[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pomaceea  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
florentina_ionela
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,
Intr-un acvariu de 100l foarte bine plantat am cam 10 pomaccea la 1,5 cm.Apa scahimbata la 3 zile ,ph undeva la 7,2 kh 12,gh 17.......problema este ca au aparut niste puncte negre pe cochilia melcilor.....sa inteleg ca este lipsa de calciu?Daca le pun niste scoici aduse de pe la mare,ar fi ok?
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte bine plantat si cu duritatea aia? Plantat cu ce?

Punctele negre sunt cel mai probabil alge din cauza ca nutrientii din apa nu sunt asimilati de plante.

Lipsa de calciu se manifesta printr-o cochilie decolorata, translucida pe la margini si gauri in cochilie, nu puncte negre.

Iar la gH-ul ala nu cred ca putem vorbi de lipsa de calciu.

Dar te las pe tine sa afli de ce
florentina_ionela
Junior member
[Avatar]

IP:

cam asea arata toti melcii pomaceea.....!!I-mi poate spune cineva de la ce este?
[Thumb - IMG_2885.JPG]

[Thumb - IMG_2886.JPG]

[Thumb - IMG_2888.JPG]

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Dunga respectiva cred ca este de cand au fost mutati in acvariu, sau ceva radical s-a schimbat in calitatea apei.
Punctele negru / verzi sunt alge, mai ales daca se iau cand racai cu unghia. Algele se numesc Green Spot Algae (pot fi si altele care incep asa mici). Nu pare a fi o problema.

Ma ingrijoreaza insa motul acela (unde cochilia se face din ce in ce mai mica) mi se pare prea negru, ar fi trebuit sa fie galben mai intens .. (adica nu cumva de fapt sa fie prea subtire in zona acolo). Daca pH-ul este mereu peste 7 e perfect, altfel au probleme cu cochilia (se intampla cand adaugi CO2 si pH-ul scade un pic).

Lipsa de calciu se manifesta printr-o decolorare (se albesc) si carapacea arata fragila cu santuri / mici adancituri in ea.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Pozele confirma ce am spus "dejea". I-mi placea cum scriii romanes-te
florentina_ionela
Junior member
[Avatar]

IP:

pt viulian ...........multumesc mult pentru raspuns

pt daniel12 .......copilarie ,copilarie.........

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: