Author |
Message |
anedelcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/01/2013 23:38:29
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
anedelcu
Member
IP:
|
cred ca cei care sunt la primul acvariu (si eu ma consider la primul acvariu, conserva de peste in sos de alge de acum multi ani nu se pune  ) au doua drumuri pe care ppt merge: ori ajuns sa detina acvarii din ce in ce mai mari ori renunta complet, nu mai au deloc. nu rced ca ramane nimeni cu primul acvariu achizitionat f multi ani.
asa ca..ma sfatuiesti tu de bine stefan. bani ar fi insa sunt si alte prioritati in momentul asta, al naibi de costisitoare.
raman deci la filtru intern. oricum acest acvariu este un proiect...just for learning purpose. ins cu toate informatiile si cu exemplul reusitelor voastre sunt sigura ca voi trece l un alt nivel la momentul potrivit.
-bun, filtru intern. eheim da, ma incanta. nu il vad nicaieri disponibil. voi posta la Cumparare..
al doilea model l-am vz pe site-uri cu chinezarii la un pret f f f f bun. il voi incerca. nu am mai nimic de pierdut. multumesc zvarr pentru sfat. Daca vinzi tu eheim-ul anunta-ma.
-incalzitor 50W. Ar merge cred si de 25W la ce temperatura avem in casa. Putin fortat ar merge cred si fara.
-Substrat - cred ca raman la aqua Basic Plus - pret bun si am vazut rezultate frumoase cu el in acvariile voastre. daca aveti alte4 recomandari le ascult cu interes.
peste substrat..nisip sau recomanda cineva roca vulcanica..aici ma mai gandesc.
=plante..astept la vanzare un pachet easy  dar mai e pana acolo. Nu am dat inca la acvariu comanda. mai masor, incerc sa prevad anumite probleme ce ar putea aparea.
creveti - scorpionul daca mai are pana la sf asteapta
-pesti..de la vanzare sau magazine de profil.
-decor..ma duc sa sap via la bunici de pe acum. daca nu reusesc..vad eu
ma puteti indruma spre colegi de forum care au produsele ce ma intereseaza. Sunt clar mai bune decat ce gasesc prin magazine. La plante m-am convins singura. aratau oriiibil in maxipet. acum nu stiu inr estul magazinelor insa clar pe forum gasesc f bune si la preturi mai mici.
ar mai trebui ceva?
|
|
 |
sv_costin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/01/2013 00:25:04
|
sv_costin
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/90a82bf94b4c5981e7e68ff425e519f3.jpg)
IP:
|
am vazut sigur in Hornbach Balotesti eheim probabil il au si in alte HB de prin Bucuresti . cred ca tot mai bun e un JBl e 701 gl care e cam 360 nou , tot in HB si poate fi folosit si la un acvariu mai mare.
LE: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23335.page vad ca se vinde si filtrul separat . poate se mai negociaza si pretul
This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2013 00:29:07
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/01/2013 01:16:21
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Filtre externe se gasesc si SH de cumparat, si-s mai ieftine
Dar tu hotarasti
P.S.: Tocmai incepatoare fiind, filtrul extern cu o capacitate biologica mare, s-ar putea sa te ajute daca se intampla sa gafezi pe ici pe colo.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
anedelcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 16:26:23
|
anedelcu
Member
IP:
|
Hai sa va mai tin la curent..nu am dat un semn de prea multa vreme.
Maine este gata acvariul 57/28/34, 54l. Asa a iesit la masuratoare. Il voi monta in acel corp de mobilier in locul televizorului, acesta din urma va sta pe polita de sus sau in alta camera.
Plante..as vrea sa cumpar de la rebella dar doar in momentul in care voi avea toate celelalte lucruri necesare, sper sa mai aiba pana atunci.
M-am hotarat si in privinta fainei: 8 microrasbora, 10 creveti red cherry, ceva melci (sa imi spuneti ce NU pot pune) si inca 8 pestici fie guppy, fie boraras brigittae sau pseudomugil. Daca are cineva de vanzare sa ma anunte, ma inscriu pe lista de viitoi cumparatori.
Am folosit http://www.aqadvisor.com pentru a verifica compatibilitatea si "incarcarea" acvariului.
Pana marti nu am timp deloc, dar de miercuri incolo merg la shopping..
1. filtru -dilema inca alegerea lui
2. incalzitor 50W, termometru
3. substrat (aquabasis plus)
4. pietris (nu stiu de care, am vz pe la voi acvarii cu 2 culori de nisip, ar merge)
5. buturuga sau radacina de vita mi-ar placea mai tare, pietre
6. curatator substrat (aspirator, ceva modele neindicate?) magnet este necesar?
7. ceva mancare ptr pesti ptr a ajuta ciclarea (sa imi spuneti si mie de care o sa am nevoie ptr pesticii alesi)
8. o piatra ptr o pompa de aer (chinezarie) pe care o am acasa. merge orice model?
9. teste de apa (care sunt cele absolut indispensabile ptr inceput?)
10. sa cumpar ceva bacterii de inceput?
11. Easy carbo? ceva fertilizatori? nu cred ca este cazul de la inceput dar sa imi recomandati ceva bun, sa am in casa.
Spuneti-mi daca am omis ceva, va rooog!! Vreau sa fac totul bine si sa asigur pesticilor conditii de 4 stele macar.
PS  aca aveti la vanzare ceva din lista astept PM.
This message was edited 1 time. Last update was at 31/01/2013 16:30:04
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 17:08:07
|
stefanp
Moderator
IP:
|
1. Parerea mea o stii
2. E ok. Gasesti diverse firme, e ok oricare atat timp cat are termostat.
3. E ok si asta.
4. De la jbl poti lua Manado (e maro). Daca vrei mai ieftin, gasesti prin magazine gen Baumax pietris de diverse culori, vezi doar sa aiba granulatia 1-2-3 mm.
5. Poti sa cauti tu una prin curte/gradina daca ai. Daca nu, gasesti de cumparat in petshop radacini red moor. Cele din natura e bine sa le fierbi inainte.
6. Gasesti in petshop-uri atat manuale, cat si electrice. Eu am o chinezarie la 20 de lei de la sera.
7. Cam orice e bun, dar sa fie de granulatie mica, pentru ca vrei pesti mici si trebuie sa o poata inghiti.
8. Daca vrei un acvariu plantat, nu ai nevoie de pompa de aer.
9. pH, NH4 si NO2.
10. Poti cumpara, accelereaza un pic procesul, dar nu te scapa de el. Un exemplu e JBL Filterstart.
11. Poti sa iei easycarbo si niste fertilizanti micro. Eu folosesc gama JBL (Ferropol + ferropol24).
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 17:11:55
|
scorpionul
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/58b4095fb5335282cc3fde57c643da38.jpg)
IP:
|
1) filtrul inca il mai am la vanzare. Daca nu il iei tu il scot de la vanzare pentruca imi trebuie in curand mie la al doilea acvariu
2) tremometru iti fac eu cadou daca iei filtrul, incalzitorul e bun de 50w
3) si 4) trebuie sa te gandesti ce fel de acvariu vrei
5) buturuga iarasi in functie de cum vrei sa arate acvariul
6) curatator substrat- poti lua curatator mecanic de la sera, curatator de alge cu magnet plutitor
7) se pune putina mancare pentru ciclare
8) orice model care scoate bule fine
9) nu e musai sa le cumperi in momentul asta. Le poti cumpara cam in 2 saptamani, catre sfarsitul ciclarii acvariului
10) daca nu te grabesti cu ciclarea e mai bine fara bacterii( aici parerile sunt impartite)
11) fertilizanti la fel. Peste 2 saptamani
12) PESTII SE CUMPARA ABIA PESTE 2 SPATAMANI SI JUMATATE CHIAR TREI. DUPA INCHEIEREA CICLARII ACVARIULUI
NU SE CUMPARA SCOICI, SCAFANDRII, CORABII, PLANTE DE PLASTIC. SI APROPO DE PLANTE DE ELE NU AI POMENIT NIMIC??? LUMINA LA ACVARIU???
This message was edited 1 time. Last update was at 31/01/2013 23:48:55
|
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram |
|
 |
anedelcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 17:26:03
|
anedelcu
Member
IP:
|
Multam ca va rupeti timp ptr a ma mai lamuri si pe mine cu cate ceva.
Ce spuneti de filtrul asta Filtru hang-on Hagen AquaClear? Este f laudat pe afara..
Pai plante am spus de multa vreme..easy, clar
Iluminat momentan o varianta ieftina, osram ceva..2x18W 830 si 865. Asta pana in martie, aprilie cand vin piese profi din olanda.
Am tot citit despre pusul de mancare in timpul ciclarii.."cam cat ptr 1, 2 pesti". adica?  pesti mari sau mici? calici sau sclifositi?
Nici nu ma gandeam sa cumpar pesticii mai devreme de o luna de la inceperea cilcarii.
Pompa de aer o tin ptr a scoate mai bine clorul din apa ptr schimb, ptr a ecloza artemia (ptr micutii mei viitori pestici micro) si cine mai stie.
Da Scorpionul, scoici scafandrii...si daca e musai nu as pune, sunt de prost gust  Sa ma ierte cine are asa ceva, e parerea mea..
Mai ziceti-mi, uit ceva? Sa nu ma trezesc ca nu am aia si aia.
This message was edited 1 time. Last update was at 31/01/2013 17:27:09
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 20:50:46
|
stefanp
Moderator
IP:
|
scorpionul wrote:
9) nu e musai sa le cumperi in momentul asta. Le poti cumpara cam in 2 saptamani, catre sfarsitul ciclarii acvariului
Pai degeaba mai cumpara NH4 si NO2 la sfarsitul ciclarii...astea sunt disparute la momentul respectiv, deci n-are ce testa. Doar sa le aiba in caz de vreo deciclare...
Ar fi bune de luat acum ca sa urmareasca procesul ciclarii, respectiv creste NH4 dupa care scade si creste NO2, dupa care scade si asta din urma. Asa va sti cand bazinul "e ciclat".
scorpionul wrote:
10) daca nu tr grabesti cu ciclarea e mai bine, fara bacterii( aici parerile sunt impartite)
De ce? (chiar intreb de curiozitate)
scorpionul wrote:
11) fertilizanti la fel. Peste 2 saptamani
As zice ca niste fertilizare micro, in doza redusa ar putea incepe inca de la vreo saptamana dupa startare.
Dar evident depinde si de ce plante pune si in ce cantitate.
scorpionul wrote:
12) PESTII SE CUMPARA ABIA PESTE 2 SPATAMANI SI JUMATATE CHIAR TREI. DUPA INCHEIEREA CICLARII ACVARIULUI
NU SE CUMPARA SCOICI, SCAFANDRII, CORABII, PLANTE DE PLASTIC. SI APROPO DE PLANTE DE ELE NU AI POMENIT NIMIC??? LUMINA LA ACVARIU???
Ca bine zici !
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 23:08:11
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
pai fi atent:
1)noi stim din experienta ca o ciclare negrabita( fara bacterii si solutii ajutatoare) se termina cam in trei saptamani. In sinea mea sunt convins ca multi dintre cei care se initiaza in acvaristica nu stau sa faca teste de apa. Tu esti in domeniu si faci aceste teste din pasiune si curiozitate. Dar eu cred ca marea majoritate nu o fac. De aceea ii recomandam sa cumpere testele peste aproximativ 2 saptamani, pentruca de atunci incepe curiozitatea: cat mai e? mai dureaza mult?...Nu spun sa nu le cumpere, dar eu cred in sinea mea ca nici ea nu o sa stea sa faca teste la 3-4 zile sa vada doar cum este. Ea din cate o simt eu e genul rapid care vrea sa obtina mai repede sfarsitul si nu sta prea mult la discutie. Pot pune pariu cu tine ca ea are parul tuns scurt, sau cel mult nu trece de umeri. Ce zici Ana, am dreptate?( cu parul ma refer). Iar testele nu sunt ieftine, ea nu vrea sa investeasca prea mult pentruca are multe alte cheltuieli in alta parte asa ca aici va aloca minimul necesar.
2)de ce spun ca este mai bine fara bacterii? Eu sunt adeptul ciclarii naturale. Las natura sa-si urmeze cursul si nu intervin decat daca este cazul. Daca tot nu scapa de ciclare, de ce sa mai dea bani pe bacterii? Oricum nu o ajuta decat cu cateva zile, nu cred ca o ajuta cu mai mult. Dar fiecare face cum vrea. De aceea spun ca parerile sunt inpartite. Unii fac cu bacterii altii nu. Cu sau fara ele tot acolo va ajunge, diferenta este ca punand bacterii va castiga cateva zile dar va cheltui in plus
3)fertilizantii la fel. Daca ii pune acum se va umple de alge. Cu fertilizantii peste o saptamana sau doua, in functie de evolutie
studiind problemele puse de ea, acvariul asta va fi doar un inceput cu care sa isi faca mana si nu vrea sa fie o investitie decat cu minimul necesar
deci cam asta e parerea mea
|
|
 |
anedelcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 23:24:52
|
anedelcu
Member
IP:
|
@scorpionul - Te inseli in toate privintele. Nu am parul scurt (oricum nu inteleg ce legatura are asta cu rabdare sau cu achizitionarea unor teste). Rabdare am, am si spus ca nu voi popula cu pesti cel putin o luna. In plus am inceput sa ma documentez cu muult inainte si nu m-am aruncat pe primul acvariu si pe primele echipamente iesite in cale si abia apoi sa va intreb de una alta. Daca nu doream sa fac teste nu intrebam de ele sau cumparam unele 6 in 1. Am mai spus ca vreau sa ma asigur ca pot oferi conditii bune pestilor abia apoi ii voi cumpara. So..cum ai ajuns la concluzii ca am parul scurt si ca sunt "genul rapid"?  Oricum ceream sfaturi si nu analize de acest gen..
Deci, cumparam si teste..
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 23:36:04
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
scuze daca te-am suparat in vreun fel. Eu de regula analizez omul pentru a incerca sa-i dau un raspuns potrivit lui. Daca m-am inselat imi fac mea culpa. Asa ca de acum ma voi abtine la a te caracteriza. Oricum caracterizarea "este ceea ce vad altii in tine si nu ceea ce credem ca suntem". Si cu asta pace buna!
|
|
 |
anedelcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 23:44:47
|
anedelcu
Member
IP:
|
Cred sincer ca te complici. sau.. ai prea mult timp
Nu e mai simplu sa raspunzi cu un sfat bun si atat?
scorpionul wrote:Oricum caracterizarea "este ceea ce vad altii in tine si nu ceea ce credem ca suntem".
Ai si tu dreptate dar ar adauga.. ceea ce vad cei care conteaza.
Nu te mai grabi sa generalizezi (nici un incepator nu face teste si nici nu au rabdare) si nu te mai amagi cu impresia ca poti cunoaste un om, daca este grabit sau nu, daca are sau nu parul scurt (asta a fost chiar amuzant) doar citind cateva postari pe un forum pe care suntem toti niste anonimi.
Nu, nu m-am suparat. Dar daca mai incepi cu din astea ma supar! Parca vad ca ma vezi si bondoaca si grasa
scorpionul wrote: Pot pune pariu cu tine ca ea are parul tuns scurt, sau cel mult nu trece de umeri. Ce zici Ana, am dreptate?
Stefane, ai castigat pariul
Ia gata! Deci, ce mai cumpar?? Inel de hranit pesti e necesar, util?
This message was edited 2 times. Last update was at 31/01/2013 23:56:09
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/02/2013 00:03:24
|
stefanp
Moderator
IP:
|
scorpionul wrote:pai fi atent:
1)noi stim din experienta ca o ciclare negrabita( fara bacterii si solutii ajutatoare) se termina cam in trei saptamani. In sinea mea sunt convins ca multi dintre cei care se initiaza in acvaristica nu stau sa faca teste de apa. Tu esti in domeniu si faci aceste teste din pasiune si curiozitate. Dar eu cred ca marea majoritate nu o fac. De aceea ii recomandam sa cumpere testele peste aproximativ 2 saptamani, pentruca de atunci incepe curiozitatea: cat mai e? mai dureaza mult?...Nu spun sa nu le cumpere, dar eu cred in sinea mea ca nici ea nu o sa stea sa faca teste la 3-4 zile sa vada doar cum este. Ea din cate o simt eu e genul rapid care vrea sa obtina mai repede sfarsitul si nu sta prea mult la discutie. Pot pune pariu cu tine ca ea are parul tuns scurt, sau cel mult nu trece de umeri. Ce zici Ana, am dreptate?( cu parul ma refer). Iar testele nu sunt ieftine, ea nu vrea sa investeasca prea mult pentruca are multe alte cheltuieli in alta parte asa ca aici va aloca minimul necesar.
Inteleg ce vrei sa zici si intr-o masura ai dreptate. Insa din experienta ziceam ca cel putin testul pt nh4 si no2, nu prea il mai folosesti. Eu cel putin le-am folosit DOAR la ciclari (chiar si la primul acvariu l-am avut de la inceput si am urmarit), in rest stau si aduna praf
Ce-i drept, sunt scumpisoare, la vreo 40 RON bucata.
Concluzionand: daca le iei peste doua saptamani, cel de NH4 nu-si mai are rostul, nu mai ai ce masura. NO2-ul ar fi ok, poti sa prinzi declinul.
scorpionul wrote:
2)de ce spun ca este mai bine fara bacterii? Eu sunt adeptul ciclarii naturale. Las natura sa-si urmeze cursul si nu intervin decat daca este cazul. Daca tot nu scapa de ciclare, de ce sa mai dea bani pe bacterii? Oricum nu o ajuta decat cu cateva zile, nu cred ca o ajuta cu mai mult. Dar fiecare face cum vrea. De aceea spun ca parerile sunt inpartite. Unii fac cu bacterii altii nu. Cu sau fara ele tot acolo va ajunge, diferenta este ca punand bacterii va castiga cateva zile dar va cheltui in plus
Credeam ca ai citit ceva pe undeva cum ca ar fi contraindicate, de asta eram curios. Si eu sunt adeptul bazinelor in care sa nu pui chimicale, insa bacteriile respective sunt naturale. Ce-i drept, tot acolo ajungi si nici nu taie foarte mult din durata procesului. Asadar, nu e un lucru indispensabil.
DAR, cum pentru un incepator e destul de greu sa astepte, ba cateodata chiar incepe direct cu pesti, niste bacterii pot ajuta.
Referitor la cheltuiala, un flacon de filterstart e 10 lei.
scorpionul wrote:
3)fertilizantii la fel. Daca ii pune acum se va umple de alge. Cu fertilizantii peste o saptamana sau doua, in functie de evolutie
Ziceam doar de fertilizanti micro. In setupul actual am inceput sa fertilizez cu ferropol dupa vreo 4-5 zile daca imi aduc aminte, de la start. In urmatorul cred ca voi incepe chiar din prima zi. Acum nu zic sa faca asa, dar dupa o saptamana chiar cred ca se poate incepe o fertilizare USOARA, la o jumatate de doza sa zicem.
La inceput un azot plantele il iau din amoniac, ca doar este de unde pe parcursul ciclarii. Insa un fier (ca asta ar fi micro elementul major), nu prea au de unde sa-l ia. Tinand cont ca nici radacinile nu sunt dezvoltate.
Bineinteles, subliniez inca o data, fertilizarea in concordanta cu cat de plantat e bazinul.
Cu atentie chiar nu cred ca se va umple de alge.
Bine, mai intervine si un co2 pornit inca de la inceput si o iluminare mai cu simt de raspundere (a se citi mai cu zgarcenie).
LE: Nu ma ocup cu pariuri  Deci n-am castigat nimic...din pacate...nici macar la loto in seara asta
Inel de hranire NU. L-am luat si eu la inceput si sta in cutie pana in ziua de azi si probabil pana la adanci batraneti
This message was edited 2 times. Last update was at 01/02/2013 00:06:02
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/02/2013 00:20:40
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
corect Stefan. Noi privim acelasi "varf" dar un pic din alt unghi de vedere.
De bacterii nu am citit nimic negativ. Ma gandeam doar ca nu castigi prea mult timp cu ele. E drept ca nerabdarea e mare, dar fiecare cu ale lui.
Pacat ca nu ai ridicat pariul. Acum eram bun de o bere.
Inca odata scuze Ana, nu am avut intentia sa te supar. Eu te analizez ca acvarist si nu ca femeie
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/02/2013 00:24:05
|
stefanp
Moderator
IP:
|
scorpionul wrote:
Pacat ca nu ai ridicat pariul. Acum eram bun de o bere.
Ah, la naiba  Si ce-ar fi mers una'
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
anedelcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/02/2013 01:13:34
|
anedelcu
Member
IP:
|
Astazi a sosit acvariul.
Cam asa arata
Suprapopulat, stiu
Intrebare serioasa acum: buturugile din comert trebuiesc tratate?
|
|
 |
xenon
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/02/2013 08:41:26
|
xenon
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7fd4db88d31ab524e0afe153c4f9465a.jpg)
IP:
|
Pe etichete spune ca nu.Eu iti spun sa le fierbi de cateva ori ca nu se stie prin ce depozite au stat si pe langa ce alte minunatii au stat.Este exact cum speli un mar inainte de a-l manca.Pentru orice eventualitate.Acum asta este parerea mea,mai asteptam sa vedem ce au de zis cei experimentati.
P.S. este cea mai draguta suprapopulare care am vazut-o
This message was edited 1 time. Last update was at 02/02/2013 08:42:24
|
Jurnal Nano Shrimp Tank
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/02/2013 14:14:22
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Eu am fiert buturugile din comert pentru ca sa se imbibe mai repede de apa si sa iasa din culoare.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
alma347
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2013 00:35:29
|
alma347
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1d936dadf30010a96155a780553d5513.jpg)
IP:
|
frumos acvariul  am o curiozitate ce specii sunt in el ??(am fost rautacios scuze)
multa bafta in continuare
|
|
 |
anedelcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2013 10:25:18
|
anedelcu
Member
IP:
|
Ei, pestii sunt raritti de raritati!
Daca tot s-a simtit nevoia sa mi s-a astraga atentia ... fara scafaindrii, scoici etc..am zis sa ma "conformez".  (glumeam)
Nu, este cocotat pe un dulap dar cum mai toate dulapurile din casa sunt "ornate" in partea de sus cu jucarii a trebui sa ii fac loc umplandu-l.
Dar voi achizitiona curand cele necesare si il voi pune pe pozitii. O sa fie greu cu montatul dulapului in forma finala, montat neoane (le prind de raftul de deasupra) ptr ca nu am sustinere DAR promit sa iasa super!!
Sotul mi-a spus..daca tot faci acvariu si nu ne luam niste soareci intr-o cusca nu ar fi bine macar sa fie un acvariu ca cele din supermarket..cand iti e foame sa te servesti?
Fetita a fost haioasa macar, am mers sa vedem pestici, am intrebat-o de care vrei sa ne luam. A inceput sa baga cu degetul in toate bazinele la care ajungea (sustinuta si de vanzator..nu stiu dece) si pestii care se speriau, reactionau la cioc cioc erau catalogati "astia buni", cei care nu aveau nici o reactie, nu fugeau "astia nu buni de ninic".
revin cand pornesc acvariul..
|
|
 |
|