[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu f.f. mare  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
mistretzu
Member
[Avatar]

IP:

muscalu wrote:naspa, are peste 100 kg....

Daca reushesti sa-l transporti la locul sau, pune-i cel mai bine sub fundut un strat de 3-4 cm de zapada artificiala, din aceea folosita la izolarea constructiilor. Este probabil cea mai bune inventzie pentru protejat acvarii de la roata incoace (nu ca ar avea roata vre-o lagatura cu acvaristica )...

Acvaristu' lu' Peste.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
muscalu
Membru banat
[Avatar]

IP:

mistretzu wrote:
... un strat de 3-4 cm de zapada artificiala, ...

nu cunosc despre ce e vorba
Il poti inclina intr-o parte sprijinit pe o latura lunga

nu-l pot clinti, si daca incerc sa-l culc, mi-e frica ca cedeaza colturile.
cred ca voi folosi manusi.
Oricum, unde-l pun, acolo va ramane pe veci.......

era sa uit
[Email]
mistretzu
Member
[Avatar]

IP:

muscalu wrote: nu cunosc despre ce e vorba

La orice depozit de materiale de constructii, daca intrebi de zapada artificiala pentru izolatii, iti vor arata niste placi de 1mx50cm de diverse grosimi, 2cm, 3cm, 5cm, etc. De alea vorbesc.

Acvaristu' lu' Peste.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

muscalu wrote: nu cunosc despre ce e vorba

... este vorba de polistirenul expandat ...
... eu as pune polistiren intre acvariu si bucata de PAL ...

PS : ... misto bazin ai facut, de abea astept sa-l "vedem la fata" ... ceva decor ? ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
levi
Membru de baza
[Avatar]

IP:

MA LAUD, MA LAUD

Am fost azi pe la muscalu si am avut ONOAREA de a ajuta la pozitionarea acvariului, care este cu adevarat IMENS :yeah2: Este o adevarata capodopera. :bravo2:

Stand up and fight my friend,
JAH will guide you to the end! :yeah2:
[Email] [Yahoo!]
muscalu
Membru banat
[Avatar]

IP:

GATA!!!!!! AICI SUNT CEVA POZE
astept comentarii

era sa uit
[Email]
mistretzu
Member
[Avatar]

IP:

Sper ca il vei popula pana pe 24-25 cand vin sa-l vad. Acum sa tina... Daca ai pus si polistiren nu cred sa fie probleme.

Acvaristu' lu' Peste.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... woaw ! ... am vazut pozele si sunt impresionat , misto lucrare ... e un bazin "generos", pe care de abia astept sa-l vaz amenajat [ probabil ca si tu ] - io zic sa nu-l umpli cu apa vreo 10 - 12 zile, sa se usuce siliconul ca lumea ... iar dupa ce-l "populezi" sper ca nu ai sa faci si tu ca Marele Alb care "s-a codit" sa ne mai arate poze de la sarcofag ...

... poate ca nu am citit topicu' cu atentie, da' tot nu stiu ... ce vrei sa pui inauntru ? ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
attilio
Member
[Avatar]

IP:

super acvariul !! sa il stapanesti sanatos impreuna cu pestisorii tai :-) .
[Yahoo!]
muscalu
Membru banat
[Avatar]

IP:

Daca construiesc filtrul pana atunci, va fi populat. (sti tu cu ce... )

Apropos...
pt filtrare m-am gandit la varianta cu preaplin
ce credetyi, gaura de 20 mm e suficienta?

era sa uit
[Email]
muscalu
Membru banat
[Avatar]

IP:

am pus si poza cu preaplinul.
Off-topic, chiar ca e enervant sa nu poti edita topicul anterior, trebuie sa tot postezi. smilie

era sa uit
[Email]
muscalu
Membru banat
[Avatar]

IP:

koala wrote:... woaw ! ... am vazut pozele si sunt impresionat , misto lucrare ...

Nu pot lua tot creditul pt lucrare.
Lipitura a facut-o un prieten, are ceva mai mult curaj ca mine, si de ce sa nu recunosc si mai multa experientza la acvarii gigant.
Cel mai greu a fost la pozitzionarea sticlelor. De multe ori, eram convins ca o sa-l spargem, dar uite ca nu a fost asa.
Dupa isprava asta, ma gandesc la unul de:
L=3 m si ceva
l = 1,5 m (ii ajunge)
H = ..... 1 m sau poate mai mult
dar cred ca-l fac mai pe seara... , acum sunt un pic ocupat cu alte treburi.

era sa uit
[Email]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Da nene, asta e dimensiune de acvariu.

Cam mica gaura de 20mm.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Frumos acvariu (asta il putem numi cu cinste ACVARIUL)...
Prealin de 20mm hmmm poate sa fie foarte mic poate sa fie suficient :o Totul depinde de debitul apei recirculate... Daca mergi la picatura si doar atat este buna, daca vrei prin ea sa recirculi apa la bazinul de filtrare... este foarte mic. Eu am de 32mm (si merg in jos cu teava de 1"=32mm) si daca dau pompa la maxim nu face fata. Debitul il reglez printr-un by-pass facut in filtru: am un racor in T la iesirea din pompa. Dintr-o ramura pleaca apa sus in bazin si alta ramura are un robinet si cu un furtun se duce la primul compartiment de filtrare. Din robinet reglez cata apa se recircula => cata apa urca. In felul asta pompa merge la capacitate maxima tot timpul - si fara sa forteze rotorul prin strangularea iesirii pompei, si apa care trece prin by-pass se recilcula prin filtru => o filtrare mai buna si o stagnare a ei mai mult timp in filtru => o mai buna filtrare biologica...
O alta observatie: din cate am vazut ai lipit transversalele pana la capat... Nu este o solutie prea buna... ai lasat macar 5mm intre capetele transversalelor si lateralele bazinului? (am mai spus: problema se pune ca lipiturile sunt flexibile si cand lucreaza poti sa ai "nesansa" sa forteze colturile transversalelor in laterale... In plus transversalele se pun ca fetele sa nu faca burta (chestii de momente de incovoiere si distribuire de forte), dar din acest punct de vedere acestea au un maxim la mijloc si sunt minime la capete => la capete nu este necesara aceasta tranvsersala... Transversala nu ajuta cu nimic lipiturile lateralelor cu fetele...
Dar asta pentru bazinul ala de 3m.

Succese in continuare si... ai rabdare si asteapta sa se "usuce" bine...
muscalu
Membru banat
[Avatar]

IP:

Oare se mai poate da o gaura, acum ca e lipit? Ma gandesc ca doua gauri vor "alimenta" doua tevi ce le voi uni intr-un T.

era sa uit
[Email]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sigur se pot da gauri.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

muscalu wrote:Oare se mai poate da o gaura, acum ca e lipit? Ma gandesc ca doua gauri vor "alimenta" doua tevi ce le voi uni intr-un T.

Absolut ... doar ca trebuie sa ai un meseriash cu o freza si care s-a mai jucat cu asa ceva. Eu l-am avut pe Lucian si am gaurit acvariul chiar cu catziva pesti in el . Am fost doi el avea o freza noua, unu a gaurit sticla altu turna apa continuu si a iesit ca la carte. Am pus ceva pe forumul vechi, topicul se numea "schimabat apa fara galeata?", tot acolo la "Album Sandu: Filtru -schimbare apa la picatura" gasesti cateva poze.
Felicitari pentru acvariu, promite

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
wolfy
Senior member

IP:

daca acvariul il lasi unde se vede in poze, o sa ai mari probleme cu algele (bate soarele direct in acvariu)
in rest, UUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUU

nimic nu e ceea ce pare
[Email] [Yahoo!]
Cory
Member
[Avatar]

IP:

E superb!! Sa il stapanesti sanatos! E.... mare rau, parca ai adus oceanul in casa. Auzi, daca vin si eu cu pestii mei pot sa ii las sa se joace un pic in acvariul asta ca n-am bani sa ii duc la mare anul asta.
Felicitari inca o data!

I shut my eyes in order to see...
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

se poate acoperi...si gata...
depinde si cat de plin cu plante e acvariul,. de exemplu si eu il am langa geam si nu am probleme cu algele. tine si de densitatea de plante din el.

Be what you will, You are destiny!
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: