[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Gradina mea ,esec total  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Bobry47
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare...plantele se tarasc...dar sunt bucuros ca dupa 3 luni am descoperit de ce nu imi merg bine plantele dupa ce le-am dat lumina buna,co2 de gafaiau pesti si fertilizanti cu sacul.Problema vine de unde am banuit de la radacina....nu isi pot dezvolta sistemul radicular si de aia imi tot dadeau pui la infinit cu radacini mari sub ei.Pai cum naiba sa se dezvolte in 2-3 cm de Manado..da ai auzit bine atat am pe spate .radacinile cresteau scurte 1cm!!!!si se ingrosau.de aia cand plantam un fir dadea 10 pui cu radacini...in alte acvarii aveam 8-9 cm si radacini spectaculoase.
Scot tot si replantez...dupa ce adaug de la jumate in spate un strat generos de Manado.M-am zgarcit cu substratul sa nu imi scada volumul de apa si spatiu si am gafat rau.
O ultima poza cu acvariul cu care tot m-am chinui sa fac tufe..etc

Nature's Chaos by James Findley
[Email] [WWW]
Bobry47
Junior member
[Avatar]

IP:

...
[Thumb - 10994221_952395431437793_7533786964456374960_n.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2015 14:45:15

[Email] [WWW]
Bobry47
Junior member
[Avatar]

IP:

Cu lumina va trebui sa ma prind si sa fac experimente in continuare...ca program pt t5Ho nu am putut trece de 7 ore 2x39w si 3 ore 4x39w..la 140l Net..mai mult inseamna alge....apoi nu inteleg de ce am achizitionat doua lampi una 4x39w t5 Ho si alta 4x55w Pl....cu t8 nici macar nu mai stiam cum arata BBA...
Nenorocita de Tonina Belem s-a schimonosit (micsorat ) in loc sa creasca.....sa nu mai aud de ea ever..cu T8 a mers bine
Oricum voi ridica lampa t5Ho la minim 10cm peste inaltimea de 45cm....
Experimentele continua,frustrarea e pe masura....inca nu am idee daca lumina e prea intensa sau nu..sau daca fertilizarea e putina sau multa.....alge am putine din fiecare BBA,gda,gsa,cyano...astea imi zic sa reduc lumina......toninele si macrandra imi zic sa maresc lumina...

Bogdan

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2015 15:05:09

[Email] [WWW]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

vad ca ai plante frumoase, bba-ul este de la oscilatiile de co2, daca faci experimente cu lumina si fertilizanti o sa ai noroc de toata gama de alge, pentru moment tunde toate plantele, baga apa oxigenata 10ml/100l parca atat este sper sa nu gresesc si il bagi in black out timp de trei zile timp in care nu fertilizezi, nu bagi co2, nu dai mancare la pesti pui patura pa el sa nu patrunda lumina si ai grija sa ai un flow foarte bun,
deci prima zi 10ml/100L, incerci sa injectezi prin toate zonele afectate a doua zi 15ml si a treia zi 20ml si il lasi cca. 40min. dupa care faci shimb de apa masiv dupa care o ie usor cu co2, 5-6h lumina si jumatate din cantitatea de fertilizant/saptamanal, daca cresti lumina in saptamana 2 cresti si cantitatea de fertilizant si tot asa.
succes! daca am gresit undeva rog colegii sa ma corecteze.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2015 17:42:55

Bobry47
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu imi fac griji de alge,sunt pe alocuri...oricum trebe sa adaug manado in strat generos....deci le voi replanta din nou....si reduc lumina la 2x39w...pana prin ceva radacini!
Recunosc ca am facut experimente cu co2,lumina si fertilizanti..un lucru e sigur unde aveam dubii acum stiu cand co2 este prea mult la ph 6 si kh 5 rasbore erau in cap....am marit aerarea si si-au revenit...deci la 6.2-6.4 ph e ideal.Cu lumina si fertilizarea profito+pps experimentele continua...

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2015 23:50:09

[Email] [WWW]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: