[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu 54l viitor nano olandez ..sper :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Cormoranul
Member
[Avatar]

IP:

Salutari,
Doresc sa fac un upgrade in materie de acvaristica si as vrea sa achizitionez urmatoarele pentru a face un acvariu plantat (cu ceva plante rosii) si gazon de Eleocharis parvula.
- acvariu 54l - 60x30x36 sticla de 5mm (nu am loc deocamdata pt unul mai mare)
- filtru JBL E701 GL avand de jos in sus siporax, micromec, bureti
- lampa Aqua zonic 2x24W T5 (Sylvania Grolux si Osram 865 sau 965)
- instalatie CO2 : butelie 2l din extinctor G2, reductor JBL Proflora m001, electrovalva no name (made in Germany), difuzor ceramic Tropica 3 in1 (difuzor, valva antiretur si numarator)
- substrat manado fara substrat fertil sub
- fertilizare ferropol 24 si ferropol si macro de la EL

Acum cateva intrebari daca puteti sa ma ajutati

1. 1l de siporax este suficient pt a umple un sertar de la JBL E701?
2. Configuratia de neoane la care m-am gandit este ok? Stiti de unde se mai pot achizitiona neoane Sylvania in Ro in afara de nevertebrate?
3. A folosit cineva acest difuzor de la Tropica fara a mai pune si o alta valva antiretur (avand in vedere ca teoretic difuzorul are incorporata si aceasta functie)?

In rest sunt deschis la orice sugestii.
stefanp
Moderator

IP:

Salutare!

1. https://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/4322/jbl-cristalprofi-e701-greenline
Sertarul combi (cel de sus am impresia), are 1.1 litri din ce zic astia de la JBL. Deci ar trebui sa fie ok.

2. Da, e ok combinatia.
Ai in vedere sa poti aprinde doar un neon la inceput.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

3. difuzorul de la Tropica este ok , doar ca la mine nu a functionat la 0.5 bari , am pus la 1-1.2 bari si functioneaza perfect , am luat un disc de rezerva si le schimb odata la luna .
Eu oricum am valva de siguranta inainte de acest difuzor , a ramas acolo de la "sistemul" vechi , nu am mai dat-o jos . Este ok si valva difuzorului .
Cormoranul
Member
[Avatar]

IP:

Salut. Revin cu o intrebare legata de fertilizare.

Am citit pe site-ul EasyLife ca pentru un acvariu cu CO2 din plin si lumina 1W/l ar fi indicat un nivel de NO3 intre 15-20 ppm si de PO4 intre 1-1,5ppm. Desigur aceste tinte pot varia in functie de cerintele plantelor din bazin.

Am o nelamurire. Sa presupunem ca iti fixezi o tinta de 16 ppm pt NO3. Aceasta valoare trebuie mentinuta constanta in acvariu? Trebuie sa am 16ppm si in urma primei aditii dupa schimbul de apa si in ultima zi inainte de urmatorul schimb de apa?

Sau trebuie sa completez cu fertilizant dupa schimbul de apa pana ajung la 16 ppm (desigur in urma unui test pt a vedea ce cantitate sa dozez) si sa nu mai adaug nimic pana la urmatorul schimb de apa ( 50% pe saptamana) ?

Exemplu concret - NO3 masurat dupa schimbul de apa - 10 ppm.

Cum este corect sa procedez ?

Scenariul 1 - Pentru a ajunge la 16 este nevoie sa adaug 3 ml de EL Nitro. Adaug toata cantitatea o data (sau pun 1,5ml si peste 3 zile inca 1,5ml). Nu mai fertilizez pana la urmatorul schimb.

Scenariul 2 - Adaug 3 ml dupa schimbul saptamanl si am in acvariu 16 ppm iar peste 2 zile masor vad de exemplu ca a scazut la 14 ppm si mai adaug inca 1 ml. Peste inca 2 zile masor si vad ca iar a scazut la 14 ppm si mai pun 1 ml de nitro. In concluzie in acvariu am constant 16 ppm NO3

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: