[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
neritina moarta?  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
Vin si eu cu o postare dupa o lunga pauza. Cate zile trebuie sa stea in loc o neritina ca sa ma conving ca e moarta? E vorba de o neritina "zebra", care de mai multe zile si-a inchis "oblonul". Melcii asasini nu trebuiau sa sara pe ea in tot timpul asta?

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
baj
Member
[Avatar]

IP:

Nu stiu cate zile poate sta nemiscata ,dar daca e moarta ar fi trebuit sa intre asasini in actiune ,asta in cazul in care nu sunt satuli .
Poti sa scoti melcul din apa si sa il mirosi,daca e moarta mirosul iti va muta nasul

image
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

mai, am mirosit melcul (vai cum suna asta! ) si nu am simtit nimic dubios. l-am asezat cu fundul in sus si sta asa de cateva zile. normal nu era sa se fi intors?

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca moare se deschide si iese din cochilie.
Am avut si eu una care mi a stat pe transversala o saptamana, afara din apa!!!

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
petroots
Junior member

IP:

vezi ca neritinele nu pot sa se intoarca daca le pui cu fundul in sus... si o sa moara.
[Email]
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Melcu e asezat in pozitie normala. cred ca sunt mai bine de 2 saptamani de cand nu mai da semne ce-o fi facand, o fi gasit vreo carte buna?

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Man, daca de doua saptamani nu se misca, e ceva in neregula cu el. Scoate-l si atinge usor cu o scobitoare, daca reactioneaza bine, daca nu ...............

Neritinele sunt super sensibile la PH < 7 si nu ai ce le face decat sa nu le mai cumperi.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

pai cum sa reactioneze, daca are oblonul tras?

deSCALAR
Junior member

IP:

Daca e moarta in mod normal o golesc din cochilie necrofagii pana ai zice "peste"
Mie cand mi-a murit o neritina am stiut imediat, roiau in jurul ei cory, kuhli si ancistrusi, ziua urmatoare cochilia era goala
[Email]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

takawachinchila wrote:pai cum sa reactioneze, daca are oblonul tras?

Dar ai incercat ?
Pentru ca daca e mort si atingi operculul, o sa vezi ca de fapt e foarte "moale" caci nu mai e nimic care sa-l tina strans - iar daca melcul e inca viu, o sa incerce sa se apere si va trage de opercul ca sa se apere. Nu trebuie sa apesi tare sau ceva, doar cat sa simta melcul ca e ceva acolo.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

am gasit cochilia melcului goala, fara opercul. helenele cred ca mi-au multumit pentru variatia de meniu

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: