[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa murdara!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ro_codrutz
Junior member

IP:

Buna seara tuturor!Sunt relativ nou in acvaristica si as avea nevoie de un sfat.De o saptamana si ceva am observat ca in apa sunt niste particule mici de tot,ca niste fire de praf.Sunt vizibile doar in lumina neonului sau a becului si mentionez ca pana acum apa nu era asa.Am crezut ca daca voi face un schimb de apa de 50% va fi bine dar tot la fel este. Acvariul are 72l si este echipat cu un filtru Ocean Free Hang on Nr3 in care am in 4 compartimente Siporax si ADA Bio Rio,iar in celelalte doua compartimente am burete si material filtrant pentru hota.Am incercat sa fac cateva poze dar nu prea se vede cu telefonul,Are cineva idee care ar fi problema si cum as putea-o rezolva?Va multumesc anticipat!
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Iti trebuie un filtru extern cu Perlon, si in plus sa aspiri mai des (nu stiu cat de des faci asta) fundul acvariului.

Acele particule sunt mizerie, pe care filtrul tau nu o retine caci nu ai un curent de apa potrivit - la HOB apa curge fix inapoi langa el, se duce jos, si e trasa inapoi in filtru - si ce se intampla cu mizeria din fata acvariului ... probabil ca se aduna pe acolo.

Materialul de hota iar suna ciudat. L-ai pus tu de hota, sau asa ti se pare ca e ? (pare a fi carbune activ, dar nu ai nevoie de el la acvariile de apa dulce, decat daca ai buturugi si vrei sa scapi de culoarea roscata, sau daca ai tratat pestii si vrei sa cureti apa de medicamente). Eu zic sa-l scoti si sa-l inlocuiesti cu perlon pana cand apuci sa-ti cumperi alt filtru.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/04/2012 01:27:57

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
ro_codrutz
Junior member

IP:

Subtsratul il aspir in fiecare saptmana,iar materialul filtrnt pentru hota l-am cumparat din altex si il folosesc in loc de perlon pentru ca este mai ieftin....problema e ca am acvariul de 4 luni si nu a fost asa de la inceput...problema a aparut de cateva saptamani.
ro_codrutz
Junior member

IP:

buturugi am dar cica sunt tratate..
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Materialul acela poate fi problema, poate se faramiteaza, poate nu. Scoate-l si pune perlon, nu este o avere, parca vreo 10 lei o punga mare si iti ajunge catva timp. Oricum, nu iti face fata filtrarea care o ai, da mai multe detalii, ai plante si cate, ce pesti ai si numarul lor.
[ICQ]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: