[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Argulus foliaceus  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
R4du
Member
[Avatar]

IP:

Buna Ziua. Acum 5 minute in timp ce priveam la piticii mei am observat ceva ciudat pe aripioara unuia din ei.
Este vorba de un carasel auriu cam de 3.5cm si are ceva pe aripioara, este ceva verde, se vede cel mai bine in poze.
Nu stiu ce este, daca s-a mai vb de asa ceva, pt ca nu am mai stat sa caut. Sper sa nu fie ceva grav si nici sa nu se transmita....
ASTEPT CAT SE POATE DE REPEDE PARERI
[Thumb - IMAG0422.jpg]

[Thumb - IMAG0424.jpg]

[Thumb - IMAG0423.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 12/05/2014 10:57:53

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]
R4du
Member
[Avatar]

IP:

UPDATE: Acum l-am pus intr-un bol cu apa din acvariul mare(25grade) si 5 picaturi de Parakill. Ce este si ce fac sa scape de "treaba" asta?

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!Probabil este o bacterie.Incearca cu albastru de metil!Sau sare neiodata(1 lingurita la 10 litri).Creste temperatura la 27 grade!La 25 pentru un peste bonlav este putin,chiar si la carasi care prefera apa mai rece!Dupa ce se vindeca il poti tine la 24-25 grade celsius.
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Vezi daca seamana cu asta
https://www.google.ro/search?redir_esc=&client=tablet-android-lenovo&hl=en-RO&safe=images&oe=utf-8&q=argulus&source=android-browser-suggest&qsubts=1399829642649&devloc=0

R4du
Member
[Avatar]

IP:

da humbert....este ceea ce e in poze....paduchele asta. mama lui.
dar cum o fi aparut? pestii ii am de 2 luni si nu au avut nimic, nu am bagat alti pesti cu ei, in celalalte acvarii nu am asa ceva....chiar nu stiu de unde au aparut.
acum intrebarea mea este: CUM SCAP DE EL/EI daca or mai fi prin acvariu oua sau ceva urme deale lor?

UPDATE: Am luat paduchele cu penseta de pe peste. acum e in regula pestisorul, dar cum stiu sigur ca am scapat de ei? ce solutie sa pun in acvariu? parakill-ul asta o rezolva ceva? se poate sa il fi luat de la petshop, am cumparat niste plante si le-am pus la ei in acvariu...mai mult ca sigur asa au ajuns in acvariu....dar asta a fost acum 2-3 saptamani...deci sigur au avut timp sa se inmulteasca....

This message was edited 1 time. Last update was at 11/05/2014 22:04:04

[WWW]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Acum ca stii ce e, nu ai decat sa citesti pe net cum scapi de el.
eu nu stiu cum se trateaza pt ca nu am avut niciodata chestia asta.
succes.

R4du
Member
[Avatar]

IP:

Deci situaitia este cam asa, pt cei care o sa se loveasca de aceasta problema:
Paduchele acesta se indeparteaza de pe peste/planta/substrat cu o penseta. Dupa ce considerati ca i-ati cules pe toti se foloseste JBL Argudol, acesta este eficient impotriva viermilor plati (Trematoda), paduchi (Argulus) si viermi ancora (Lernaea). Dupa tratament se recomanda JBL Acclimol, pentru vindecarea ranilor si pentru a proteja impotriva infectiilor bacteriene.

In aceasta situatie(infectia cu paduchi) NU SE FOLOSESTE TRATAMENTUL CU SARE NEIODATA, doar tratamentul enuntat mai sus sau in loc de JBL Argudol,se mai pot folosi medicamente pe baza de Diflubenzuron, substanta prezenta si in Argudol.

Cam asta este rezolvarea usoara a problemei.

Si mai exista varianta hard, in care dupa curatirea pestilor de paduchi, se desface tot setupul, se sterilizeaza foarte bine(substratul si lemnele/pietrele/etc se fierb foarte bine, acvariul se spala intens cu sare si se lasa la uscat 4-5 zile(parazitul rezista foarte mult si pe uscat), filtrul si restul la fel, se spala temeinic si se lasa la uscat o perioada la fel de mare ca la acvariu.)

P.S. rog un moderator sa schimbe titlul topicului in "Tratament Paduche Argulus" sau ceva sugestiv, pe o gasire mai usoara in caz ca cineva are aceasta problema, ca daca ramane cum l-am numit eu.....nu o sa il gaseasca nimeni .

Multumesc mult colegului Humbert pt raspunsul sau rapid sivde ajutor. Stima si ape limpezi.

[WWW]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cu placere
bine de stiut tratamentul, multumim
poate mai vii pe-aici sa ne spui si cum merge tratamentul (succes/ insucces)
bafta.

R4du
Member
[Avatar]

IP:

Inca nu am facut tratamentul pt ca nu gasesc in oras JBL Argudol. Cred ca o sa fac azi varianta "hard" ca dureaza mai putin in cazul meu. Azi oricum ii mut in alt acvariu sibastfel scapbde problema. Stima.

[WWW]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: