[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cel mai mic filtru acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cristianene
Junior member

IP:

Salutare colegi!

M-am induplecat si m-am reapucat de acvaristica, si am inceput fix ca un incepator. Un betta

Noah... nu o sa aduc acvariul de 200 de l din subsol.. deci momentan am facut un mic setup intr-un ghici ce? Bol! Bine, nu e chiar un bol, e o vaza mai mare de 7 litri, din care sa zicem ca raman efectiv 5 (mopan, nisip)

Ca sa fie placut ochiului.... ma gandesc la cel mai mic filtru posibil... nu merge un hang-on, poate doar un burete bolborositor.

Asadar, caut cel mai mic filtru ever!
Sugestii?

Un mic acvariu plantat cu un Betta
cristianene
Junior member

IP:

PS.. e un acvariu plantat! cu un betta, si ceva melci melanoides tuberculata.

Liv
Ultrahigh member

IP:

Beta nu se simte bine in ceva rotund.

Pune-l intr-un acvariu de 15-20 litri cu un fitru hang-on - se gasesc o multime de modele.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Da,e vba de senzorii lui care sunt zapaciti de vasele cilindrice

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
cristianene
Junior member

IP:

Dragi forumisti, incercam si un raspuns on topic?

Intrebarea/solicitarea de recomandare era referitoare la cel mai mic filtru de tip burete bolborositor

Berea
Membru de baza

IP:

Nu ma pot abtine imi cer scz : @Liv si @paradoxx dati si voi sfaturi on topic

@cristianene sfatul meu e sa asculti sfatul colegilor de mai sus,sunt convins ca nu vorbesc ei fara sa stie despre ce vorbesc,e pacat sa i faci un camin neadecvat acelui betta
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Cel mai mic filtru hang-on, cat de mic ar fi el. nu o sa il poti prinde de buza vazei tale, producatorii nu fac filtre curbate.
Referitor la burete, sunt variante destule in petshop, cel mai mic e cel mai bun.
Totusi, ia in calcul, te rog, si varianta unui acvariu mic, chiar si de 25 x 25 x 25 cm, inseamna aprox 15 litri, ocupa loc cat o coala A4.

Cryptic Cherries - West-Africa river
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@Berea si cristianene imi cer scuze ^^ ar exista acele "black knight" sau ceva de genul,filtre de stau deasupra acvariilor,dar inca o data,ma repet offtopic : nu recomand deloc pesti tinuti in vase cilindrice,distrug senzorii pestilor; ca sa explic asta pe scurt: pestii "gusta" mancarea din apa, formele obstacolelor si etc din jurul lor nu numai cu ochii,ci cu niste senzori pe bot,unde intr.un recipient rotund pestele nu mai stie unde,ce si cum. Si mai pe scurt,ar fi ceva gen ecolocatie la lilieci. Vezi ca pe aquariumprest.ro, au niste oferte la acvarii dragute pt betta. Sa nu fie mai mic de 10l

Later edit: ziceam de filtrele de acest gen
[Thumb - 543a8acc8446c21489e6cd8bc16f441e.jpeg]

This message was edited 2 times. Last update was at 03/04/2019 10:51:23

[Email] [Yahoo!]
cristianene
Junior member

IP:

se pare ca trebuie sa pun si putin back-story

Incerc sa apropii pe cineva de acvaristica.
Singura modalitate... sa faca cum vrea ea.

acum ati inteles de ce "vaza" ?

O las sa faca cum vrea ea... si mai aduc si eu niste imbunatatiri.

https://drive.google.com/file/d/1_9ducnyfPgyBYX6lzNU3Fc0NcYSxBe_A/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1KiAuC0CeUBvPfuLccc-J8Sswxs5U5nEM/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1jDMYjzeJ9PUm5nT6f4t7QWvzlZTF8IgU/view?usp=sharing

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Aaaaaaaaaaaaaaaaa,gata,acum e de inteles !!! :d Acum intelegem,ne bucuram atat de mult ca este in acea vaza si nu in bol,femeile si pestii nu se inteleg deloc(nici macar in viata reala).
Stai linistit,arata bine si daca faci si schimburile de apa corecte,nu vei avea nevoie de filtru la acest betta. Mai bine strange bani si convinge.o pt un acvariu,explica.i si faza cu senzorii,cum ca o duce rau pestele si ca "1 milion,2 acolo" merita si el. Ceea ce nu stie inca este ca acel milion se va transforma chiar in 1 milion ron cand e vba de acvaristica^^

This message was edited 1 time. Last update was at 03/04/2019 14:30:35

[Email] [Yahoo!]
Berea
Membru de baza

IP:

@paradoxx fiecare sa vb in numele lui referitor la femei a mea nevasta ieri cauta un o crevetica gravida intr un acvariu semiplantat de 180 L
cristianene
Junior member

IP:

ar trebui sa zic mersi ca am comentat la pietricele colorate asa cum a vazut la nu stiu cine.. si ca m-a lasat sa il plantez.

Totusi.. as vrea un filtru ca sa creeze un mic curent de apa.
Vreau sa ii mearga bine ricciei, si stiu ca are nevoie de ceva miscare prin apa.

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@berea felixitari,putine neveste fac asemenea sacrificii de irosire a timpului lor cat despre a mea,ma sustine total,mi.a si salvat cativa pesti din diferite situatii(scrise in jurnalele mele de.a lungul timpului),face si schimburi de apa,insa vveam la general facand si o gluma despre femei si pesti ^^ "if you know what i mean "

[Email] [Yahoo!]
Berea
Membru de baza

IP:

Sotia mea are de imgrijit si niste gemeni de 5 luni ,nu e cesti ce pasionata ca mine dar ii place sa vada.In fine , am sarit mult de la topic si ne cerem scuze
Berea
Membru de baza

IP:

Berea wrote:Sotia mea are de imgrijit si niste gemeni de 5 luni ,nu e cesti ce pasionata ca mine dar ii place sa vada.In fine , am sarit mult de la topic si ne cerem scuze

Si da m am prins..de peste si nevasta
Liv
Ultrahigh member

IP:

Ceea ce am scris ramine valabil, dar avind in vedere conditiile impuse de contabilul sef si sefa casei devin cit de cit acceptabile.

Poti sa improvizezi f. usor un filtru bolborositor. Cauti o bucata de teava de PVC de 8-13mm (se poate taia f. usor cu un cutter la lungimea care va trebui) si un burete mai fin (de 30-60 dpi cred - se gasesc prin magazinele de acvaristica sau pe la fabricantii de saltele). Nu sint sigur ce inseamna dpi in acvaristica - la ochiometru sa aiba gaurile mai mici de 0,3-0,5 mm. Buretele poti sa il tai cu un cutter sau cu un cutit incalzit pe aragaz - dar vezi ca pute urit de tot - chiar si pentru nasul meu insensibil.

In teava de PVC dai o gaura la unul din capete prin care treci furtunul de aer (poti sa pui si o piatra de aer la capatul asta, dar nu prea e nevoie de ea). Evident iti trebuie si o pompa se aer. Buretele trebuie sa il gauresti pina la 0,5-1cm de partea care va sta pe substrat. Cu un cui incalzit pe aragaz (vezi ca se "topeste" f. usor) tinut intr-un cleste - iar o sa puta ca la balamuc. Bagi teava de pvc cu capatul cu furtunul de aer in gaura din burete cam la 1/2-2/3 din inaltimea buretelui (ai putea pune niste minisiporax in gaura din burete ca sa maresti eficienta filtrului).

Capatul de sus al tevii de pvc trebuie sa fie putin sub nivelul apei (5-10mm).

Ansamblul burete+ teava + furtun de aer o sa devina mai usor decit apa cind o sa dai drumul la pompa de aer. Trebuie sa adaogi ceva ca sa devina mai greu. Poti sa lipesti citeva pietre de riu cu superglue in partea de jos a buretelui (spre substrat). Sa nu folosesti plumb in loc de pietre - cel mult inox, daca gasesti.

Ai putea sa ascunzi totul in lemnul care il ai - pe care e mossul acum (e de munca sa stii). Scobesti interiorul lemnului (cu burghie si freze) pina faci loc pt. burete. Dai o gaura verticala (unde e mossul din pozele tale ) ca sa intre teava de PVC si furtunul.

Un filtru bolborositor e ieftin - doar ca e mare si arat urit. Tot ce arata bine si e ascuns costa destul de mult - ca timp sau bani.

Pt. sceptici: folosesc exact metoda descrisa mai sus usor modificata - ca filtru de curatat substratul - de aproape 3 ani (teava de pvc e mult mai lunga ca sa ajung la substrat cu un saculet de filtrare la iesirea apei). E mult mai eficienta decit marea majoritate a filtrelor de curatare.

@Berea : sefa nu stie cit am cheltuit de fapt pe ustensile si aparatura - a aflat cam de 1/10. Oricum e extraordinar de interesata de cite ori apar pui. Cind am vazut primii pui de RCS (in urma cu cca. 3 ani) a trebuit sa ii cumpar o lupa si o lanterna ca sa ii vada mai bine si sa ii numere. Sint la a 4-a generatie de ancistrus sp. - are o placere deosebita sa ii contorizeze de 2-3 ori pe saptamina. Cu toate ca bombane la 2-3 zile ca nu prea are loc de acvariu.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Berea
Membru de baza

IP:

Tare @Liv asa mai zice si ea de una alta...nu avem ce face, nu putem nici cu ele dar nici fara ele sa traim

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: