Author |
Message |
Rasvan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/06/2017 13:40:02
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Rasvan
Junior member
IP:
|
Dar daca as incerca sa inlocuiesc neonele stoc din capacul acvariului cu alte neoane mai performante ori benzi led, crede?i ca as reusi sa fac ceva ok?
Plantele pe care le-as incerca sunt:
Anubias nana petite
Microsorum pteropus narrow
Hygrophila pinnatifida
Hydrocotyle tripartita
Staurogyne repens
O specie doua de bucephalandra - aici ramane sa ma hotarasc
Iar daca bag si stem-uri va fi ceva de tipul Rotala rotundifolia, Bacopa australis ori Ludwigia palustris pt o alta culoare...
|
|
 |
Rasvan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/06/2017 13:45:08
|
Rasvan
Junior member
IP:
|
Interesanta varianta ta Silviu.
Ma bag la calcule
Multam fain!
|
|
 |
MihaiF
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/06/2017 14:17:01
|
MihaiF
Senior member
IP:
|
De ce Lido ? De ce nu Juwel Vision sau Rio. Cele Rio sunt folosite si de cei de la tropica , care cred ca stiu cu ce se mananca plantele. Acvariul Vision ofera o perspectiva foarte frumoasa incaperii in care se gaseste. E doar o parere de incepator. Uita-te la sectiunea acvarii plantate si ai sa vezi acolo aquascapeul colegului Gabi http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39091.page
Se pare ca pentru el este suficienta lumina din Juwel. Si pentru ce fac eu este suficienta . Dar noi avem neoane nu LED.
La acvariul care il vrei tu inaltimea este cam mare.
Acvariul fara capac este problematic pentru unii pesti.
Eu mi-am cumparat Juwel ( stiam dinainte ca va trebui sa scot filtrul intern sau sa il suplimentez cu un extern - pentru ca m-au invatat colegii bine ce m-au invatat  ) pentru designul sau fara cusur. Il am in functiune doar de 2 luni , dar daca maine ar fi sa mai cumpar un acvariu cred ca tot juwel ar fi.
Repet sunt incepator d3ci filtreaza ce spun  .
|
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/06/2017 14:44:56
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Rasvan wrote:Dar daca as incerca sa inlocuiesc neonele stoc din capacul acvariului cu alte neoane mai performante ori benzi led, crede?i ca as reusi sa fac ceva ok?
Plantele pe care le-as incerca sunt:
Anubias nana petite
Microsorum pteropus narrow
Hygrophila pinnatifida
Hydrocotyle tripartita
Staurogyne repens
O specie doua de bucephalandra - aici ramane sa ma hotarasc
Iar daca bag si stem-uri va fi ceva de tipul Rotala rotundifolia, Bacopa australis ori Ludwigia palustris pt o alta culoare...
Tripartita si staurogyne au nevoie de lumina medie-puternica, plantele stem au nevoie de asemenea de iluminat mediu. Nu prea corespund de loc cu ce e pe Juwel Lido 200. La lungimea aia de 71cm ai putea pune tuburi de 60cm lungime (neoane sau leduri). Doar ca sint de 10-12w si maxin 1300 lumeni deci ti-ar trebui inca 4 sau 5 neoane.
Mai poti pune benzi rigide cu led (se gasesc la 29W/m - adica in jur de 2500lumeni/m), doar ca trebuie montate pe un radiator (sub capac - daca ai) si protejate impotriva apei (la benzile IP65 plasticul care le izoleaza se degradeaza in timp - nu te sfatuiesc sa iei asa ceva).
Si in plus o sa ai nevoie de fertilizare (micro+macro+supliment de carbon) si macar o bomba cu CO2 (preferabil e o butelie). Daca vrei plantat.
|
Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede. |
|
 |
MihaiF
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/06/2017 15:48:34
|
MihaiF
Senior member
IP:
|
Inca o intrebare ? De ce vrei ca acest Lido sa fie cu LED , nu mai bine mergi ca tot omul pe T5 ?
This message was edited 1 time. Last update was at 05/06/2017 15:49:03
|
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/06/2017 15:58:34
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Vad ca mai toate acvariile noi au trecut la leduri.
Adica nu e ca vrea el - ci asa e livrat de Juwel.
|
|
 |
MihaiF
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/06/2017 16:53:18
|
MihaiF
Senior member
IP:
|
Liv wrote:Vad ca mai toate acvariile noi au trecut la leduri.
Adica nu e ca vrea el - ci asa e livrat de Juwel.
Citez de pe site-ul din Deutschland :
" Das Lido 120 ist momentan sowohl in der T5- als auch in der energiesparenden LED Version erhältlich "
Adica momentan ar trebui sa se gaseasca si in varianta T5 si cu led.
Pe de alta parte cred ca ledurile astea au forma unui neon si daca nu le mai vrei pot fi inlocuite fara probleme cu T5. Asa pare din poze , nu stiu sigur.
|
|
 |
Liv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/06/2017 17:23:09
|
Liv
Ultrahigh member
IP:
|
Da, poate, daca a ajuns si pe la Bacau.
Eu am o preferinta pt. leduri si recunosc asta. De fapt la mine am eliminat complet neoanele, aparent cu destul succes. Mai fac teste in continuare. Oricum datorita pretului in scadere vor inlocui rapid neoanele.
|
|
 |
Rasvan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/06/2017 19:43:13
|
Rasvan
Junior member
IP:
|
@MihaiF
Vreau Juwel Lido pt dimensiunile sale mai neobisnute. Am avut un acvariu 60x30x35 in care am incercat 2 setupuri iar acum vreau altceva. Imi plac acvariile gen cub si mi-as incerca si eu mana cu unul. Spatiul intr-un Lido e generos, adancimea imi place in special, in 51 cm poti aranja ceva frumos.
Cat despre leduri si eu, ca si Liv din ce inteleg, sunt fan. Imi place efectul de shimering. Si asta e trendul din ce vad, ledurile vor inlocui neoanele.
@Liv
Merci pt sfaturile legate de lumina & plante, la capitolul asta chiar am mult de citit.
|
|
 |
Rasvan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/06/2017 15:32:14
|
Rasvan
Junior member
IP:
|
Dar un biotop "de Tanganyika" cu o familie de lamprologus caudopunctatus, 5-6 exemplare, plus 3-4 exemplare de shell dwellers gen multifasciatus sau similis credeti ca ar merge in Lido 200?
|
|
 |
MihaiF
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/06/2017 15:39:43
|
MihaiF
Senior member
IP:
|
Uite aici ai un Juwel Lido 200 cu un aqua scape reusit pentru inspiratie :
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39396.page
|
|
 |
Rasvan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/06/2017 15:52:28
|
Rasvan
Junior member
IP:
|
Il cunosc, l-am urmarit, e un acvariu foarte reusit.
Ma bate gandul totusi sa fac un biotop cu ciclide Tanganyika. Scap de grija plantelor, co2, fertilizanti, sol fertil, etc...
Plus ca aceste ciclide au foarte multa personalitate si e o placere sa le urmaresti. Culorile de asemenea sunt deosebite.
|
|
 |
MihaiF
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/06/2017 16:07:26
|
MihaiF
Senior member
IP:
|
Vezi tu ce faci ...
|
|
 |
|