[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator, need help :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Andreasghira
Member
[Avatar]

IP:

Buna seara dragi iubitori de pesti, ma numesc Ghira Andreas si tocmai ce am primit un caras negru. Am mare nevoie de ajutor, in primul rand l-am primit intr-un bol gen cele din desene animate, am inteles ca nu ii este deajuns acest spatiu mic(el este pui acum) si nu stiu ce acvariu ar fi adecvat pentru el.
In alta ordine de idei, la acest bol, cat de des trebuie sa schimb apa? Multumesc anticipat??
P.s: poate sunt deja posturi care sa imi raspunda la intrebari dar chiar am nevoie de o conversatie cu cineva care stie pentru ca vreau sa am mare grija de el si sa ii ofer conditii cat mai bune
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Un caras are nevoie de 40 litri minim.Acel bol este o inchisoare pentru pesti.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Andreasghira
Member
[Avatar]

IP:

Am inteles, o sa ii iau in cel mai scurt timp un acvariu mare, in acest caz puteti sa imi spuneti care are fi un "starter pack" pentru acest caras?
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai sa incep asa:Cand cumperi acvariul sa il lasi la ciclat 3-4 saptamani,substratul sa arate cat mai natural in acvariu.Hrana sa fie fulgi colorati(tetramin) cat si congelata.Carasii sunt pesti de apa rece,incalzitor nu-ti trebuie,eu am incalzitor fiindca am vivipari si alte specii de pesti pe langa cei 2 carasi.Filtrul sa fie extern,mie mi se pare ca doar cel extern face fata acvariului(eu am renuntat la cel intern).Incearca sa cumperi un acvariu de 80 litri sau mai mult si bagai un companion(un alt caras si ceva 2-3 sanitari).Acum daca gresesc sigur ma va corecta cineva.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

De fapt un caras are nevoie de minimum 70 L. Trebuie sa tii cont ca la maturitate depaseste 20 cm. Iti trebuie filtrare ca lumea, pentru ca este un peste care face multa mizerie. Si presupun ca in timp o sa-ti doresti sa-i mai aduci si alti colocatari.
Ar fi bine sa ne spui cam de ce buget dispui si de unde esti, ca sa ti se poata recomanda ce si de unde sa cumperi.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Un sfat bun, daca vrei sa-l pastrezi un acvariu ideal ar fi unul de 120 litri, nu cumparat, daca spuneai de unde esti, poate iti puteam recomanda un pet shop, te duci la un petshop ( particular ) si intrebi daca fac acvarii pe comanda , incearca un acvariu de 100/35/35 cm cu geam de 6 mm fara fund dublu, nu ii pui încalzitor , cumperi un filtru intern bun cel mai bun pe care il gasesti.
CA SA DAI O SANSA LA PESTE cauta o caserola la mai mare de 25 litri si pune-l in ea acum ( poti sa-l pui in arice vas mai mare decat bolul, un sfat pune apa cat mai calda si o tori incet de sus ca sa se mai duca din clor ) si maine te apuci de treaba .In acvariu pui substrat cu pietre rotunde , lumina nu trebuie prea puternica, daca vrei plante, ia valissneria, echinodorus, ludwigia sau anubias.
Substratul sa nu fie colorat, negru este cel mai bun.
Cumperi un neon cu led t5 de 21 w si vedem dupa cum decurge treaba.
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Am zis ca o sa ma corecteze alti colegi,asa ii fac sa raspunda la topic.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariu de latime 35?
Atipic, incomod, nerecomandat pentru carasi. Si inestetic. O data umplut cu apa pare si mai ingust.

375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Faye wrote:Acvariu de latime 35?
Atipic, incomod, nerecomandat pentru carasi. Si inestetic. O data umplut cu apa pare si mai ingust.

Un caras in acvariu nu depaseste 15 cm, 35 cm ii ajung, mi se lare ok pana intelege si el/ea cum e cu acvaristica si isi poate face unul nou, iar daca ar fi sa depaseasca 15 cm o sa dureze 3-4 ani pana atunci, am o femela ( oranda ) de cand eram mic si primavara asta face 9 ani si nici acum nu are 20 cm .
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Un caras crescut intr-un acvariu impropriu nu atinge niciodata marimea normala. Si moare repede. Si eu am avut carasi. Au ajuns la 20 cm in 6-7 luni de la achizitie, cand i-am luat aveau 3 cm. Oranda nu cresc la fel de mari ca ceilalti.
Nu vad sensul sa faci un acvariu nepotrivit, doar ca sa faci altul nou mai tarziu. De ce sa bagi mana in buzunar de doua ori, cand o poti face o data si bine?
Latimea unui acvariu normal, profesional, ar trebui sa fie cam jumatate din lungime, exceptand cazurile extreme in care lungimea acvariului depaseste 2 metri. Tu de ce crezi ca niciun producator care se respecta nu vinde tablouri(a se citi acvarii foarte inguste)?

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

++ Faye
[Email]
Andreasghira
Member
[Avatar]

IP:

Va multumesc mult, eu sunt din Slatina si stiu ca e un petshop destul de mare mai departe de mine, o sa incerc sa ajung azi, cat despte buget, as vrea acum momentan sa nu depasesc 250-300 de lei daca este posibil
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul e cam atat ,deci...

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Andreasghira
Member
[Avatar]

IP:

Am inteles, o sa fac un efort si am sa ii iau tot ce are nevoie, dar momentan 2-3 zile pana iau acvariul, cum trebuie sa ii schimb apa in acel bol, intelesesem ca nu trebuie varsata toata si inlocuita, doar o parte...??
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ia un acvariu cit mai mare, e mai stabil => mai usor de intretinut. Pina atunci iti sugerez sa schimbi apa din bol de doua ori/zi cite jumatate cu apa statuta intr-un vas cu gura larga.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Andreasghira
Member
[Avatar]

IP:

O sa dau comanda pe net de un acvariu de la 0, sa imi spuneti va rog cam toate lucrurile pe care ar trebui sa le iau

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2016 14:02:40

severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Andreasghira wrote:Am inteles, o sa fac un efort si am sa ii iau tot ce are nevoie, dar momentan 2-3 zile pana iau acvariul, cum trebuie sa ii schimb apa in acel bol, intelesesem ca nu trebuie varsata toata si inlocuita, doar o parte...??

Nu-l tine in bol, pane iei acvariul mai e, cauta o caserola, o oala ceva , orice e mai mare decat bolul este mai bine, e ca si cum ai sta intr-o cutie.
La caras ai nevoie de un acvariu cat mai mare, peste 100 litri, daca vrei mai multi poti sa iei unul la 250 , si iti ti 4 frumosi, iluminarea nu conteaza, sa fie ceva care sa scoata culoarea in evidenta, substratul daca este negru scoate si el culoarea in evidenta.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Andreasghira wrote:Va multumesc mult, eu sunt din Slatina si stiu ca e un petshop destul de mare mai departe de mine, o sa incerc sa ajung azi, cat despte buget, as vrea acum momentan sa nu depasesc 250-300 de lei daca este posibil

Te duci si il faci pe comanda, iesi mai ieftin, daca poti aduci tu geamurile, 100L/35h/40 , cu geam de 6 mm, pe masura asta am eu un acvariu, si platesti mana de lucru, sau cauta un prieten sa te ajute, sunt tutoriale pe net, daca le respecti e usor, geamurile te costa pana in 130 lei, 50 silicon transparent de acvarii, 40 un neon cu led de 30w , 100 lei filtrul.
Andreasghira
Member
[Avatar]

IP:

Gata, am luat un acvariu de 80l, stiu ca e cam mic dar e mai bine decat bolul si a intrat si in buget, am mai luat si un filyru intern si 2 sanitari, intrebarea de acum este cum cat si cand se schimba apa?
RaVeN_BA
Junior member
[Avatar]

IP:

Vezi aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
Ai toate informatiile necesare.

Spor!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: