[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Melci in acvariu M'Bunas  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

Sunt admisi melcii in acvariu cu M'Bunas si daca da cam ce specii as putea pune sau ce metode ecologice as putea adopta pentru controlul algelor inafara de ghibbycepsul care nu face nici el mare lucru.
[Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Nu ca as avea experienta directa, dar ma intereseaza subiectul d.p.d.v. teoretic (inca) - sper ca Mosu' (Craciun, nu celalalt ) sa-mi aduca un al doilea acvariu, pe care il voi popula cu ciclizi Malawi.
1. Ai plante ? (Daca vrei acvariu biotop, Lake Malawi NU are plante) Daca nu ai, redu orele de iluminat si/sau puterea iluminarii. Nu uita ca, "la mama lor", ciclizii din lacul Malawi NU au prea multa lumina. Deci pentru ei NU este o problema sa ai un acvariu sub-luminat. Da ai plante... Ce sa spun..... Scapa de ele....
2. Poti sa bagi TEMPORAR pesti algae-eaters
3. Melci ? N-as crede, dar nu sunt sigur. Arunca-ti o privire aici si da-i un "search": http://www.cichlid-forum.com/phpBB/viewforum.php?f=9&topicdays=0&start=0
4. Ce pH ai ? pH mic = sanse mai mari de a avea alge. Plus ca ciclizii Malawi prefera un pH ceva mai ridicat.
5. Am vazut ca pasionatii de ciclizi Malawi recomanda schimburi mai dese de apa + frecatul cataroaielor cu peria, la 2 saptamani Laborios, dar asta e...
6. Substante anti-alge - cu precautie
[Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Am uitat ESENTIALUL.... Ce specii anume de pesti ai ? Pentru ca MULTI ciclizi Malawi MANANCA alge - nu ca Oto sau Parotocinclus, dar algele FAC PARTE DIN DIETA multor (daca nu chiar a tuturor) specii de ciclizi Malawi.... Intr-un bazin Malawi problema algelor ti-o pui DOAR daca a luat proportii colosale...
[Yahoo!]
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru informatiile mai mult decat utile pe care m-i le-ai oferi, dar deocamdata acvariul este in timpul ciclarii si nu am introdus numai ghibbicepsul si nici nu stiu inca cam ce pesti sa aleg avand in vedere ca am numai 120 del la dispozite (oricum undeva la2-3 perechi, desi sunt cam multi cred), as vrea sa fie ceva culori cat mai diversificate. Cred ca am sa introfuc un plecostomus in locul ghibbicepsului iar apoi poate voi renunta si la acetas. In legatura cu plantele as vrea sa introduc vreo 2-3 anubias de diferite varietati.
As mai avea doua nedumeriri:
Cat ar trebui sa la acvariul " la ciclat"?
Cum as putae sa fac cresc duritate apei si sa urc ph-ul inafara de filtrarea prin mediu bazi cum ar fii scoicile sfaramate introduse in filtru?
[Yahoo!]
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

Am optat, avand in vedere dimensiunile "mici" la care ajung, pentru o pereche Labidochromis caeruleus, o pereche Melanochromis auratus, Pseudotropheus elongantus sau Maylandia callainos.
[Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Vlad_Cluj wrote:o pereche Pseudotropheus elongantus

Eu as "uita" de astia.... Sunt FOARTE agresivi, iti trebuie bazin maaaare....
[Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Vlad_Cluj wrote:
As mai avea doua nedumeriri:
Cat ar trebui sa la acvariul " la ciclat"?
Cum as putae sa fac cresc duritate apei si sa urc ph-ul inafara de filtrarea prin mediu bazi cum ar fii scoicile sfaramate introduse in filtru?

Cauta si vei gasi "Search" man, "search" - ai 2 articole scrise de Lucian si de Baronu', plus o gramada de topicuri pe Forum.
[Yahoo!]
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

Dan_McTudor wrote: Ai plante ? (Daca vrei acvariu biotop, Lake Malawi NU are plante) Daca nu ai, redu orele de iluminat si/sau puterea iluminarii. Nu uita ca, "la mama lor", ciclizii din lacul Malawi NU au prea multa lumina. Deci pentru ei NU este o problema sa ai un acvariu sub-luminat. Da ai plante... Ce sa spun..... Scapa de ele....

aici nu prea ai dreptate, plante sunt in lake malawi,nu asa multe si doar in zona malurilor, dar sunt.vezi aici
im legatura cu nevertebratele ai un articol bun aici

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

dotoru wrote:aici nu prea ai dreptate, plante sunt in lake malawi,nu asa multe si doar in zona malurilor, dar sunt.

:-) Mai, tu ai dreptate, sunt ceva plante pe acolo, ca doar n-o fi Marea Moarta, Baia Baciului de la Slanic Prahova sau butoiul cu muraturi a lu' tataie.... Ideea era ca plantele (superioare) NU SUNT TIPICE biotopului Malawi.... Algele DA. Iar omu' a intrebat cum scapa de alge. Dar n-a spus CAT DE MULTE si CE FEL de alge are...
[Yahoo!]
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

Am inteles problema cu melci dar cu numarul de pesti si plantele anubias daca pot fi adaugate sau nu stiu ce sa aleg:-P.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Vlad_Cluj wrote:Am optat, avand in vedere dimensiunile "mici" la care ajung, pentru o pereche Labidochromis caeruleus, o pereche Melanochromis auratus, Pseudotropheus elongantus sau Maylandia callainos.
Eu nici nu m-as gindi la Melanochromis auratus. E cea mai agresiva specie din cite mi-au trecut prin mina. Cind il apuca damblaua pe mascul nu mai ramine nimic viu (din specia lui) prin acvariu' ala. Masculu' meu are 12-13 cm (numa' dimensiuni "mici" nu-s astea) si mai multe "crime" pe constiinta intr-un acvariu cu L=140 cm, l=60 cm si o roaba de boovani. Cind i se pune pata p-o femela devine un killer (la propriu) si nu se lasa pina nu-si atinge scopu'. E obligatoriu sa aiba la dispozitie minim 3-4-5 femele, sa-si disperseze agresivitatea. In nici un caz sa nu pui specia asta in 120 litri . De fapt un acvariu' de 120 litri nu-i pentru m'buna .
Ar merge niste Julidochromis sau Chalinochromis - ca tot au aparut pppaaa la noi.

Poze: smilie ... Poze cu plante
matrix
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu cred ca orice mascul dominant din acvariu e la fel de rau. Am avut de exemplu doi masculi de lombardoi criminali in serie. Nu am avut pana acum masculi rai de auratus asta poate si pentru ca nu au fost niciodata cei mai mari in acvariu.

Galeria mea
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

matrix wrote:Nu am avut pana acum masculi rai de auratus asta poate si pentru ca nu au fost niciodata cei mai mari in acvariu.
Sint rai doar cu cei din specia lui (de regula) - in special cu alt mascul .

Poze: smilie ... Poze cu plante
_Dragos_
Junior member
[Avatar]

IP:

Trebuie sa ai grija cum alegi pestii.Daca ii iei de pui trebuie sa fie vreo 4-5 din aceeasi specie ca sa fii sigur ca nimeresti o pereche.Altfel faci ca mine si te trezesti cu 2 masculi de auratus de 11-12cm.Acum am mai luat niste pui,dar trebuie sa astept sa creasca.
mistretzu
Member
[Avatar]

IP:

Intr-un acvariu asa de mic nu are rost sa pui (decat poate temporar) pestii amintiti de tine pe la inceputurile postului. Singurii care au ceva sanse sa se simta bine un timp (avand in vedere ca au talie ceva mai mica (10-12 cm masculii, 7-9 cm femelele) sunt caeruleusii. Restul pestilor prin talia lor (auratus 14-17 cm, (@MareleAlb cei de la tine, MULTUMESC), callinos 14-16 cm, elongatus 12-14 cm) au nevoie de un minim 120 cm lungime la acvariu, preferabil 150.

Daca nu ai posibilitatea construirii unui astfel de acvariu, atunci iti recomand sa incerci cu Caeruleus si cu Maylandia sp. "Membe deep" (mascul 10 cm, femela 8 cm).

Coloritul este interesant, juvenilii si femelele sunt caramizii, iar masculii pe masura ce se maturizeaza capata o culoare albastra iar dorsala, anala si abdominalele au cate o dunga neagra cam ca caeruleusii.

Acvaristu' lu' Peste.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc pentru sfaturile acordate :rulez: cred ca pana la urma voi ramane la cei recomandati de mistretzu daca ii voi gasi aici la cluj ca am vazut ca au cei de la skydome(pe lista de distribuitori de pe www.ciclideafricane.ro). Daca nu am sa ma intorc la caracidae si am sa-l umplu de neoni rosii si rhondostomus :-P, si bineinteles plante.
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: