[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
help  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dusan
Junior member
[Avatar]

IP:

eram pe fuga intr-o stare mai agitata si m-am exprimat gresit... scuze...for all...

stie cineva daca gasesc in romania de cumparat corydoras jully?????

This message was edited 1 time. Last update was at 17/12/2009 17:13:58

daca ai fi tu peste.....
[Email] [Yahoo!]
dusan
Junior member
[Avatar]

IP:

vreau sa pricep si eu care e treaba cu lumina .. am tot citit si nu am inteles mare lucru... trebe neaparat stinsa... la mine merge lumina la acvariu non stop de 2 ani... si vad ca e ok.. dar din cate am citit pe forum imi dau seama ca nu prea e bine... rog ajutor..

daca ai fi tu peste.....
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

dusan wrote:la mine merge lumina la acvariu non stop de 2 ani

Adica nu o stingi nici noaptea? Pestii aia cred ca ochii mici, mici, mici.
Atat pentru binele pestilor, dar si pentru al plantelor, lumina se tine aprinsa 8-10 maxim 12 ore pe zi.
Cutumele acvaristice spun ca se recomanda o pauza de iluminare in jurul pranzului, cam de 2-3 ore. Asta pentru a preintampina aparitia algelor. Dar, in acelasi timp, mai e o vorba, care spune ca acest obicei este mai folositor acvaristului decat plantelor. De ce? Pentru a se bucura si ochiul sau de un acvariu frumos, atunci cand vine de la servici

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
dusan
Junior member
[Avatar]

IP:

am incercat asta aseara sa sting lumina dar fac urat pestii se agita rau de tot.... crede ca nu le place

daca ai fi tu peste.....
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

dusan wrote:am incercat asta aseara sa sting lumina dar fac urat pestii se agita rau de tot.... crede ca nu le place

Nici nu ma mir. Daca i-ai tinut doi ani in soare...
Fa in felul urmator. Stinge-le lumina pentru scurte perioade de timp. Pentru inceput, cateva zeci de minute. Apoi cresti treptat, pana ajungi la o perioada de iluminare/intuneric de bun simt. Sper sa functioneze, nu stiu daca si cine s-a mai confruntat cu o astefel de "problema"

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
dusan
Junior member
[Avatar]

IP:

toti pestii care ii am in acvariu mai putin ce am cumparat recent masculi sumi... ii am de pui de cand sau nascut mai exact eu iam crescut ca la mine in acvariu sau nascut.... si asa sau obisnuit... majoritatea sunt tineri sub un an dar am si veterani de peste 3 ani ... ultima data cand am stins lumina faceau mare galagie parca vroiau sa iasa afara .. dadeau in sticla tare .. etc... si nu stiu ce sa fac.. nu ma intereseaza ca e consum de curent doar vreau sa le fie bine lor...

daca ai fi tu peste.....
[Email] [Yahoo!]
FanCTC
Member
[Avatar]

IP:

Salut...
E normal sa faca asa, si nu cred ca o sa reusesti sa ii aduci la normal. Tu cum ai reactiona daca toata viata nu ai sti ca exista intuneric? Si se face noapte brusc?

Oricum nu e normal ce se intampla la tine. Incalci ciclul firesc al naturii... si lor si plantelor le trebuie si zi si noapte. Ce ti-a scris colegul mai sus este adevarat. Maxim 12 ore lumina aprinsa.

Acum sincer nu vad ce rezolvari ai... Daca le stingi lumina ii termini si ii pierzi, iar daca bagi pesti noi care sunt obisnuiti cu o viata normala nu cred ca or sa se adapteze...
Ori ramai asa, ori schimbi tot ... parerea mea.
Incearca cum ti s-a spus, treptat stinge cate putin lumina si vezi poate ai rezultate, doamne ajuta...
Oricum pe viitor, cand te apuci de o treaba sfatul meu e sa te interesezi de la inceput... sa citesti articole cum ar fi "primii pasi in acvaristica"... informatii sunt slava domnului.

Iti doresc "succesuri"

This message was edited 1 time. Last update was at 17/12/2009 20:20:29

Bani va da, torte va baga, Borcea e sef de brigada!
[Email] [WWW] [Yahoo!]
dusan
Junior member
[Avatar]

IP:

ma mai gandeam la o varianta care sar putea sa le fie si lor mai usor.. cum ar fi... sa nu le sting lumina dintr-o data.. ci sa le las lumina din ce in ce mai difuza pana ajung la stadiul de intuneric.. si incep sa le fac ciclul.. doar sunt pesti si se vor adapta... ma gandesc...

daca ai fi tu peste.....
[Email] [Yahoo!]
FanCTC
Member
[Avatar]

IP:

doar sunt pesti si se vor adapta... ma gandesc...

Nu inteleg ce vrei sa spui. De ce e obligatoriu sa se adapteze? Doar pentru ca sunt pesti?
Pana la urma sunt ai tai si tu decizi. Eu nu stiu ce sa iti mai spun pentru ca nu m-am confruntat niciodata cu asa ceva. Poate ne ajuta cineva care a mai trecut prin asta sau a luat contact cu vre-un caz asemanator... cu toate ca un caz ca al tau este extrem de rar. Cel putin esti primul pe care il aud.

Oricum, orice ai face, tzine-i sub supraveghere... Ca reactii vor fi sigur si vor fi multe.
Si nu merge pe premisa ca: trebuie sa se adapteze pentru ca sunt pesti

This message was edited 1 time. Last update was at 18/12/2009 01:57:00

Bani va da, torte va baga, Borcea e sef de brigada!
[Email] [WWW] [Yahoo!]
methos
Member

IP:

pestilor le este bine cand si ei, ca si toate vietuitoarele, dorm, se odihnesc, trec printr-un ciclu zi-noapte.
neonii de exemplu, din experienta mea cel putin, se agita 2-3 minute dupa ce se stinge lumina indiferent de modul de stingere (brusc, treptat, (in)existenta moonlight-ului), deci daca se agita 2-3 minute nu e nimic (ai mei nu au patit nimic pana acum).
cred ca pestii tai se agita pentru ca nu sunt familiarizati cu acvariul tau noaptea, adica nu mai stiu care-ce-pe unde se afla si atunci intra in panica si se lovesc de sticla.
incearca: stinge lumina inainte sa pleci din camera (stingi la acvariu stai cu lumina aprinsa in camera), stinge daca poti neoanele pe rand.

pe unde scrie "stinge" a se citi "inchide", ca doar nu au luat foc.

[WWW]
dusan
Junior member
[Avatar]

IP:

sunt bucuros.. am reusit sa inchid lumina la acvariu dar cea din camera a ramas aprinsa si nu au facut urat doar vreo 10 secunde dupaia leam dat un pic de papa si sau pus sa haleasca... apoi am stins lumina de la camera si a ramas doar lumina de la televizor si a fost bine.. dar nu mai stiu ce sa intamplat mai departe ca am adormit si cand mam trezit dimineata era tot intuneris am sarit din pat ca ars direct la acvariu si am aprins lumina.. ei se plimbau si piguleau de pe jos de pe plante .. masculii alergau femelele etc.. deci nu au patit nimik... diseara le sting iar lumina tot asa treptat...... multumesc de ajutor.......

peste cateva zile sper sa va pot trimite cateva poze cu icre de corydoras

This message was edited 1 time. Last update was at 18/12/2009 14:54:15

daca ai fi tu peste.....
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

dusan wrote:sunt bucuros.. am reusit sa inchid lumina la acvariu dar cea din camera a ramas aprinsa si nu au facut urat doar vreo 10 secunde dupaia leam dat un pic de papa si sau pus sa haleasca... apoi am stins lumina de la camera si a ramas doar lumina de la televizor si a fost bine.. dar nu mai stiu ce sa intamplat mai departe ca am adormit si cand mam trezit dimineata era tot intuneris am sarit din pat ca ars direct la acvariu si am aprins lumina.. ei se plimbau si piguleau de pe jos de pe plante .. masculii alergau femelele etc.. deci nu au patit nimik... diseara le sting iar lumina tot asa treptat...... multumesc de ajutor.......

peste cateva zile sper sa va pot trimite cateva poze cu icre de corydoras

Poate or sa inceapa sa le placa mai mult cu lumina stinsa :18:
[Email] [Yahoo!]
dusan
Junior member
[Avatar]

IP:

cred ca sa inbolnavit ventuza este ccam balonata si are o chestie rozalie la fund....mai exact parca nu ar putea sa elimine sau nu stiu .. nu cred ca de la mancare ca nu le dau multa si o zi pe saptamana nu le dau deloc... nu vreau sa pierd ventuza .....
[Thumb - S6304643.JPG]

[Thumb - S6304642.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 19/12/2009 13:08:59

daca ai fi tu peste.....
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

dusan wrote:cred ca sa inbolnavit ventuza este ccam balonata si are o chestie rozalie la fund....mai exact parca nu ar putea sa elimine sau nu stiu .. nu cred ca de la mancare ca nu le dau multa si o zi pe saptamana nu le dau deloc... nu vreau sa pierd ventuza .....

De ce nu separi pesti bolnavi? Acestia se tin in acvariu de carantina si li se aplica tratamentul corespunzator. Si inca ceva foarte important - nu se introduce niciodata un peste nou cumparat in acvariul in care se afla pestii sanatosi. Trebuie tinut sub observatie citeva zile.
dusan
Junior member
[Avatar]

IP:

am inteles dar e tarziu... sia revenit

daca ai fi tu peste.....
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: