Un peste de dimensiunile astea nu poate sa fie devorat in totalitate, raman capul si niste oase cel putin.
Trebuie sa fie in acvariu pe undeva, viu sper.
Fadds wrote:Un peste de dimensiunile astea nu poate sa fie devorat in totalitate, raman capul si niste oase cel putin.
Trebuie sa fie in acvariu pe undeva, viu sper.
Ai dreptate, dar viu nu cred ca mai e oi gasi poate oasele...la un moment dat
Revin tot la acest topic, acum s-a schimbat putin situatia.....de discutie despre Geophagusi.
Am primit azi 6 Geophagus Sveni, tot nu m-am putut abtine sa nu iau Geophagusi pentru ca primii care i-am avut (red head tapajos) mi-au placut foarte mult.
Asa ca, am zis ca sa iau inca cativa geophagus Sveni si sa ii pun mai incolo in acvariul cu Altumii Rio Orinoco. Vad ca Sveni provin din alt rau (Rio Parana)
Ca marime cica nu cresc asa mari, se fac de doar undeva la 15cm pe alte site uri zice 22.5cm,,,,,, pe diferite site uri sunt diferite marimi......
In acvariul mare de 450L am 12 altumi pui, 3 electric blue acara care nu i-am putut prinde sa ii scot, dar si multi alti cory si Luri
Ce parere aveti ? Ii vor stresa pe Altumi sau nu? (am vazut clipuri pe youtube cu ei si altumi...dar noh )
This message was edited 1 time. Last update was at 16/04/2024 16:18:39
Posibil ca altumii sa fie putin stresati de continuua activitate a svenilor, dar astia se bumbacesc intre ei nu au treaba cu alti pesti, eventual la hranire pui /dai in doua puncte opuse si asa lucrurile vor fi mai calme. Nu iti face griji sveni se bat aproape tot timpul intre ei dar fara sa se raneasca, iar cei mari nu castiga intodeauna! Pentru ca vor fi diferente intre ei pe parcurs: la mine cel mare are undeva la 13 cm iar cel mai mic pe la 8 cm, iar cel mic isi mentine pozitia la hranire nu cedeaza. PS La sveni in general hrana care se scufunda; ciugulesc ei ceva si de sus dar prefera din/de pe nisip(FIN)
This message was edited 4 times. Last update was at 17/04/2024 14:34:58
ocean wrote:Posibil ca altumii sa fie putin stresati de continuua activitate a svenilor, dar astia se bumbacesc intre ei nu au treaba cu alti pesti, eventual la hranire pui /dai in doua puncte opuse si asa lucrurile vor fi mai calme. Nu iti face griji sveni se bat aproape tot timpul intre ei dar fara sa se raneasca, iar cei mari nu castiga intodeauna! Pentru ca vor fi diferente intre ei pe parcurs: la mine cel mare are undeva la 13 cm iar cel mai mic pe la 8 cm, iar cel mic isi mentine pozitia la hranire nu cedeaza. PS La sveni in general hrana care se scufunda; ciugulesc ei ceva si de sus dar prefera din/de pe nisip(FIN)
Da, mersi Gelule!
Stiu cu hrana...le oi da si granule cand ii urc in cel mare...momentan is in cel mic si au ceva fulgi acolo si le dau si congelata...
Pana la urma si fulgii uscati coboara jos si ii papa sveni.....momentan doar pe ei si ceva Luri am acolo jos, deci e ok.
Cand ii urc sus la penthouse, atunci va fi ok....dau hrana uscata fulgi si granule si congelata as usual (larve albe si artemia)...
Ceilalti geophagusi ce i am avut, red head tapajos, erau cu scalarii, si dupa ce s o facut mari veneau si sus la mancare daca era cazu, deci nu mi fac io griji ca n or manca......
Poti face si fulgii sa se scufunde: cum ii tii intre degete cobori sub nivelul apei, se umezesc si merg in jos, dupa un timp au sa-ti ciugulesca din mana, pe mine ma prind de degete
ocean wrote:Poti face si fulgii sa se scufunde: cum ii tii intre degete cobori sub nivelul apei, se umezesc si merg in jos, dupa un timp au sa-ti ciugulesca din mana, pe mine ma prind de degete
Da, inteleg. Deja vin sus cand ma apropiu de acvariu......
Faza e ca eu din mana dau doar mancarea congelata (adica o tin in mana sa manance pestii)...si nici aia decat f rar....mai nou si la altumi le arunc cuburile inghetate in acvariu si pestii se servesc.... mai rar le dezghet si le dau...cand am vreme
Mancarea uscata se dozeaza automat din hranitoare, la ambele acvarii mari am hranitoare automate (cel mare are Sera si cel mic are eheim).
narcis wrote:Foarte misto bazinul, pestii la fel. Mie mi se pare putin aglomerat, dar poate ma insel eu.
Mersi da, este aglomerat....ai dreptate....dar noh, inca nu sunt decis ce sa dau.
Geophagusi am doar 6 buc si 10 Altumi....poate voi renunta la 2 Altumi
Acel blue acara va pleca curand....daca l pot prinde. si as vrea sa dau si acel gibbiceps mare, daca l pot prinde
This message was edited 1 time. Last update was at 21/10/2024 09:23:35