii legate de materialul filtrant pe care l-as putea folosi in locul buretilor din vechiul sistem.
Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 901
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline
Foarte frumos!
Daca ai gasi o cale sa faci apa mai limpede ar fi de vis.
La mediile de filtrare,arunca si tu o privire aici :http://www.amenajareiaz.ro/index.php?dispatch=categories.view&category_id=189
Apa este foarte limpede.Problema mea este ca am apa atat de limpede,incat se vad algele de pe folie si pietrele care au cazut dupa ce s-a facut marginea iazului.Aceasta problema o sa o rezolv in primavara cel mai probabil,cand voi lua un aspirator.Al doilea sistem il pun din 2 motive:vreau ca skimmerul sa traga mai puternic(problema pe care o voi rezolva cand voi pune inca o pompa) si vreau sa am un debit puternic pe cascada,fara a umbla la actualul sistem.Si pentru a pastra un echilibru intre puterea pompelor si volumul mediilor filtrante,vreau sa dublez numarul perilor si sa mai aduc un material pentru acvariu.
Nu pun plante.In iaz voi avea doar pesti.E destul de complicat sa tii plante cu koi pentru ca au obiceiul de a rasturna ghivecele si de a rascoli pamantul,moment in care se tulbura apa.
Multumesc Stefan!
Nu. Trebuia sa fac ceva destul de masiv ca sa nu cedeze sub greutatea zapezii si am renuntat la idee. Am adancime destul de mare si nu am avut niciun fel de problema. Toti pestii sunt activi si mancaciosi.
This message was edited 1 time. Last update was at 26/04/2015 14:31:14