[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme cu plantele (petale negre)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
oo7
Junior member

IP:

Salut! Sunt nou in domeniu si ca fiecare incepator am facut greseli specifice si probabil inca fac si doresc sa le depistez , daca bineinteles ma ajuta cineva. Pana acum nu am avut probleme majore , am incercat sa citesc cat pot de mult despre acvarii . Dar am o problema cu plantele a carei rezolvare nu prea o gasesc pe forumuri sau cel putin rezolvarea difera de la caz la caz. Din cauza ca nu reusesc sa identific planta care imi face probleme am sa uploadez poze . Pe unele din frunze apar puncte negre care cu timpul se inmultesc. Asta se intampla doar la o singura planta mai am alte 3 care sunt ok din toate punctele de vedere. Sa va dau cateva detalii despre acvariul meu:
-dimensiunea: 60x30x30
-capacitatea:60 l
-2 filtre unul de 600 l/h si unul de 320 l/h
temperatura: 26 grade
pompa aer
iluminare: neon 15w
substrat: pietris
populatie:6 xipho,4 sanitari, 5 guppy, 3 zebre, si inca 4 galbeni cu pete negreu care nu reusesc sa ii identific(cam multi stiu dar nu pot sa-i omor acum)

Acvariul are 5 saptamani , schimb apa 1 pe saptamana cam 30% si folosesc EasyBalance dupa specificatiile scrie pe ambalaj. Cand am plantat aceasta planta cu probleme am pus o pastila care mi-a dat-o cel de la care am cumparat-o , la radacina. Pe ambalaj imi amintesc ca scria PlantaStart .
[Thumb - DSC_2454.jpg]

[Thumb - DSC_2450.jpg]

oo7
Junior member

IP:

planta cu probleme e cea din mijloc
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Buna dimineata si bun venit pe forum!

- planta pe care nu poti sa o identifici este un Echinodorus (amazonicus, cred).
- alga aceea, daca nu ma insel, este BBA (black beard algae).
- acvariul este insuficient "maturizat" - eu cred ca algele acelea cresc pe frunzele "batrane". Asa e?

Asteapta sa intre baietii care "le au cu plantele" si vei primi mai multe sfaturi... oricum, rasfoieste putin forumul (la sectiunea de apa dulce - Alge) si vei gasi discutii similare.

Later edit: Pestii galbeni cu punct negru sunt Puntius conchonius.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/03/2014 08:45:00

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
oo7
Junior member

IP:

Multumesc pt identificarea pestilor . Da asa este , algele cresc pe frunzele batrane , daca incerc sa le inlatur mecanic observ ca frunzele afectate sunt tari nu sunt ca celelalte sanatoase,flexibile. Pana acum am mai taiat din ele care erau foarte afectate dar imi dau seama ca usor, usor o sa raman fara planta.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: