Author |
Message |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 00:21:24
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
vereb
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/92dfa194391a59dc65b88b704599dbd6.jpg)
IP:
|
si cu hikari vei hrani pe Costel?
|
fostul user ozy |
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 00:24:55
|
vereb
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/92dfa194391a59dc65b88b704599dbd6.jpg)
IP:
|
ma scuzi, vroiam sa spun Grigore
|
fostul user ozy |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 01:08:19
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Pentru el am deja 5 feluri de mancare
Da' am sa le dau si astea, doar ce sa fac cu cele
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 01:32:19
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Nu il deranja pe Stefan, e absorbit in studiul modalitatilor de fertilizat
Mie imi place asa mai tuns, am doar o mica dificultate (ah ce usor pare cand te uiti la acvariile altora, dar cat de greu e sa aplici aceiasi critica / incisivitate la tine - deci rog si eu acelasi criticism sa se intoarca inapoi  ) in a gasi punctul focal.
Mi se pare atras de planta verde cu frunze mari din dreapta, e cel mai bine conturata si ocupa cel mai mare loc.
Ce planuri ai cu tufele ? Vrei sa le faci mai multe, sa le pastrezi asa ?
Apoi buturuga cu mossul (ca si la acvariul cu creveti) in centru. Urasc mossurile cred  sunt cele mai fuzzy plante asa, le asociez doar cu zonele umbrite, ascunse, statute .. si nu prea imi plac atunci cand troneaza fix in mijloc unde e toata animatia.
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 01:57:24
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Aia era, comentarii, dar ce ti-a luat asa mult?
Planta din dreapta te referi la cryptocoryne?
Cu tufele vreau sa le mai cresc (ma rog, cresc ele singure  ) si sa le mai indesesc, dar totusi sa pastrez alura asta mai aerisita, adica sa nu il umplu iarasi full
Ludwigia cuba vreau sa creasca mai inalta, peste inaltimea miriopyllumului (pe care sa-l mentin la un nivel mai mic prin tunder), inca sa se vada verdele iesit din spatele tufei rosii, si asa un contrast. Si sa para in acelasi timp ca plantele "urca". De asemenea, bacopa din spatele buturugii trebuie sa creasca si sa se "intufareasca" un pic. Ludwigia repens e destul de deasa, doars a mai creasca un pic in inaltime. Didiplis-ul trebuie sa creasca in inaltime dar si sa-l indesesc.
Si in stanga trebuie sa fac ceva, a ramas un spatiu unde se vede filtrul cu incalzitorul. Daca ii merge bine macrandrei, am sa incerc sa tot replantez fire. Daca nu, extind rotala de langa ea.
As vrea sa mentin plantele la un nivel mai mic decat inainte si sa fie la sa zicem 5-10 cm sub luciul apei. Am tot citit sfaturile lui Porcu' prin diverse topicuri in privinta asta si intr-adevar arata mult mai bine ca se termina mai jos. Problema e ca prin tundere, cel putin la ludwigia repens am observat ca in timp se observa cioturile ramase dupa tundere si se vede ca acolo a fost taiat. Nu arata la fel de mine ca atunci cand sunt firele proaspete, netunse. O varianta ar fi ca sa tot scot, tai cei vechi si replantez varfuri. Dar tulbur apa, e multa munca si e greu cu manado caci ies firele si tocmai cand fac radacini mai calumea, pac, iar le scoti...
De asemenea, dupa un timp, am osbservat la mine ca partile vechi cedeaza, pierd frunze. Acuma probabil sunt mai multe probleme, lipsa fertilizarii macro (am citit intr-un topic ca lipsa de macro se observa la partile vechi, iar lipsa de micro la partile noi). Lumina slaba (am 0.39W/l acum) coroborat cu tufele mari care blocheaza accesul luminii.
Am sa incerc sa le corectez pe toate, bineinteles cu sfaturile voastre si vedem ce iese
Legat de buturuga, i-am schimbat locul vechi (care ala chiar era fix in centru, subliniat si de microsoriumul are e pus in fata ei, tot fix in centru). Acu e o idee spre dreapta si pusa oblic. Tot se apropie cumva de centru, dar e o imbunatatire. Si e pusa mai in spate, incat sa nu intre chiar in ochi. Acu' e posibil pe poza sa para un pic altfel. Ce-i drept, nu-i chiar cea mai inspirata cioata, cred ca ar fi mers mai bine un red moor cu mai multe ramificatii si mai subtirica, dar am luat-o la inceput  si mi s-a parut super. Bine, nu zic ca e urata, e ok, dar se putea si mai bine.
Iar moss-ul, eu am ceva pentru el  Imi place. Si mai ales flame moss-ul. Si ce sa mai spun ca e casa crevetilor si salvarea lor in acelasi timp. Am vrut sa scot acum o bucata sa o mut si cand am ridicat-o si am vazut cati rcs misunau pe sub ea, am pus-o la loc
This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2012 01:58:49
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 02:46:22
|
viulian
Aquamaster
IP:
|
Ma intreb cum de-ai avut rabdare dea a nu incepe macro mai devreme ?
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/02/2012 03:11:21
|
stefanp
Moderator
IP:
|
In prima faza am zis ca-s prea la inceput si sa nu ma arunc prea tare. Pe urma am tras speranta ca merge si-asa...si poate daca as tine o tunsoare atenta s-ar putea sa mearga (desi s-au cam dus plantele super easy si acum am adus ceva oarecum mai cu pretentii), insa echilibrul e fin si uite, o perioada cu garda jos si pac, plantele arata ca nu le convine.
Iar cu macro planuiam de prin decembrie, insa stiam ca vine sesiunea si n-am timp de bibileala...asa ca am amanat pana la finalul ei.
Dar eventul se va produce in curand
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/02/2012 14:03:27
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Acum am inteles ce am gresit eu cand am dublat lumina si dupa 2-3 zile am tuns plantele la jumatate
Asta-i una din cele mai de durata invataturi  , invatatura din greselile tale. Eu sint convins ca n-o s-o repeti  .
Incep sa imi pun intrebari daca nu sunt si eu vreun soi de spammer
Poate nici nu existi, esti un soft de computer, foarte complex, care scrie pe forum, creeaza un acvariu virtual, analizeaza cresterea plantelor si o simuleaza, creeaza poze, simuleaza fertilizarea, anticipeaza si rezolva eventualele probleme .......    . Exista vreo persoana reala (verificata) care te-a vazut si poate depune marturie ca existi  ?
Ludwigia cuba vreau sa creasca mai inalta, peste inaltimea miriopyllumului (pe care sa-l mentin la un nivel mai mic prin tunder), inca sa se vada verdele iesit din spatele tufei rosii, si asa un contrast. Si sa para in acelasi timp ca plantele "urca". De asemenea, bacopa din spatele buturugii trebuie sa creasca si sa se "intufareasca" un pic. Ludwigia repens e destul de deasa, doars a mai creasca un pic in inaltime. Didiplis-ul trebuie sa creasca in inaltime dar si sa-l indesesc.
Si in stanga trebuie sa fac ceva, a ramas un spatiu unde se vede filtrul cu incalzitorul. Daca ii merge bine macrandrei, am sa incerc sa tot replantez fire. Daca nu, extind rotala de langa ea.
Mie mi se pare buna intentia ta. Vreau s-o vad aplicata in acvariu si o sa circotesc in functie de cum va arata.
Legat de buturuga, i-am schimbat locul vechi (care ala chiar era fix in centru, subliniat si de microsoriumul are e pus in fata ei, tot fix in centru). Acu e o idee spre dreapta si pusa oblic. Tot se apropie cumva de centru, dar e o imbunatatire.
Am eu ce am cu buturuga ta  , tot e prea in centru  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/02/2012 16:05:04
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Porcu wrote:
Incep sa imi pun intrebari daca nu sunt si eu vreun soi de spammer
Poate nici nu existi, esti un soft de computer, foarte complex, care scrie pe forum, creeaza un acvariu virtual, analizeaza cresterea plantelor si o simuleaza, creeaza poze, simuleaza fertilizarea, anticipeaza si rezolva eventualele probleme .......    . Exista vreo persoana reala (verificata) care te-a vazut si poate depune marturie ca existi
Ar fi cineva, dar acu' ma pui pe ganduri...poate-s numa' fire si soft-uri prin mine...
Porcu wrote:
Mie mi se pare buna intentia ta. Vreau s-o vad aplicata in acvariu si o sa circotesc in functie de cum va arata.
Sper sa reusesc ce vreau sa fac. Stii cum e...practica ne omoara  Numa' ca tre' sa prinda intai radacini plantele ca in manado mama lui imi da bataid de cap. Cabomba am pus-o eu inapoi inanite sa plec de la Iasi caci iesise. Iar ieri m-a sunat prietena sa-mi zica ca a iesit "mararul rosu"  Tre sa-i explic sa-l puna la loc pana vin eu, sa nu pateasca ceva daca pluteste asa in deriva.
Apropo de "mararul rosu", cand l-am primit i-a placut si prietenei si i-am zis la misto "pentru tine l-am luat"  , desi habar n-avea ce cumpar si nici n-am intrebat-o inainte daca are vreo preferinta...si totusi am primit un "ooo"
Porcu wrote:
Legat de buturuga, i-am schimbat locul vechi (care ala chiar era fix in centru, subliniat si de microsoriumul are e pus in fata ei, tot fix in centru). Acu e o idee spre dreapta si pusa oblic. Tot se apropie cumva de centru, dar e o imbunatatire.
Am eu ce am cu buturuga ta  , tot e prea in centru  .
Off si eu care credeam ca dau lovitura dupa mutare  Chestie e ca e si cryptocoryne-ul acolo in dreapta si nu prea mai pot merge cu buturuga. Doar in stanga...dar nu prea m-a atras sa o puna asa. Cred ca pentru ca sunt dreptaci
LE: Scuzati-ma ca mai amestec literele cand scriu, dar nu-s la pcul meu si laptopul asta batranesc la care stau acu' mai tre sa apas tastele mai tare si sunt si altfel decat la tastatura mea din bazar
LE2: Desi sunt acasa in Falticeni, ieri tot am tras o fuga pana in Suceava sa vad care-i miscarea prin petshop-urile de la mall si carrefour (la mine in Falticeni e cam pauza pe domeniul asta). Dar sunt mandru, am reusit sa ies fara sa cumpar nimic  In schimb m-am uitat la pestisori si mi-ar place sa mai incerc niste specii, gen niste tetrazoane (puntius tetrazona) sau ramirezi...sau niste scalari mi-ar place (desi acvariul meu banuiesc ca-i prea mic pt asa ceva)...Poate cand voi face vreun resetup, cine stie cand va fi asta in viitor. Ori cand s-or duce astia de batranete...
Si alta prostie de mi s-a fixat pe creier...moon light  Cred ca am sa iau niste led-uri albastre sa ma joc cu ele
S-ar putea sa am limbrici sau oxiuri..
This message was edited 3 times. Last update was at 16/02/2012 16:25:37
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/02/2012 18:44:44
|
viulian
Aquamaster
IP:
|
+1 pentru moon light din comert. Sa faci tu poate fi foarte nesatisfacator la final, daca nu ai mai facut montaje, dar o sa fie foarte fain daca iti iese cum ai vrea. Asa ca mai bine moonlight din comert, il poti folosi apoi la orice acvariu vei vrea, fara improvizatii, fara timp pierdut, samd. +1 (din nou, si ma bucur ca si Porcu a zis acelasi lucru - acum chiar avem o sansa  ) pentru buturga cu moss sa fie scoasa din centru. Pusa mai in lateral si poate o alta mai mica pusa in partea opusa ca sa creeze un mic balans, dar fara simetrii. E fain ca ai loc. Si deja sesizez microbul 'RESETUP-ului'. Acvaristul care vrea mai multe, acvaristul care simte ca se poate mai bine, mai spectaculos. Bravo  si pun pariu ca o sa incepi mai devreme si o sa dai pestii - de obicei aceste 'urgente' cu refacutul nu prea stiu de rabdare. PS: Cabomba asa e ea, nu e de la JBL man. Mie mi-a luat cam 1 luna pana au ramas fixate - sau trebuie infipte adanc iar pe frunzulitele care raman la nivelul substratului, sa sui niste mici pietricele ca sa le ancoreze. Dupa ce fac radacini insa sunt greu de scos fara sa nu murdaresti rau apa.... Eu le-am aruncat. Am pastrat doar un fir de prasila.
This message was edited 5 times. Last update was at 16/02/2012 18:47:37
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/02/2012 19:01:11
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Cu moon-light-ul ma gandeam la ceva low cost, doar asa ca sa-mi satisfac unul din piticii de pe creier  , caci pentru acvariile mele n-ar avea tocmai o utilitate reala. Iar cateva leduri si un adaptor m-ar ajunge putin incat sa le pot arunca in caz ca nu iese ceva satisfacator. Da' mai rumeg ideea, eventual am sa "sarciuesc" dupa ceva ieftin din comert.
Cu buturuga ce sa zic, o sa vad ce loc ii gasesc, dar trebuie intai as vizualizez o imagine pentru dansa...momentan in capul meu acolo e locul ei. Insa daca se repeta ciclul, peste 5 luni ii gasesc alta locatie  sau poate mai devreme...sau mai adaug ceva...
Si zici tu ca am loc? Zau ca atunci cand am inceput sa pun plante, numa' n-am stiut cand am ajuns la celalalt capat al avariului si as mai fi pus cateva tufe
Cu resetupul deocamdata nu intra in plan, inca nici n-am ajuns la stadiul stabil al setupului actual. Doar asa mai flutura cate o pasarica intre urechi din cand in cand
Legat de cabomba, da e incapatanata sa stea pentru ca-i doar un bat, dar sa stii ca in acvariul cu creveti, unde am pus-o acolo a stat fara sa comenteze. E mai greu pietrisul ala si a tinut-o mai bine. Aici in manado pana si myriophyllumul a iesit.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/02/2012 13:23:31
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Uitasem o precizare de foarte mare importanta: pierderea Rotalei macrandra poate fi un serios motiv de bann  .
stefanp wrote:acu' ma pui pe ganduri...poate-s numa' fire si soft-uri prin mine...
Nu, nici vorba de fire, nu ai nici macar un corp fizic, esti doar un soft  .
viulian wrote:(din nou, si ma bucur ca si Porcu a zis acelasi lucru - acum chiar avem o sansa  ) pentru buturga cu moss sa fie scoasa din centru.
Cred c-avem sanse reale, mai ales c-avem de partea noastra si puterea bann-ului  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/02/2012 13:48:32
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Opa', forta e puternica in voi
Cu rotala mi-a zis si Rebella ca mai are probleme cateodata si experienta mea nici nu se apropie de a dansei. Deci sa-mi fie cu iertare daca se intampla sa calc un pic stramb
Dar promit solemn sa ma stradui cu ea cat mai mult
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/02/2012 21:29:05
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Am ajuns astazi in Iasi.
Acvariul arata bine, aparent nu m-a pedepsit cu alge  Pare-mi-se ca staghorn-ul de pe didplis da inapoi (oricum nu era ceva grav), in rest nu vad alte probleme la capitolul alge.
Plantele s-au mai lungit, incepe si ludwigia cuba sa-si dea drumul usor usor. Din pacate myriophyllumul si cu rotala erau iesite din substrat si pluteau in deriva...mama lui de manado. Le-am pus la loc, sper sa stea cuminti.
Firul de rotala macrandra pare sa fie ok, s-a mai lungit si el un pic.
Dupa ce am schimbat rapid un pic de apa in toate acvariile si alte treburi prin casa, sunt cam rupt si mai astept si niste musafiri. Maine fac testele pt po4 si no3 si purcedem la drum cu fertilizarea macro.
Va tin la curent.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/02/2012 21:33:02
|
viulian
Aquamaster
IP:
|
Poze obligatorii de facut din cateva pozitii standard, ca sa avem ce compara peste o saptamana
PS: ai ceva melci care sa scoata plantele ? Ca altceva totusi nu-mi inchipui sa le smulga (poate un curent puternic).
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/02/2012 21:43:01
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Pai pozele sunt facute de saptamana trecuta, acum mare diferenta nu e. Voi poza peste cateva saptamani, sper sa reusesc sa-mi iasa cum am eu imaginea in cap
Am melci comunitari, cory si un hoplo. Poate ei sunt de vina.
Dar si la inceputul acvariului cand am pus prima oara plante mi-au mai iesit. Pana fac radacini, ma chinuiesc un pic cu manado-ul...
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/02/2012 20:54:24
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Bun, am facut testele de apa.
PO4 < 0.02 mg/l (ppm) , asta era ultima valoare. Apa din sticluta nu avea nicio culoare, deci e jos tare.
NO3, aici am un dubiu, caci scala jbl-ului arata 2 valori la culoarea asta...
Eu zic ca e a treia valoare. Dar sunt 5 sau 10 mg/l ?
Acu' sa o luam pe rand.
1. Fosfat: Porcu' zice sa bag la inceput 0.5 ppm. Doza asta o introduc zilnic? Sau in functie de rezultatul testului o introduc atunci cand ajunge iarasi la 0? (asta ar insemna sa testez zilnic fosfatul). Sau pun saptamanal?
Pe sticla zice ca 10 ml de solutie creste po4 in 500 de litri de apa cu 0.1. Deci eu cu 2 ml, la 100 litri de apa cresc po4 cu 0.1 ppm, asadar bag 10 ml de solutie. Corect ?
2. Azot: Tot de la Porcu' citire, tre' sa bag 5 ppm. Aceeasi intrebare ca mai sus, zilnic sau cand scade? Sau saptamanal?
Pe instructiunile lor zice sa ca se foloseste urmatoarea formula: 0.25 x volum (us gallons) x n ( n e valoarea cu care vreau sa cresc azotul in mg/l care e tot una cu ppm din cate vad) = volumul de solutie pe care trebuie sa-l pun
Asadar la mine va fi: 0.25 x 26.5 (galoane) x 5 = 33.125 ml
Zic bine?
3. Potasiu: 10 ml la 100 litri de apa ridica cu 4 ppm concentratia si zic ei ca ar ajunge pentru o saptamana. La sfatul lui Porcu', pun jumatate, deci 5 ml. Seachem nitrogen mai contine si potasiu insa nu zice cu cat creste concentratia si cum eu sunt varza cu matematica  . Sa zicem ca pun doar 4-4.5 ml de easy life potasiu...e ok?
Acuma uitandu-ma pe valori, banuiesc ca trebuie adaugate saptamanal (de altfel la potasiu o si zice pe cutie). E ok daca le impart sa dozez zilnic? Am citit ca in cazul asta va trebui sa adaug fertilizantii in acelasi moment al zilei.
Asadar, astept daca aveti timp si vointa sa-mi revizuiti calculele si sa ma lamuriti cu aspectele ridicate mai sus si pe urma incep sa bag in acvariu
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2012 00:51:24
|
cirotariu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fb642b781020b2aaeb1a7cee29acc915.jpg)
IP:
|
Asadar la mine va fi: 0.25 x 26.5 (galoane) x 5 = 33.125 ml
Moamaaaaaaaa, fanica, te-am pierdut pe drum. Ai ajuns la calcule cu trei zecimale... pe cand a patra zecimala? Glumesc, crede-ma... dar nu ma pot abtine.
|
Citius, altius, fortius... acvarius |
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2012 01:31:17
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
La calculele si la sfaturi il las pe Preainaltu' sa te consilieze
Scala la tester e aia de jos, aia de sus e pentru apa sarata  deci ai NO3 cam 5.
O seara placuta,
Dragos
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2012 01:47:20
|
viulian
Aquamaster
IP:
|
1. corect (caci folosesc)
La restul nu ma bag fiindca nu stiu concentratiile de pe sticlute si cum nu am folosit mai bine pas.
Insa de stiut ca tu mereu masori ce ramane dupa ce consuma plantele si dupa ce se mai pierd prin reactii samd.. deci poti avea bine mersi o sursa buna de no3 deja iar ce e masurat e ce ramane dupa consum.
Asa ca poti pune cat dau calculele, dar schimburi mari de apa saptamanal e sfant
|
|
 |
|