[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu creveti ultra mic, 0.6l  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
stiganas
Junior member

IP:

Am un acvariu cu creveti de 12l de la Hornbach (8l utili) care merge bine de mai bine de 1 an si am vrut sa vad cat de departe pot sa merg in jos. Am gasit din intamplare niste cuburi cu latura de 10cm din stilcla groasa si am facut un acvariu. Volumul util de apa este undeva pe la 0.6l. Nu are nimic: aer, cadura, filtre, etc. E doar ce se vede.

Dupa 3 luni sunt destul de multumit. Crevetii sunt nascuti in cub, la fel si plantele tot acolo sunt crescute. Schimb toata apa din cand in cand cu apa din acvariul mare.

asta e acvariul de 12l.

Sunt la prima postare pe forum asa ca daca nu e locul potrivit nu ma supar sa mutati.
[Thumb - IMG_6786.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 13/06/2013 16:32:58

stiganas
Junior member

IP:

Acvariul de 12l de la Hornbach dupa inca 3 ani. Merge bine in continuare.

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Foarte misto!

PS: Nu mutam postul, ca aici e locul sau... ar fi dragut sa-ti faci o mica prezentare, la rubrica "despre noi". Si, sa-ti completezi localitatea de resedinta (My Profile -> Location).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
stiganas
Junior member

IP:

Multam, am trecut locatia, Bucuresti.

Acvariul mic de 0.6l nu mai e. A mers foarte bine dar l-am desfacut pentru ca am fost plecat de acasa o luna si nu am avut incredere ca amicul ramas responsabil o sa-l tina in viata.

Am avut dreptate, cu toata bunavoita lui, dupa o luna, acvariile aratau dezolant - mare parte din pesti morti - plante putrezite, etc, in fine in cateva luni s-au pus pe picioare.

Acvariul de 12l era gandit doar pentru creveti dar am strecurat si cativa endleri care vad ca se simt bine. Puii de ancistrus sunt luati din acvariul in care s-au nascut pentru ca acolo mureau pe capete, banuiesc ca de foame. I-am imprastiat in celelalte acvarii si le merge bine. Cand vor creste prea mari ii mut.

Am observat ca tinuti in acvarii foarte mici pestii cresc muuult mai incet si raman de regula mici.

Marea inovatie in acvariul de 12l a fost sa pun un spot LED. Acolo unde e lumina plantele cresc salbatic. Unde nu ajunge lumina ramane liber. In felul asta nu trebuie sa le mai tund. Practic schimb doua sticle cu apa de 1.5l (PET-uri de Borsec) odata la 1-2 saptamani si altceva nimic.
&Aqua&
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai si ce poti tine intr un acvariu atat de minuscul?
Doar plante?

LE: Acum am vazut ca e de creveti.

Cati vei avea acolo?

This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2016 14:52:09

Mi-am dorit sa fac ceva de vis asa ca m-am apucat de acvaristica.
catalin_
Senior member
[Avatar]

IP:

Un mic avertisment: in acel substrat incepe sa se descompuna materie organica si se aduna pungute de hidrogen sulfurat. La o miscare mai viguroasa a acvariului sau un soc acel gaz va iesi la suprafata si sunt sanse sa moara toti crevetii. Eu am patit asta de 2 ori in boluri mici, toate mergeau bine pana am miscat/lovit vasul

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
Alexu
Junior member
[Avatar]

IP:

catalin_ wrote:Un mic avertisment: in acel substrat incepe sa se descompuna materie organica si se aduna pungute de hidrogen sulfurat. La o miscare mai viguroasa a acvariului sau un soc acel gaz va iesi la suprafata si sunt sanse sa moara toti crevetii. Eu am patit asta de 2 ori in boluri mici, toate mergeau bine pana am miscat/lovit vasul

Schimbul de apa nu ar trebui sa ajute la imbunatatirea apei? Exista pompe speciale de aspirat substratul special pentru creveti?

“Don’t regret anything you do, ’cause in the end it makes you who you are“
&Aqua&
Junior member
[Avatar]

IP:

Alexu wrote:
catalin_ wrote:Un mic avertisment: in acel substrat incepe sa se descompuna materie organica si se aduna pungute de hidrogen sulfurat. La o miscare mai viguroasa a acvariului sau un soc acel gaz va iesi la suprafata si sunt sanse sa moara toti crevetii. Eu am patit asta de 2 ori in boluri mici, toate mergeau bine pana am miscat/lovit vasul

Schimbul de apa nu ar trebui sa ajute la imbunatatirea apei? Exista pompe speciale de aspirat substratul special pentru creveti?

Am vazut aicea pe forum un aspirator de substrat da nu stiu daca merge si la creveti.
Da un PM si gata.

Alexu
Junior member
[Avatar]

IP:

&Aqua& wrote:
Alexu wrote:

Am vazut aicea pe forum un aspirator de substrat da nu stiu daca merge si la creveti.
Da un PM si gata.

Asa am sa fac, mersi. Ma gandeam sa nu fie trasi si ei micutii prin aspirator. Mi-am pus in cap sa imi iau un acvariu separat special pentru creveti si nu ma las pana nu o sa ii dau de cap.

Incet, incet sper sa indeplinesc acest vis de al meu

P.S. : Pun bani "la ciorap"

&Aqua&
Junior member
[Avatar]

IP:

Pune bani albi pentru acvarii negre.

Alexu
Junior member
[Avatar]

IP:

&Aqua&
Junior member
[Avatar]

IP:

Lasand gluma la o parte mai bine ai mai intreba si pe altcineva.
Nu vreau sa ramai fara creveti din cauza mea.

Alexu
Junior member
[Avatar]

IP:

Stai linistit ca imi trec pe hartie de ce am nevoie . Prefer sa mai studiez problema inainte de a ma apuca.

stiganas
Junior member

IP:

Posibil sa fie probleme cu hidrogenul sulfurat dar acvariile mele merg bine de peste 10 ani timp in care nu am schimbat nimic, nici macar nu le-am golit vreodata, nisipul are peste 20 de ani (a trebuit sa le golesc o data cand m-am mutat acum 12 ani). Pestii mor de batranete (unii nu vor sa moara)

In timp am scos din instalatii -am scos pe rand filtrul, incalzitorul, termometrul, pompa, etc. Am ramas doar cu pompa de aer, are doar rolul sa impeidice formarea pojghitei pe suprafata apei.

Cubul de 0.6l avea zero instalatii. E adevarat ca schimbam apa destul de des (o data la cateva zile) cu apa din acvariu. O schimbam practic complet. Pierdeam creveti in mod constant pentru ca sareau.

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: