[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
R4du
Member
[Avatar]

IP:

Salut. Numele meu este Radu si sunt din Craiova. Experienta mea in acvaristica a inceput prin clasa a 3-a, dar pe cat de repede a inceput, tot asa de repede s-a si terminat. Pe atunci era un acvariu, pestii respectivi, ceva plante si un furtun de perfuzie cu o piatra pt aer in capat... Copil fiind si nestiind ce fac am folosit acel furtun si intr-o zi in mare graba dupa ce le-am oxigenat apa am fugit afara... Cand m-am intors, acvariul era aproape gol, pestii lipiti pe marginile acvariului si toate cartile din biblioteca pline cu apa,....si ca sa nu va mai povestesc si ce mireasma de balta strabatea sufrageria.
Asa ca acum s-a trezit iar acvaristul din mine si mi-am inceput activitatea, bineinteles cu update-urile de cunostinte actualizate cat de cat la zi...
Deci sa va prezint baltoacele mele cu multimea de greseli facute ( am zis update-uri cat de cat la zi) smilie
1. - detin un acvariu home made de 190l brut, substratul l-am luat de pe malul Jiului(strecutrat, spalat si curatat), ceva plante luate de la prieteni(dar nu prea mi se indemana cu ele), filtru intern Resus SP 1200l, incalzitor 300w, burete BioFoam(cel mai mare cred ca e) conectat la o pompa de aer(combinatia asta m-a ajutat enrom de mult la ciclare la inceput) si ceva pestisori: xipho, xipho koy, molly, platy, guppy, cory, neoni, zebre, tetrazona 2 feluri si cam atat. Décor ceva scoici mari si un coral, care nu imi plac deloc dar daca nu le puneam gaseam un motiv de divort ) si 2 nuci de cocos taiate curatate si fierte de mine.
Cam atat restul o sa il vedeti in clipul urmator:

2. - mai am un acvariu micut aprox. 15 litri, cu un Red Betta CrowTail, incalzitor 50w, pompa aer si burete BioFoam Baby si ceva plantute plutitoare.

3. - bine inteles ca pestisorii au facut si pui si nah...nu puteam sa ii las prada alorlalti, asa mici si nevinovati si ce sa fac, am mai luat un acvariu de 35 litri. Dotat si el la randul lui cu incalzitor 50w, termometru, filtru intern resun magi 200, pompa aer si burete biofoam marimea 2 sau 3 nu mai stiu exact si vreo 130-150 de pui de molly, guppy si xipho.

Deci cam asta-s eu....

Acum eu vreau sa vand acest acvariu de 190 de litri si vreau sa imi fac eu de la 0 unul nou, de 270 de litri...Si o sa am mare nevoie de ajutorul vostru.
In incheiere, va doresc toate cele bune, ape limpezi si curate si pesti/plante sanatosi(oase). O seara buna la toti.

P.S. fiti totusi ingaduitori cu mine si nu ma injurati asa rau, ca nah eu chiar imi dau silinta aici

by koala: Ti-am editat postarea, ca sa putem vedea filmuletul!

This message was edited 1 time. Last update was at 08/02/2014 09:55:30

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]
Cricky
Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Radu! Stai linistit, aici nu sta nimeni sa injure pe nimeni. Acum de invatat are fiecare, ca doar toti suntem oameni. Neregulile ce imi par a fi, sunt legate de: nisip - desi da bine ca substrat, e prea fin pentru radacinile plantelor si se sufoca. Eu cand luam nisip de rau, il spalam bine bine, il cerneam si aruncam tocmai ce ai tu in acvariu, apoi ce ramanea cu diametru 2-4 mm il spalam din nou si acela il introduceam in acvariu. Plus ca se poate sifona mai usor, la al tau daca il sifonezi banuiesc ca se ridica toate particulele fine. Al 2-lea aspect, sunt scoicile si coralul. Ele sunt frumoase, dar intr-un acvariu marin. Nu isi au locul intr-un acvariu dulcicol. In afara de asta o sa iti faca apa foarte dura pentru ca sunt calcaroase - pe cand pestii tai au nevoie de apa ceva mai moale. Stiu ce probleme poti avea cu consoarta, si diferenta de opinie, dar poti cauta aici pe forum in jurnalele colegilor mai experimentati acvarii plantate...cu stanci...cu ramuri si craci (de lemn nu picioare de femei ), fel si fel de peisaje, fara scoici si corali...si aratandu-i-le poate o convingi ca macar in urmatorul 270 litri sa nu le mai introduci. Eu asa am convins-o pe a mea sa nu mai bage palmieri, crocodili, corabii, pirati sau scafandrii Un ultim aspect ar fi in legatura cu pestii. Imi par un pic cam multi poate si din aceasta cauza sunt agitati. Ori au venit la tine cand filmai sa le dai haleala si de aceea mi se pareau cam..."concentrati"

In rest, mult spor si ape limpezi...

P.S.: la ce atasai cand erai mic furtunul de perfuzie de ti-a venit apa in casa?....
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salutare si bun venit!

- scoate coralii si scoicile!
- scoate ghiveciul ala albastru!

Acvariul trebuie sa fie "un colt de natura"... fara nimic artificial.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

bine ai venit! Ca o explicatie logica pentru a ta partenera( pe limbajul ei) spune-i ca scoica si coralul fiind de apa sarata au niste proprietati care odata pusi in acvariul cu apa dulce maresc niste parametrii in urma carora poti omori pestii. Daca ii convine imaginea lasa-i acolo. Daca totusi insista sa-i pastrezi atunci trebuie sa treci la reef unde este locul lor, dar inainte de asta spune-i ca investitia pentru un reef este de cel putin 3 ori mai mare decat un acvariu "dulce", si daca mai adauga lipsa ta de experienta...Explica-i toate astea, eu cred ca va intelege ca nu ai nevoie de pesti morti sau mutanti in acvariu

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
R4du
Member
[Avatar]

IP:

In principiu stiu unde am gresit, substratul prea fin, scoicile alea si nenaturaletea ghivecelor de plastic, dar substratul nu il mai schimb atata timp cat oricum vreau sa vand acvariul cu totu si sa fac altu, ghivecele oricat de inestetice ar fi mi-au salvat plantele din ele, iar legat de scoici nu o sa le scot acum...ii fac placerea, urmatorul o sa fie cum trebuie, pietre lemne plante si pesti atat. De mentionat este ca fac schimburi dese si mici de apa, cam 15-20 l la 3-4 zile si pot spune ca pana acum, in 6 luni de zile, nu am avut nici un deces.
Am urmarit amandoi acvariile unora dintre voi si nah...ce sa zic...jos palaria, la unii chiar e arta...sper sa ma pot alatura voua in scurt timp.
Acvariul acesta a foat mai mult un experiment si antrenament...dar la urmatorul clar o sa incerc sa fac totul cum trebuie.
Va multumesc pentru primire si sfaturi...
O sa va mai stresez cu intrebari pe parcursul activitatii mele.
Stima.

P.s. legat de pesti, nu sunt agitati, asa s-au invatat, cum ma vad pe langa acvariu vin la mine, sunt cam nesatui ce-i drept. Am vreo 30, cu dimensiuni de max 3.5cm. Substratu la sifonare sta cuminte, nu se vantura.

This message was edited 2 times. Last update was at 08/02/2014 15:33:16

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]
R4du
Member
[Avatar]

IP:

sa va prezint acvariile mele cele mici:
1. acvariu 10l - un acvariu mic pt betta, Red Betta Crowntail (al meu). urmeaza luni sa ii fac o lampa diy si un background. Plante iau maine. Partea nasoala e ca nu stiu cu ce sa il filtrez. acum am un burete biofoam pt filtrare biologica dar pt mecanica nu stiu ce sa ii fac. am cumparat un filtru hang on hbl 501 dar il vantura de betta de il ia dracii. l-am scos. ceva idei?
2. acvariu 30l - plin cu pui de molly, guppy, platy, xipho rosii, xipho koi(deia alb cu negru si cu rosu).(al sotiei, facut de ea) urmeaza si la el lampa diy, plante tot maine.

https://www.dropbox.com/sh/v421luflsu9vvsu/Uca-ZZbifi

astept pareri. ape limpezi si pesti sanatosi,

[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: