[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
problema ludwigia repens  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Cormoranul
Member
[Avatar]

IP:

Salut. Am o problema cu ludwigia repens si ludwigia repens rubin si nu pot sa-i dau de cap.

Situatia se prezinta in felul urmator : dupa taiere, varfurile de ludwigia repens rubin introduse in substrat se cam "blegesc" (frunzele par ofilite cum se poate vedea in poza) si incep sa se degradeze.

Nu prea inteleg care e problema avand in vedere ca plantelor cu radacina le merge foarte bine iar pe tulpina de unde a fost taiat varful au dat lastari.

Acum doua saptamani am patit acelasi lucru cu 3 varfuri de ludwigia repens din care 2 s-au ofilit iar al treilea e bine mersi.

Acvariul are 54l net, substrat manado fara nimic sub si lumina 2 x 24 W (sylvania grolux si osram 865)

CO2 10 ore pe zi (indicatorul sta pe verde) si fertilizare dupa cum urmeaza:
3 zile pe sapt cate 2ml de EL Nitro, 3 ml EL Fosfo si 1,5 ml de Kalium ; 5 ml de Ferropol (la schimbul de apa) si zilnic Ferropol 24

Fauna - 10 neoni rosii si un SAE

KH-8
testele de nitrati si fosfati urmeaza sa le fac maine inaintea schimbului de apa
[Thumb - IMG_20150621_2031381.jpg]

[Thumb - IMG_20150620_2005491.jpg]

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Sunt doua variante:
1 planta taiata moare de foame, neavand un substrat fertil nu reuseste sa se acomodeze;
2 varfurile replantate sunt umbrite sau inghesuite,probabil ca fiind mici nu le ajunge lumina.

La cum arata parvula si stauroginele, merg pe prima varianta. In consecinta, as mari cantitatea de feropol progresiv, pana la dublarea cantitatii introduse de tine acum. La macro nu umbla.
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Eu ma gandesc si la a doua varianta spusa de narcis.
In prima poza pusa de tine, par relativ inghesuite acolo si cu alte plante mai mari in jur.

Al treilea fir care a mers bine, era mai in fata? Mai la lumina fata de restul?
Poti incerca de curiozitate, la urmatoarea tunsoare sa pui firele undeva in fata bazinului, unde nu sunt alte plante in jur (gen in fata alternantherei).
Le lasi cat sa vezi daca o iau din loc, dupa care le muti tu unde le e locul. Doar asa ca experiment.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cormoranul
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru sfaturi baieti.

Ieri la schimbul saptamanal de apa am scos varful si am observat ca partea de jos incepuse sa putrezeasca. Am taiat bucata putrezita si apoi am replantat varful intr-un loc mai luminos. Am observat ca unele frunze devenisera transparente ceea ce ma duce cu gandul ca ar putea fi o lipsa de nitrati. Acest lucru pare a fi confirmat si de heteranthera si hygrophila polysperma unde am observat de putin timp acelasi comportament.

La teste am obtinut NO3 - 10-12 ppm si PO4 - 0.2 ppm

Al treilea fir care a mers bine, era mai in fata? Mai la lumina fata de restul?

Da, dintre cele 3, era cel plasat mai la lumina insa destul de aproape de celelalte. Totusi ma asteptam ca lipsa de lumina sa duca la caderea incepand de jos in sus dar tot ce e posibil.

Nu stiu daca am facut bine dar am suplimentat un pic dupa schimbul de apa aditia de nitrati - 3 ml si de fosfati- 4 ml + 2 ml de potasiu. Ferropol am pus tot 5 ml dar ma gandesc sa mai adaug si o transa intermediara de vreo 2 ml peste vreo 2 zile. Am trecut si la suplimentarea de Ferropol24 2 picaturi in loc de una

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: