Royal gramma e un peste foarte bun pentru acvarii de recif de la 30 US Gallons in sus.
Eu am un specimen in Noemi's Reef si e foarte pacifist, nu l-am vazut certandu-se cu vreun peste. Are cam acelasi habitat cu tail-spot blenny (Ecsenius stigmatura), stand in crapaturi din piatra.
Cand am pus noul clown, a facut parte din comitetul de primire si l-a muscat de cateva ori cand i-a venit la indemana (hit and run attack lansat din piatra). Acum nu mai face asta.
Lasa in pace sexy shrimps (desi parca nu-mi aduc aminte sa-i fi vazut recent

) si nu fugareste pestii mai mici (Eviota pellucida).
Se recomanda tinerea unui singur specimen / acvariu, desi am vazut undeva cineva care a tinut perechi in acvariu de multiple ori. Masculul este mult mai mare decat femela, deci punerea unui specimen mare cu unul mic intr-un volum de 200L poate rezulta intr-o pereche. Eu am momentan probabil o femela, pentru ca o am de vreo sase luni si s-a dublat dar tot e mai mica decat unele exemplare pe care le-am vazut la LFS.
Acum eu zic ca e ok sa pui un royal gramma cu crevetii aia, in cel mai rau caz ii mananca si apoi devii prima persoana din Romania care a crescut creveti havaieni in acvariu de recif si prima persoana din Romania care si-a hranit royal gramma cu crevetii astia rari
LE: este peste de adancime, nu tolereaza foarte bine lumina puternica. E normal sa stea cu burta in sus cand sta pe peretele unei pestere / overhang.