[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 200l - neingrijit - reamenajare- intrebari :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
banika
Member
[Avatar]

IP:

Salut , am un acvariu de 200 L , pe care as vrea sa incep sa il refac... Am fost plecat 8 luni , intre timp s-a ocupat fratele meu mai mic de intretinerea acvariului... asa ca va dati si voi seama..
In acvariu am 5 scalari in jur de 1 an - unii mai putin dezvoltati ca altii , si 2 sanitari ... plus cativa pui gupy pt hrana vie . plus o groaza de melcisori
Ce sa va mai spun... acvariul inainte era destul de bine plantat acum am ramas cu 3 plante , substratul este vechi de 1 an de zile..
Acvariul mi se pare destul de " murdar " ... asa ca as vrea sa scot tot din el sa il pot curata .
Cum vreau sa procedez :
1- Scos tot
2- am 2 buturugi care mai fac alge din cand in cand vreau sa le scot sa le las la uscat cateva zile pt a omora algele
3- sa spal pietrisul care va fii amestecat cu substrat
4- |Filtrele spalate cu apa din acvariu
5- umplut cu apa lasat cateva zile cu filtrele functionand fara lumina

Un filmulet cu acvariul cam in urma cu 1-2 luni inainte de abandonare
cateva poze : http://imageshack.us/photo/my-images/21/img0143di.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/593/img0145ss.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/810/img0146vm.jpg/
O sa pun imediat si ceva poze cu starea actuala

This message was edited 2 times. Last update was at 08/10/2012 19:10:12

Totul sau nimic
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Felicitari pentru volum

Dar nu sunt de acord cu:
a) buturugile care uscate, nu vor mai face alge. Nu e adevarat, algele apar din cauza calitatii indoielnice a apei. Oricat le-ai usca si pune inapoi, apar iar.
b) nu cred ca trebuie sa amesteci substratul fertil cu pietrisul - substratul fertil jos, primul, pietris deasupra.
c) pietris nu e recomandat caci faci foarte usor mizerie sub el si se aspira greu. Ceva de granulatie 1-2mm e ideal, dar nu pietris.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
banika
Member
[Avatar]

IP:

Ms... Intre timp am si golit acvariul ...
Pai cu buturugile le usuc pentru a omora algele existente ... nu le usuc ca sa nu mai faca ... si pietris asa m-am exprimat eu are granulatia 2 mm ..
La substrat ma gandeam sa nu mai pun deloc pentru a avea o apa cat mai limpede... Daca voi fertiliza cu ferropol ferropol 24 si easy carbo e ok??
Imi e si rusine sa va arat in ce hai a ajuns acvariul meu ... dar uitati pozele cu starea actuala.. trist
image

This message was edited 2 times. Last update was at 08/10/2012 23:46:52

Totul sau nimic
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

Salut,si bine ai venit !Nu sunt in masura sa te critic,pentru ca ai fost plecat si altul s-a ocupat de acvariu.Rabdare,timp liber si pasiune,asta iti doresc.
Bafta si ape limpezi pe viitor.
[Yahoo!]
banika
Member
[Avatar]

IP:

La substrat ma gandeam sa nu mai pun deloc pentru a avea o apa cat mai limpede... Daca voi fertiliza cu ferropol ferropol 24 si easy carbo e ok??

Totul sau nimic
stefanp
Moderator

IP:

Buturugile nu trebuie sa le lasi neaparat la uscat, sporii oricum nu mor.
Daca au alge vizibile, curata-le cu o perie si eventual fierbe-le. Altfel iti ia ceva timp sa le usuci si inca ceva timp sa le faci din nou sa nu mai pluteasca...

Fertilizarea o faci in functie de ce plante ai. Ce ai enumerat e ok. Daca vei vrea plante pretentioase, va trebui mai mult.

Substrat de care nu mai vrei sa pui? Substrat fertilizant sau pietrisul cu totul?

Apa limpede o ai oricum cu o fertilizare corespunzatoare si o mentenanta corecta.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: