monitorizez PH-ul cu Seneye....are cartela cu reactivi noua de vreo 5 zile asa....
imi arata acum seara PH = 8.71 !!!!!! in conditiile in care in timpul zilei a fost undeva la 8.3-8.5 .....
cum e posibil ?
mentionez ca osmozorul meu are doar 5 luni ........
folosesc sare red sea 36g/l
refractometrul indica o valoare de 1026....iar coralii se simt foarte bine
Nu stiu problema ta dar , membrana mea a functionat mai putin de un an,in conditii optime.La mine au parut blanoase..mare grija cu apa e foarte importanta!
BKA member 551-11
Romanian Killifish Association member 004
www.audiohifi.ro
elven wrote:ceva se intampla ciudat in bazinul meu....
monitorizez PH-ul cu Seneye....
Curata bine senzorul. Si mie imi arata valori putin pe langa cand era murdar si cu multe depuneri.
Scoti cartela, o tii in apa din bazin si curati bine divaisu', apoi pui cartela inapoi si vezi ce-ti arata. Sa ai grija totusi la partile transparente, pe unde se face citirea - sa nu le zgarii.
Chiar sunt curios daca se schimba ceva dupa ce-l curati...
- WP40 sunt oricum, da' nu dead silent ... bine, tu compari cu Vortch-urile, asa ca e justificat entuziasmul.
- Oricum, zgomotul facut de pompa chinezeasca se mai atenueaza in timp.
Or fi dead silent da' incalzesc apa si nu vor face niciodata ce fac Vortechurile. Nu exista
comparatie din punctul asta de vedere. Dar nici pretul nu se compara
Asa este, e adevarat! ... sunt niste compromisuri de facut, si fiecare alege ce crede ca i se pare "suportabil".
Vortech:
- super smechere... programe destepte... pompe puternice... interconectivitate si lucru in tandem... plm, fitza!
- zgomot mare (din cauza motorului care e in exteriorul bazinului)... nu se pot orienta ("bat" doar inainte)... scumpe foc!
Chinezariile:
- puternice... moduri simple de lucru (On, Off, mare, mic etc)... fara "fineturi".
- si ele sunt zgomotoase, la modul maxim... in timp, se mai moaie... ieftine... se pot roti, aproape in tot jurul lor.
koala wrote:Asa este, e adevarat! ... sunt niste compromisuri de facut, si fiecare alege ce crede ca i se pare "suportabil".
Vortech:
- super smechere... programe destepte... pompe puternice... interconectivitate si lucru in tandem... plm, fitza!
- zgomot mare (din cauza motorului care e in exteriorul bazinului)... nu se pot orienta ("bat" doar inainte)... scumpe foc!
Chinezariile:
- puternice... moduri simple de lucru (On, Off, mare, mic etc)... fara "fineturi".
- si ele sunt zgomotoase, la modul maxim... in timp, se mai moaie... ieftine... se pot roti, aproape in tot jurul lor.
a mea e la 25% din putere ...o subalimentez practic cu un adaptor mai mic......
intradevar e tristut ca nu poti folosi mai multe in tandem.
sincer nu mi se par puternice deloc vortech-urile.....
aveam 2 mp10 si nu faceau nici cat un wp25 de la chinezi.....
koala wrote:- WP40 sunt oricum, da' nu dead silent ... bine, tu compari cu Vortch-urile, asa ca e justificat entuziasmul.
- Oricum, zgomotul facut de pompa chinezeasca se mai atenueaza in timp.
O data cu amortirea timpanului
um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.
elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.