Salut , am un acvariu de 200 L , pe care as vrea sa incep sa il refac... Am fost plecat 8 luni , intre timp s-a ocupat fratele meu mai mic de intretinerea acvariului... asa ca va dati si voi seama.. In acvariu am 5 scalari in jur de 1 an - unii mai putin dezvoltati ca altii , si 2 sanitari ... plus cativa pui gupy pt hrana vie . plus o groaza de melcisori
Ce sa va mai spun... acvariul inainte era destul de bine plantat acum am ramas cu 3 plante , substratul este vechi de 1 an de zile..
Acvariul mi se pare destul de " murdar " ... asa ca as vrea sa scot tot din el sa il pot curata .
Cum vreau sa procedez :
1- Scos tot
2- am 2 buturugi care mai fac alge din cand in cand vreau sa le scot sa le las la uscat cateva zile pt a omora algele
3- sa spal pietrisul care va fii amestecat cu substrat 4- |Filtrele spalate cu apa din acvariu
5- umplut cu apa lasat cateva zile cu filtrele functionand fara lumina
Dar nu sunt de acord cu:
a) buturugile care uscate, nu vor mai face alge. Nu e adevarat, algele apar din cauza calitatii indoielnice a apei. Oricat le-ai usca si pune inapoi, apar iar.
b) nu cred ca trebuie sa amesteci substratul fertil cu pietrisul - substratul fertil jos, primul, pietris deasupra.
c) pietris nu e recomandat caci faci foarte usor mizerie sub el si se aspira greu. Ceva de granulatie 1-2mm e ideal, dar nu pietris.
Ms... Intre timp am si golit acvariul ... Pai cu buturugile le usuc pentru a omora algele existente ... nu le usuc ca sa nu mai faca ... si pietris asa m-am exprimat eu are granulatia 2 mm ..
La substrat ma gandeam sa nu mai pun deloc pentru a avea o apa cat mai limpede... Daca voi fertiliza cu ferropol ferropol 24 si easy carbo e ok??
Imi e si rusine sa va arat in ce hai a ajuns acvariul meu ... dar uitati pozele cu starea actuala.. trist
This message was edited 2 times. Last update was at 08/10/2012 23:46:52
IP:
Salut,si bine ai venit !Nu sunt in masura sa te critic,pentru ca ai fost plecat si altul s-a ocupat de acvariu.Rabdare,timp liber si pasiune,asta iti doresc.
Bafta si ape limpezi pe viitor.
Buturugile nu trebuie sa le lasi neaparat la uscat, sporii oricum nu mor.
Daca au alge vizibile, curata-le cu o perie si eventual fierbe-le. Altfel iti ia ceva timp sa le usuci si inca ceva timp sa le faci din nou sa nu mai pluteasca...
Fertilizarea o faci in functie de ce plante ai. Ce ai enumerat e ok. Daca vei vrea plante pretentioase, va trebui mai mult.
Substrat de care nu mai vrei sa pui? Substrat fertilizant sau pietrisul cu totul?
Apa limpede o ai oricum cu o fertilizare corespunzatoare si o mentenanta corecta.