[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme frunze Anubias Nana  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

De ceva timp am observat ca unele frunze de anubias nana ruginesc pe margine. Care credeti ca ar fi problema?

conditiile din acvariu:
volum - 27 litri,
lumina- 27 watti (fluorecent - TLD 830 si un warm white de la silvania) - 11 ore/zi,
fertilizare: zilnic dupla plant 24 o picatura, pastile florenette la 2-3 saptamani,
substrat: margaritar si fera flora depot (i-a trecut efectu' ca e destul de vechi)

apa: pH - 7,2, nitrati aproape de 0 (cf hartiei de la Tetra)
[WWW]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai avem nevoie de detalii, sau mai ales de o poza. Ar fi simplu sa dam din prima vina pe nitrati, pentru ca printre alte semne carenta de nitrati se manifesta si prin oarecare ingalbenire a frunzelor, dar in general Anubiasii sunt mai rezistenti la aceasta carenta, avand crestere lenta, totusi daca semnele descrise de tine apar la frunzele cele mai vechi, nu si la cele noi, (ultimele aparute), atunci asta este probabil (carenta de nitrati) . Daca este o ingalbenire intre nervuri, iar acestea raman verzi este o carenta de magneziu. Daca prin "ruginire" nu te referi la ingalbenire , sincer fara poza nu imi dau seama ce ar putea fi...

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

multzam de raspuns...o sa pun o poza in cursul zilei de maine (momentan am acumulatorii de la camera descarcati)

la conditiile din acvariu am uitat sa specific si CO2 cu drojdie, home made, cu 1 bula/secunda
[WWW]
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

Am reusit in seara asta doua poze cu doi din anubiasii mei.

Frunzele care le vedeti in poze nu sunt poze noi aparute.

Pentru ca nu am reusit sa uploadez poze la galerie a trebuit sa postez in photobucket. Link: http://s212.photobucket.com/albums/cc63/marti13marti/
[WWW]
Gabriel
<'))))<
[Avatar]

IP:

Carenta de nitrati - parerea mea ca sa ma exprim asa
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, problema e la frunzele vechi, cele noi sunt verzi, mari, deci nu e nici fierul nici magneziul de vina, trebuie intr-adevar cum spune si Gabriel sa cresti / adaugi nitrati. Stiu ca pare dificil chestia cu pulberile astea, dar intreaba daca se mai aduc fertilizanti "all in one" PLANT PLUS cu nitrati , fosfati si micro. La acvariul tau mititel care nici nu are un consum mare de nutrienti, cateva flacoane de PLANT PLUS puse la frigider te rezolva pe 1-2 ani. Baga o intrebare la cumparari poate iti raspunde cu un pm cine trebuie...

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspunsuri...deja am postat la cumparari referitor la Plant PLus.
[WWW]
dan_p67
Member

IP:

Io zic sa nu te grabesti (sau sa exagerezi)cu Plantplus-ul pt ca poti ajunge f.usor la alge,mai ales ca zici ca nitratii nu sunt chiar 0.
Eu as tunde Hygrophila aia bine pentru ca mananca nutrienti ca sparta.
Si daca totusi iei calea Plantplus atunci nu mai trebuie pus Dupla 24 si nici altceva.
[Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am inteles ca are nitratii aproape 0 (asta ar fi sub 5ppm sau 0), iar alti fertilizanti e clar ca nu mai e cazul sa puna, am mentionat ca asta e "all in one" adica are si micro. Daca o ia usor, cu max jumatate de doza si observa ce se intampla ar trebui sa nu aiba probleme, mai ales daca are un acvariu slab populat (cam pentru aceasta situatie ar fi indicat Plant plus). Eu il folosesc de mai bine de un an la acvariul mic de 30 litri (doar creveti in el) si nu am o alga. La cel mare unde fac tot felul de fertilizari, CO2 si altele, mai am din cand in cand probleme cu algele. La cati fertilizanti de micro pune acolo e clar ca nu ar fi carente de fier sau magneziu, de altfel frunzele tinere cum spuneam sunt OK, deci cel mai probabil raman nitratii. Sigur alternativa ar fi sa se apuce de solutii de nitrati, etc, dar va bate tot orasul dupa ele, depinde cat timp si vointa are...

Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

cred ca prefer calea plantplusului (daca il gasesc), raritul higrofilei (si eventual al e. tenellus) ramanand ca solutie de rezerva. am observat ci si micrathemoidesul se resimte in ultima vreme (frunze ceva mai palide si ritm de crestere mai lent). nu cred ca o sa apara probleme din cauza popularii (5 neoni, 2 pui de ancistrus si doi creveti) mai ales ca mananca destul de putin....

carenta de nitrati o banuiam de ceva vreme dar n-am reusit sa fac nimik sa cresc (in limitele acceptabile) concentratia nitratilor; am modificat programul de schimburi de apa (initial schimbam de aprox 2 ori pe saptamana intre 10 si 15 % din volum, acum schimb odata la saptamana aprox 20-25%), am crescut usor portia de hrana administrata pestilor si tot degeaba, inaintea oricarui schimb de apa testerul de nitrati de la tetra abia isi schimba tenta de culoare...n-ajungea la 5 ppm.
[WWW]
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

astazi am inceput sa pun plant plus.
cantitatea pe care o dozez este 4 picaturi/zi.
o sa va tin la curent cu modificarile aparute.
[WWW]
olinno
Member

IP:

am si eu o problema cu Anubias Nana, scriu aici ca sa nu mai deschid un nou topic.
De vreao 2 - 3 sapt. am observat ca se putrezesc frunzele, chiar din tulpina de unde ies, pe urma cad si se ridica sus, restul frunzei ii intreg, Planta ii destul de batrana are vreo 8-9 ani, teste la apa au iesit ok, pa langa mai am 2 feluri de valisneria in acvariu si java moss care o duc bine, fertilizare jbl, 0.9W / L lumina.schimburi de apa saptamanal 20-25%. care poate fi problema?
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: