Salutare acvaristi,ma numesc Marincas Ionut locuiesc in Zalau,elev la liceu inca.De acvaristica am auzit pe la 12-13 ani primul bazinas 10l si guppy . In 2009 mi s-a pus in brate un acvariu de 150l si de atunci microbul m-a afectat profund.Am realizat pana in prezent numeroase setupuri mai mult sau mai putin deosebite in limita posibilitatilor.Pesti am crescut destui de la tambaqui la guppy, melci,creveti si plante cu gramada.
This message was edited 1 time. Last update was at 05/01/2013 15:27:34
n-au fost tocmai cele mai minunate plante...dar asa cum au fost pentru mine au fost si vor ramane de vis.
In primavara anului trecut am zis sa fac ceva diferit...ceva ce nu prea am vazut pe la noi: paludariu,sau asa in cateva cuvinte,un colt de jungla.
A iesit cam asa:
Prin vara anului trecut,in lipsa de timp si fonduri am fost nevoit sa renunt la plante...am trecut la ciclide. Am inceput de la 0...bazin nou si tot ce trebuia.
Si cum aveam o pereche de hemichromis lifalili,africani de rau,care inotau printe americani...am zis hai sa le fac un bazin doar al lor...si de ce nu un biotop.
Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea,sper ca nu am gresit nimic.Astept sfaturi,opinii,critici.
O zi buna toturor.
Edited by Lucian: ti-am editat link-urile ca sa vedem filmele direct aici
This message was edited 2 times. Last update was at 11/07/2013 18:04:05
Bine ai venit!
Frumos si interesant biotopul (foarte inalt).
Imi place background-ul la acel acvariu.
La acvariul cu "Sajica & friends", singura problema este ca pare cam aglomerat.
Plaudariul acela este de toata lauda ! Si eu m-am gandit in viitor sa-mi fac ceva asemanator,doar ca vreau ceva pe un spatiu mai mare,cu ceva testoase,ceva pasari cantatoare ) pana atunci visez in continuare
Multumesc frumos.
Paludariul a fost o reusita...si acum mi-as dori unul dar...
Biotopul este putin inalt...60cm,coloana de apa undeva la 50,toata astea din motive de spatiu.
Legat de ciclide,o parte din ele o sa plece,o sa las in bazin 2 perechi saptamanile care urmeaza.
Multumesc si o zi buna tuturor.
ionut marincas wrote:Multumesc frumos.
Paludariul a fost o reusita...si acum mi-as dori unul dar...
Biotopul este putin inalt...60cm,coloana de apa undeva la 50,toata astea din motive de spatiu.
salut!
inalt de 60 apa pana la 50 ? am inteles bine ?
ionut marincas wrote:Salutare,multumesc de primire.
Sa va arat cateva poze cu setupurile trecute si cateva clipuri cu cele actuale,bazinele cu ciclide.
In primavara anului trecut am zis sa fac ceva diferit...ceva ce nu prea am vazut pe la noi: paludariu,sau asa in cateva cuvinte,un colt de jungla.
A iesit cam asa:
imi dai voie sa te intreb ceva?
muschiul este in apa, sau curge apa pe el, sau cum e pus acolo ?
Bine ai venit si felicitari pentru ceea ce ai facut.
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Biotopul da,bazinu a avut 60cm iar coloana de apa cam 50cm.
Muschiul din paludariu a fost tinut deasupra apei,nicidecum in apa.In apa am avut ceva java moss,ce vedeti in partea emersa e muschi de padure care trebuie tinut la umezeala ridicata.Eu l-am pulverizat periodic cu apa
Plantele din zona emersa sunt tinuta in ghivece cum ar veni sculptate in decor si tinute in pamant de flori.
Desigur,apa e filtrata,in partea dreapta e camera filtrului care trage apa de unde o vedeti voi si o arunca sus,cascada aceea
Domnu Mihai,muschiul respectiv l-am adus din padure,creste in special in padurile de foioase,sunt palcurile alea de muschi verzi,firicelele de muschi au forma stelata.
Daca cineva doreste sa-si faca paludariu,prima data trebuia sa faca o drumetie prin munti si vai,sunt multe specii deosebite pe la noi de muschi,la un moment dat am vazut pe un parau de munte ceva asemanator cu pelia si ogramada de tipuri de muschi si ferigi.
Si un sfat pentru toti care doresc sa-si faca asemenea jungla...nu va zgarciti la latimea si inaltimea bazinului,cu cat mai mari cu atat mai bine.
IP:
stiu muschiul respectiv, e tare frumos. wow!
This message was edited 1 time. Last update was at 16/07/2013 17:47:53
Dumnezeu a zis: "Sa misune apele de vietuitoare si si zboare pasari deasupra pamântului pe întinderea cerului."
Dumnezeu a vazut ca erau bune... aceasta a fost ziua a cincea; Cartea Geneza.