Nimeni wrote:
Dan P wrote:Mai stine cineva ceva de Cris?
Da.... Nimeni
Crys e bine, sanatos, a schimbat locatia intre timp.... dar nu a abandonat pasiunea de "cichlidar"....
L-am deconspirat putin pe Crys din dorinta de a posta chiar dansul (daca are timp) un update cu noile achizitii si ultimele noutati ;)
Atunci cand oamenii (chiar daca numai cativa) isi mai amintesc de tine , asta inseamna ca ai lasat ceva in urma ta pentru care esti apreciat. Va multumesc din suflet tuturor !
...se spune ca dupa o absenta indelungata , unii "urmariti general" mai apar ,cateodata , de buna voie (bineinteles, astea fiind doar exceptii)
Au trecut mai bine de 2 ani de la ultima mea postare aici. O sa incerc , fara a va plictisi prea mult, sa va ofer cateva "explicatii" cu care ramasesem "dator", chiar si asa , cu acest "delay" , in speranta ca ma veti putea "ierta" pentru disparitia asta ca "magaru'n ceata" .
Chiar daca nu am fost activ aici, asta nu inseamna ca v-am uitat. Ocazional, am mai intrat pe forum ca sa iau pulsul , insa am preferat sa raman in "umbra", pentru a da voie "ranilor" sa se vindece.
Asadar, la inceputul lui 2014 , asa cum bine a observat Iulian la acea vreme , povestea acestui acvariu avea sa se intrerupa prematur, in urma deciziei ( deloc usoare ) de a ne muta un "pic" mai la nord ( cca. 2000km) .
Bineinteles , ca pentru mine a fost ca un "deja vu" ..retraiam, practic, acele momente cand a trebuit sa renunt la acvariile si pestii din Romania in 2011 , cu ocazia mutarii in Italia ...numai ca, povestea acestui "Progetto italiano" continua si astazi , pe aceleasi coordonate , la un nivel inalt ( fiind la aceasta ora, poate , cel mai frumos acvariu"FULL MBUNA" din Italia), ceea ce mi-as fi dorit sa se intample si cu primul meu "Mare African " insa nu a prea fost asa.
Ianuarie 2014 a fost o luna de foc pentru noi. Trebuia sa gasim unde sa dam pestii si acvariile. Am avut langa noi un grup de prieteni "ciclidofili" din Toscana care ne-au ajutat enorm, astfel ca pe 11 ianuarie , toti pestii plecau deja catre noii stapani .
Ramanea de rezolvat problema mutarii "monstrului" de acvariu. Unul dintre acesti prieteni s a aratat interesat sa-l ia ,cu conditia sa gasim o solutie de a-l scoate din casa si de a-l transporta 300 km . Nu a fost foarte usor . Numai pentru a l scoate din casa si de a l cobora un etaj, baietii "specializati" cereau in jur de 500 euro..Pana la urma , cu noroc am gasit o firma care a cerut 300 euro si am batut palma. Imi pare rau ca nu pot sa va arat si pozele din aceasta faza ( au ramas in vechiul computer care a "decedat" anul trecut).
Important e ca acvariul a ajuns cu bine la Livorno iar in foarte scurt timp a fost repus in functiune iar, asa cum spuneam mai sus, este unul dintre cele mai frumoase acvarii "Full Mbuna" din Italia, meritul fiind, bineinteles , in primul rand al prorprietarului dar si al "Scolii romanesti " de aquascaping (vezi Pomi Silviu &Co.) care si -a pus amprenta si a "revolutionat" ( nu este un cuvant mare) modul in care trebuie sa arate un acvariu cu africani ( atat cat mi-a stat in putinta , in perioada mea "italiana", am promovat " capodoperele" romanesti in "domeniu", fiind un adept convins al acvariilor naturale , nu , de putine ori , intrand in conflict cu cei care promovau idei preconcepute in aceasta zona a ciclidelor africane).
Intreaga lui poveste ( plus pozele aferente) o puteti gasi pe forumul Asociatiei Ciclidofile Italiene , accesand linkul acesta :
http://www.ciclidi.net/19-ciclidi-malawi/6829-vasca-1200-litri-malawi-la-storia-continua , singura problema ar fi ca pentru a vedea pozele , trebuie sa va creati un cont acolo.
In 2015 , am avut ocazia sa revedem acest acvariu in noua formula , o data in ianuarie ( un filmulet cu "fish room" ul care il gazduieste - pe la minutul 1 apare si "inculpatul"
https://www.youtube.com/watch?v=9NB83nhCkqM ) iar a doua oara in septembrie cand am fost prezenti la Congresul Asociatiei Ciclidofile Italiene de la Pisa. O incantare pentru ochii si sufletele noastre!
...
Un alt filmulet mai recent:
https://www.youtube.com/watch?v=AjqU_xXxM_A
Sper din tot sufletul ca povestea acestui acvariu "atipic" sa continue multi ani de acum incolo , aceasta fiind "rasplata" efortului nostru depus pentru realizarea lui in prima faza.
Cam asta ar fi in mare epilogul acestui jurnal ..
Ce s-a intamplat dupa ?!..
Pai, exact ca si in Italia, a urmat o perioada de aproximativ un an in care nu am mai avut acvarii , fiind lesne de inteles faptul ca nu e usor sa o iei de la capat din nou intr o tara straina..
In prima parte a lui 2015 , am fost in masura sa mi reiau "preocuparile" acvaristice ...nu am renuntat la prima dragoste
...deci,
"Malawi , again and forever! " insa mi am propus sa trec la un alt nivel, profitand si de faptul ca acum locuiesc in "Mecca" europeana a ciclidelor africane iar canalele de acces sunt mult mai deschise aici chiar daca eforturile de a intra in posesia unor specii mai aparte sunt semnificative .
..dar despre astea, vom vorbi intr un topic dedicat..
Aveti grija de voi si bucurati-va de pestanii dumneavoastra!
PS. Sper sa nu fie cazul sa vorbesc peste ceva timp de inca vreo mutare ..dar mai stii ?!
a inceput oricum sa fie ca o obisnuinta ..( poate ajung la bunul meu prieten @Nimeni, un pic mai la nord..)..