[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un sfat sau poate un sac ( de sfaturi ); sa vedem  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Val wrote:Fa-l galben-verzui. Evident cu ochii la pesti sa nu cumva sa fie stresati.

Cam asa este acum. D'aia ziceam ca fara ph controler mi-e cam frica sa mai umblu.
Imi trecu altceva prin minte (nu un glont), citind noul topic la colegului lazarginel. Zona in care am plantat Pogostemonu' este incadrat de niste baghete de sticla, pentru a nu fi invadat de Marsilea. Baghetele nu ajung pana pe fundul acvariului, dar...Oare este posibil ca circulatia apei in substrat sa fie incetinita in acea zona si sa afecteze pogostemonu'? Aici am schitat cam cum sta treaba

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Nu stiu. Este posibil. La mine asa s-a intamplat.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Val wrote:Nu stiu. Este posibil. La mine asa s-a intamplat.

Adica Pogostemonu' a fost "ingradit" si a avut de suferit?
In cazul acesta, pentru o perioada vor disparea baghetele, chiar daca va trebui sa stau cu foarfeca pe obraznicatura de Marsilea. Poate imi face Pogostemonu' vreo bucurie

[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Foarfeca e cea mai sigura.
Sfatul asta l-am primit si eu de la altii mai "copti", am vazut ca e bun, asa ca il dau mai departe.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Intrucat Lilaeopsisu' din acvar are o crestere zic eu buna si frumoasa, vin cu o intrebare. Cum se intretine? Pana acuma l-am lasat in pace, sa creasca asa cum a vrut el, doar ce l-am "strunit" putin sa nu se duca pe unde nu vreau io. Acum. Se tunde? Se lasa asa? Ma refer la fir, daca se lasa asa cum e, sau se tunde ca gazonul?

[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu prea ai sa reusesti sa-l tunzi uniform. si se va vedea urat iti zic din experienta.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Aham. Deci ramane de capul lui. Asta nu poate fi decat o veste buna, zic eu, scade volumu' de munca
Multam

[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

el probabil la zone mai cu putina lumina se va mai inalta, dar asta e. decat sa-l tunzi.... poti sa incerci o portiune , dar ai sa vezi cat de urat e
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu s-a inaltat spectaculos de mult, 10-12 cm, de bun simt zic io. Nu ma deranjeaza. Si daca tot am fost avertizat , crede-ma ca nu vreau sa fac si io experimente. :p

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cind pleaca din zona in care vrei sa stea, nu-l lasa, taie-l sau pune-i gard .

Poze: smilie ... Poze cu plante
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Cind pleaca din zona in care vrei sa stea, nu-l lasa, taie-l sau pune-i gard .

Are si un pic de gard, facut din bagheta de sticla, dar baza ramane forfecuta Gardu' ala este usor de sarit.
Acum in alta ordine de idei, spuneti-mi si mie, dragi colegi, ce neam de planta este asta: poza 1 si poza 2. In ambele poza este aceeasi planta, in acvariu, si afara.

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

In legatura cu dilema de mai sus, oare o fi vorba de Spatiphillum? In acest caz, inseamna ca este destul de bine adaptata traiului submers.

[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

In legatura cu dilema legata de planta, eu as zice mai degraba ca e o Anubias...barteri var. angustifolia? Dar radacinile acelea par a fi de Anubias.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu e. Angustifolia o am aici, in partea din stanga. Tot necunoscuta pana mai acu vreo 2 zile cand m-a lamurit colegul spulberica. De, mai rabdator din fire. Tot despre angustifolia vorbeam cu cateva pagini in urma, cand prezentam un ciot care neavand nimic pe el, a inmugurit in conditii vitrege de iluminare. Nu mai spun nimic de fertilizare sau co2. Acum are patru frunze,
O fi pana laurma tot un neam de Anubias, dupa cum a crescut. Forma rizomului si faptul ca nu a stat in substrat...Nu stiu ce sa mai spun

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Revin pe acest topic, cu doua probleme. Ramane de vazut care va fi rezolvarea lor, si implicit deznodamantul.
Prima ar fi urmatoarea: unul din cei doi SAE ce se ocupa cu pigulitul plantelor a avut doua zile mai proaste sa zic asa. In ce au constat? De joi dupa amiaza, l-am vazut putin mai apatic. Statea putin retras, fara sa aibe o activitate normala, asemanatoare cu a prietenului sau. Vineri, situatia a fost ceva mai proasta. L-am vazut foarte retras, in zona in care creste Lilaeopsisu', fara sa innoate, stand pe fundul acvariului. Dunga mediana, de culoare neagra, era decolorata, fiind acum gri. Nu am luat nici o masura nici joi, nici vineri, urmand ca in aceasta dimineata sa ma consult cu voi, sa vad ce-i de facut. Dimineata, cand am bagat ochiul in acvariu, ambii SAE se indeletniceau cu pigulitul algelor, veseli, fericiti si in regula. Celui bolnav i_a revenit culoarea, se comporta normal. Am uitat. Joi a mancat, vineri nu.
Ce a fost asta? A fost racit? Serios acum. Este posibil sa fi fost afectat de ceva de moment? Ceva pasager care a trecut? Alte simptome nu a avut si nu are. Aripile, coada sunt ok, inoata normal.
Apropos. Sunt pesti de card? RAre sunt momentele in care ii vad in parti diferite ale acvariului. Mai tot timpul sunt impreuna, daca se poate pe aceeasi planta

A doua problema, mai putin grava spun io, se refera la apa din acvariu. Care s-a "decristalinizat". Motivul ? Habar n-am . Poate filtrul necuratat cam de o luna jumate. Primele masuri... Curatarea filtrului si un schimb partial de apa. Cam 25%. Voi mai face schimburi de apa. Cam la doua zile zic io. Sa aibe apa timp sa se declorineza. E bine asa?
P.S. Apa se poate tulbura atunci cand cresc cantitatea de lumina? De Sambata trecuta sunt pe 5*18W t8.

[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

alber wrote:
P.S. Apa se poate tulbura atunci cand cresc cantitatea de lumina? De Sambata trecuta sunt pe 5*18W t8.

cum adica ?

Despre sae,,, nu ai facut un soc de Ph ? am observat cand aveam si eu ca tot asa se mai comportau, sau acuma mai nou la CAE, excesul de carbon lichid, l-a simtit primul
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pana Sambata trecuta am avut 4*18W t8. Am mai bagat un tub
Nu am facut soc de ph. Nu am umblat la instalatia de CO2, la nimic. Iar ceilalti pesti nu au avut nici o problema.

[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

atunci nu se "tulbura apa cu nimica" , sae am vazut ca au cateodata comportament ciudat, si la mine erau primii care preconizau ceva, inainte de a se intampla. gandeste-te bine, ceva trebuie sa fie, o modificare... cat de mica, daca nu si nu, poate e batran si vrea sa-si lase trupul
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

MAi vedem cum evolueaza treaba. Bag schimburi de apa ana una alta, pentru limpezire. In rest, stau cu ochii pe vietati.

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Spuneti-mi si mie cat de dese trebuie sa fie schimburile de apa in cazul unei ape tulburi. Inca nu am reusit sa identific cauza, cu toate ca am citit de enspe mii de ori articolul de pe site. Nu ma pot gandi decat la filtru, pe care nu il curatasem de vreo luna jumate. Dar...
Apa nu are tenta verde, nici laptoasa. As incadra-o mai degraba la categoria galbui. Nu este inca foarte grav, se poate vedea dintr-un capat in celalalt al acvariului, pe lungime. Nu se vad cu ochiul liber particule in suspensie.
Deci, la cate zile se face schimb de apa si in ce proportie?

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: