| Author |
Message |
dan.pavelescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/02/2026 18:03:21
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
dan.pavelescu
Liliacul
![[Avatar]](/forum/images/avatar/12e1b435e5e53888e787d22c1e8d262d.jpg)
IP:
|
E bun si anubias-ul ala, daca il inconjori cu foarte mult anubias petit. Sa fie asa, ca miezul din dodoasca.
|
I'm Batman!
The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson
Mi te supui. |
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/02/2026 20:47:22
|
cirotariu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fb642b781020b2aaeb1a7cee29acc915.jpg)
IP:
|
Primul aranjament... arata cam asa. Nu mai am rabdare acum sa o tot scot sa o mut, plus ca am innebunit singurul locatar, ventuza sugativa Cici. Pot muta cioata diametral opus, mai pot taia din crengile din fata, sa duc cioata mai spre spate (momentan frunzele sunt aproape de geam). Mai vad pe fundalul negru din spate un rand de Blyxa Japonica, sa o las sa creasca in sus, sa vin cu ea si pe latura mica, la baza cioatei pana in fata... Idei am si eu multe, spatiu cam mic, dar very challenging. Ma bate gandul chiar sa fac rost de un acvariu identic, sa il pun pe partea cealalta a mobilei unde sta acum piticania. La mijloc ar fi TV.ul din living... Si sa jonglez dintr-unul in altul, sau sa "le lipesc" sa fac un soi de trecere de la unul la altul... Da, stiu, aberez, dar na, sunt la coltul celor care abereaza si voi nu va suparati
Orice idei constructive sunt, evident, binevenite. Si unde aberez cu "aquascapingul" asta de balta, trageti-ma de manecuta.
Nana petite nu aveau, o sa mai sun saptamana viitoare ca sa rezerv sau caut alta sursa (cel amintit de Narcis, al lui Seba, pare ok din poze, voi lua legatura sa vad ce marfa e pe stoc). Microsorum iarasi mi-ar placea. As mai pune o Valisneria in spatele cioatei, sa se duca asa cateva fire luate de curentul filtrului... Gata, seara buna si multumesc de rabdare
Atasez si o poza cu cel de-al doilea copil al meu, adoptat de la ASPA in 2020, catelusa metisa beagle sau pechinez Jessie, care a si sarit pe acvariu cand a vazut miscare.
|
|
|
|
Citius, altius, fortius... acvarius |
|
|
 |
dan.pavelescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2026 11:30:51
|
dan.pavelescu
Liliacul
IP:
|
Am niste indoieli ca o sa mearga Blyxa Japonica..
Poti lua in considerare Sagittaria subulata pe spate si Helanthium bolivianum "quadricostatus" pe post de "gazon". Astea nu au cerinte mari, nu necesita nici CO2.
|
I'm Batman!
The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson
Mi te supui. |
|
|
 |
flo77
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2026 18:48:52
|
flo77
Senior member
IP:
|
Avand in vedere duritatea relativ ridicata a apei din acvarii imi retrag recomandarea pentru Boraras Brigittae.
In conditiile actuale ar merge mai degraba niste Galaxy Rasbora. Din pacate sunt niste pesti timizi si daca acvariul este plin de plante vor prefera sa stea ascunsi.
|
Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista. |
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2026 22:17:35
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Una calda, una rece... L-am cunoscut azi pe domnul Dan, care m-a cadorisit cu niste plantute, lemne si roci, plus niste substrat... si m-a pus pe ganduri. Asa e, ma grabii sa pun pietris si atat, deci canci plante ingropate. Asa ca avand in vedere sfaturi primite si mintea mea, voi reface setupul. O sa pun niste AquaBasis vreo 2-3 litri, apoi pietris... Apoi cioata asta o sa o iau la taiat in 2-3 bucati si relipita, reasamblata, ca imi ocupa prea mult din spatiu. Plantele primite le-am ancorat de un lemn shukar, primit tot de la domnu mai sus amintit (again and again, thanks pentru tot!) si le-am bagat provizoriu in piticul ultraplantat, ca sa nu le pierd. Pistia am pus-o la discretie...
Vestea rea e ca singurul locatar, ancistrusul Cici, azi-noapte a fost supt de filtru (ca am scos capacelul de la skimmer, nu intrebati de ce) dar nu!!! a murit, a rezistat chircit in filtru pana dimineata. Insa azi, acelasi skimmer pus la colo, probabil de la rotirea aceea, l-a proiectat afara din acvariu, in spatele lui. Nimeni nu a vazut... asa ca l-am gasit acu juma de ora, uscat. Pa si pu... la revedere! NOT OK!
Asta imi da de gandit, inseamna ca e posibil si cu viitori pesti minusculi sa patesc la fel...
Las niste poze atasate cu balta plina de vegetatie...
Deci momentan pauza... pana iau substrat fertil, pana reorganizez scape-ul... pana ma reorganizez mental... pana vad unde si de ce am gresit... Seara buna, baieti!
|
|
|
|
 |
dan.pavelescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/02/2026 10:29:09
|
dan.pavelescu
Liliacul
IP:
|
Ca sa nu inteleaga oamenii gresit, probabil ca te-ai intalnit cu colegul "sefer jesirah", ca tot Dan si tot gras e si el.
P.S. exista pastile fertilizatoare pe care le poti baga in pietris.
|
I'm Batman!
The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson
Mi te supui. |
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/02/2026 12:29:32
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Da, da, corect, domnul Dan "Sefer"... Dar nu e gras, e chiar bine.  Burtos e mandea... Dom' Dan niet.
This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2026 12:29:53
|
|
|
 |
dan.pavelescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/02/2026 16:24:01
|
dan.pavelescu
Liliacul
IP:
|
In suflet va ramane mereu gras
|
I'm Batman!
The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson
Mi te supui. |
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/02/2026 16:30:41
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
dan.pavelescu wrote:In suflet va ramane mereu gras
P.S. exista pastile fertilizatoare pe care le poti baga in pietris.
si cu d-alea m-a cadorisit 'mnealui, dom' Dan.
|
|
|
 |
flo77
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/02/2026 20:34:45
|
flo77
Senior member
IP:
|
Imi pare rau pentru ancistrus. Sincer eu nu vad ca un ancistrus sanatos sa fie tras sau aruncat afara de catre filtru.
Acesti pesti prefera sa stea ascunsi si banuiesc ca tubul de la skimmer a fost perceput drept ascunzatoare.
In timpul noptii cred ca s-a catarat pe lemn(in cautare de hrana sau poate stresat de parametrii apei) si a aterizat afara.
Probabilitatea ca si alti viitori locatari sa se sinucida este destul de mare. Ar fi bine sa pui un capac. Avand in vedere ca cioata iese afara va trebui sa fii putin creativ.
This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2026 20:36:03
|
Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista. |
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/02/2026 12:57:26
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
flo77 wrote:Imi pare rau pentru ancistrus. Sincer eu nu vad ca un ancistrus sanatos sa fie tras sau aruncat afara de catre filtru.
Acesti pesti prefera sa stea ascunsi si banuiesc ca tubul de la skimmer a fost perceput drept ascunzatoare.
In timpul noptii cred ca s-a catarat pe lemn(in cautare de hrana sau poate stresat de parametrii apei) si a aterizat afara.
Probabilitatea ca si alti viitori locatari sa se sinucida este destul de mare. Ar fi bine sa pui un capac. Avand in vedere ca cioata iese afara va trebui sa fii putin creativ.
Salut. Nu s-a intamplat noaptea, ci ziua, cu mine in camera. Apa are parametrii ok, hrana abia pusesem. Skimmerul ala asa mic cum e, se invarte destul de repede. Apa este la 1cm de buza, iar pe ancistrus l-am gasit in spatele acvariului, fix in dreptul skimmerului. De aici am dedus ca e posibil sa fi fost prins de vartej si a sarit, sa zicem, sau s-a dus pe sticla in sus pana a cazut pe partea cealalta... Aia e. Invatam.
Capac nu as vrea sa pun, nu sunt fan capac. Cel putin nu la ceva asa mic. Lemnul va suferi taieri, la noul aranjament, o sa vad ce fac... Ma pune pe ganduri skimmerul, chiar si cu capac e posibil sa inghita sau sa raneasca alti pestiuci mici de tot. Poate ar trebui sa renunt la el, dupa ce acvariul va fi destul de matur sa nu mai faca biofilm. Nici nu mi-a facut de fapt.
Maine vine substratul akadama ibaraki (4 kg, granulatie 2-5 mm) la recomandarea noului meu mentor (lipitoarea si-a gasit unul mai "batran" pe care sa-l frece la icre), in persoana distinsului "Sef Dan", cum ma voi adresa de acum cand voi mai vorbi de el. "Batran" insemnand ani de experienta, nu de viata! Sa fim bine intelesi.
Voi taia cioata si o voi rearanja, voi baga plantele pe care le am si ce mai gasesc din recomandarile voastre si apoi astept... Cat o fi nevoie, pana se stabilizeaza, apoi mai vedem ce pesti bag.
Intrebare: Cioata relipita, reasamblata, respectiv plantele pe lemn, sunt ok de lipit cu Superglue? Sau face rau la acvariu si sa folosesc lipici special? Cu guta... am dejte groase, rabdare putina, pana le leg mai degraba le stric si frunzele si radacinile.
This message was edited 1 time. Last update was at 24/02/2026 12:58:56
|
|
|
 |
dan.pavelescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/02/2026 13:25:39
|
dan.pavelescu
Liliacul
IP:
|
Lipeste-le linistit cu superglue, intre lemne sa pui perlon sau filtru de tigara si apoi pui superglue. Ca sa maschezi, presari nisip uscat pe deasupra lipiturii.
|
I'm Batman!
The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson
Mi te supui. |
|
|
 |
sefer jesirah
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/02/2026 10:09:19
|
sefer jesirah
Member
IP:
|
Hmm, ce bine imi era in pacea mea, netulburat si linistit, cugetand la... .
Tre sa verific daca n-au schimbat astia ceva la tutun, una la cafea am bagat si deja zburd vesel pe campii!
Nu ,,mentorez'' pe nimeni, nu ,,cert'' pe nimeni ! Ofer doar pareri, la cerere. Sunt satul pana peste cap de balamucul asociatiei din blocul minunat in care locuiesc, ca sa schimbe un bec se cearta ca chiorii 3 zile! Macar aici, ne certam civilizat si cu simt de raspundere!
This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2026 10:10:59
|
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/02/2026 11:12:20
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
sefer jesirah wrote: Hmm, ce bine imi era in pacea mea, netulburat si linistit, cugetand la... .
Tre sa verific daca n-au schimbat astia ceva la tutun, una la cafea am bagat si deja zburd vesel pe campii!
Nu ,,mentorez'' pe nimeni, nu ,,cert'' pe nimeni ! Ofer doar pareri, la cerere. Sunt satul pana peste cap de balamucul asociatiei din blocul minunat in care locuiesc, ca sa schimbe un bec se cearta ca chiorii 3 zile! Macar aici, ne certam civilizat si cu simt de raspundere!
Ei, Sef Dan, mentoratul era asa, ca sa dam importanta sfaturilor si sa ne mai jucam cu cuvintele. Certatul e si el un eufemism, tot asa, de joaca. Cu asociatia te inteleg, sunt distinsul presedinte al blocului de 7 ani, de la infiintare. Nu vor neam sa ma lase sa renunt. Si pentru super suma de 100 de lei pe luna, mi-am luat la mu**, am dat la zapada si am curatat scurgeri si am stat scut intre vecini nebuni si am cautat pe net solutii si am semnat la acte si catastife... ca te inteleg perfect...
On topic... Azi imi vine ibaraki...
Apropo de asta, semi-off-topic, oamenii de la substraturi.ro sunt niste super profesionisti. Am cerut pe langa cele 3 kg ale mele pentru acvariu si ceva substrat pentru cei doi bonsai ai mei, vechi de 7 ani. Am trimis poza sa ii vada, mi-au facut amestec si mi-l trimit in banii deja platiti. Mai rar asa domni. Plus o gramada de sfaturi de intretinere.
Deci da, domnu..., dai recomandari bune, dai sfaturi bune si logice si explicate, nu iei lumea "de sus", cum mai faceau acvaristi mai experimentati, esti "batran" in ale acvaristicii, darnic si pari si rabdator, deci esti bun de "mentor", fie ca place la matale sau nu, Sef Dan!
Evident, imi poti scrie in privat sa te las in pace cu poliloghiile mele, daca devin prea obositor
This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2026 11:12:37
|
|
|
 |
sefer jesirah
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/02/2026 11:49:03
|
sefer jesirah
Member
IP:
|
100 ! A noastra ia 800 si nu face nimic! Pana raspunde la un mesaj, cade blocul!
Cineva care e prieten cu dex-ul, cand am scris cuiva (vecin investitor, persoana publica) folosind ,,poliloghii'', am fost corectat, polologhi !
This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2026 11:50:20
|
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/02/2026 13:02:04
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
sefer jesirah wrote:100 ! A noastra ia 800 si nu face nimic! Pana raspunde la un mesaj, cade blocul!
Cineva care e prieten cu dex-ul, cand am scris cuiva (vecin investitor, persoana publica) folosind ,,poliloghii'', am fost corectat, polologhi !
mandea lucreaza cu DEX-ul de prin 1995, pe vremea Tineramei si a lui Max Banus... De ceva ani nu cu DEX-ul, ca e greu de rasfoit de 100 de ori pe ora... Cu dexonline mai nou, Biblia dexurilor.
Ambele variante sunt acceptate, cu adaugarea ca POLILOGHIE e cea "mai" corecta, de la amicii greci POLI + LOGOS, adica multe cuvinte, POLOLOGHIE fiind o varianta populara, romanizata.
Off-topic... 800??????????? Mem! Vezi poate are rol si de presedinte si de administrator. Ceea ce e cu totul diferit. Asa si la noi firma de admini ia 550 pe luna. Dar la mine e bloc-vila cu 3 etaje, sunt 18 ap. din care maxim 10 sunt constant ocupate, restul fiind partial inchiriate sau goale, luate ca investitii (superbune!)
On-topic. Nu uita de mine, rogu-te, daca in tunsorile tale de uichend desfaci si niste pui de Blyxa. Recunostinta maxima de la mine vei avea!
Later edit! Bun, deci scot cioata, o spal bine bine, o las sa se usuce, scot bomfaierul si... tai. Apoi lipesc crengile amputate inapoi la radacina mama, astfel incat sa iasa ceva frumos, din capul meu, care probabil va "pleca" din coltul din stanga sus, cum se priveste acvariul, spre centru... Dau nana la campi sau zic ceva coerent, cat de cat?
Da, am admirat vreo 10/20 de nano ca inspiratie, dar nu vreau sa copiez, vreau sa "pop-up" ceva la mine in imaginatie...
This message was edited 2 times. Last update was at 25/02/2026 13:07:08
|
|
|
 |
dan.pavelescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/02/2026 18:35:45
|
dan.pavelescu
Liliacul
IP:
|
Doar offtopic de la mine: te-ai facut blocatar?
sefer jesirah wrote: Sunt satul pana peste cap de balamucul asociatiei din blocul minunat in care locuiesc, ca sa schimbe un bec se cearta ca chiorii 3 zile!
|
I'm Batman!
The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson
Mi te supui. |
|
|
 |
sefer jesirah
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/02/2026 22:52:31
|
sefer jesirah
Member
IP:
|
 Esti batran bah, ai inceput sa uiti! De pe vremea cand crosetam pe Socului. Doar ca inca nu ne mutasem, amenajam. Ma suna ala disperat ca nu e bun parchetul, ca dupa ce pune 5/6 placi, sare. Cand a sunat a 3-a oara, m-ai si intrebat unde am gasit bou' care nu e in stare sa puna niste placi de parchet cu click!?
This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2026 22:53:06
|
|
|
 |
|
|