[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Trees of desire (Dennerle Scaper's Tank 50)  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult, Anca. Abia astept sa aflu ceva critici de la juriu.

Stefan, DSLR am. Obiectivul mi l-am luat cu ajutorul cuponului de la F64 (am mai pus 250 lei parca).
Povestea din spatele DSLR-ului este frumoasa rau. L-am primit cadou de la DOMNUL Mihai Micu (@clonitza pe forumuri).
Am tinut cat de cat legatura cu el si in toamna m-am trezit cu un mesaj in care imi zicea ca imi trimite unul din aparatele lui, pe care nu-l mai folosea de mult, vazand si stiind ca aveam nevoie de mult de acest upgrade.
Am subliniat domnul pentru ca, alaturi de ..., mi-au oferit o sustinere enorma in ultima vreme. Practic, setup-ul acesta a reprezentat Romania, prin intermediul lor.

image

image

Voi mai folosi si aparatul Benq pentru ca deocamdata DSLR-ul nu-mi ofera un macro asa bun. Obiectivul macro este urmatorul pe lista, poate prin vreo minune il aduce Mos Craciun.

by koala: Ti-am editat topicul si-am sters referirea la celalalt domn. Exista o problema cu el, dar nu e legata de tine.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/12/2014 11:15:33

Facebook : Tranquility Aquarium
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Superb!!!!!

My nano reef

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Frumos gestul lui Mihai, felicitari lui!

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

koala, am inteles, nici o problema. Am crezut ca se iscau discutii doar daca se vorbea despre fertilizantii DIY.
Eu nu am avut in gand sa fac reclama, doar am specificat ce gesturi au facut, atat el, cat si Mihai.
Fata de mine au fost fair play. Cand vine vorba de colegialitate si de pasiunea asta pe care o avem in comun, am incercat sa ma inteleg bine cu toata lumea.
Parasim subiectul...

image

stefanp
Moderator

IP:

Frumos cadrul

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

image

Multumesc, Stefan.

stefanp
Moderator

IP:

Fotografia asta de cand e?
Sau ai ajuns cu jurnalul "la zi"?

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Stefan, urmeaza pozele din concurs. Cu ocazia aceasta, daca nu se supara Alex (si mai ales daca urmareste jurnalul), l-as ruga sa posteze ceva impresii, atat ale lui cat si ale celorlalti jurati, daca le-a aflat cumva. Multumiri anticipate!

Sper maine sa am timp sa fac un update la zi.

Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Imi place asa de mult acvariul tau incat o sa-mi iau si eu un scapers tank in care sa transfer tot ce am in set up-ul new scape si sa schimb substratul cu dennerle.

My nano reef

[Email]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Imi pare bine, Andrei.

La iarba verde...
image
high resolution

alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

A venit si momentul inscrierii in concurs :

image

Am incheiat concursul cu locul 37 (din 50), dupa cum bine stiti si cu gandul ca ne vom revedea si la anul, in cadrul aceluiasi concurs.

image

image

Voi continua acest setup pana in punctul in care voi considera ca si-a aratat tot potentialul. Deci, tineti aproape!

stefanp
Moderator

IP:

Felicitari pentru participare
Sunt curios cum mai evolueaza.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

image

Au mai trecut cateva saptamani peste acest setup si pot spune ca treaba merge destul de bine.
Sa vorbim un pic despre plantele din acest setup si despre schimbarile facute in ultima vreme.

Elatine triandra, o planta cu care pot sa spun ca m-am obisnuit, i-am vazut obiceiurile si o controlez.
Intr-adevar nu-i place sa fie ingradita, vrea spatiu, deci in zona cu pietre din stanga fata pare sa fie ceva mai greu de controlat, sa n-o ia pe inaltime.
Dar cum reactioneaza foarte bine la tunsoare, ii dam inainte.

Micranthemum sp. 'Monte Carlo', o planta care a ajuns sa mi se para foarte usoara si cu care vreau sa fac ceva experimente pe viitor (si in alte acvarii, nu numai sub forma de gazon).
Pe masura ce acvariul a devenit mai stabil, a crescut si viteza ei de propagare. Pare sa creasca ok si in zonele un pic umbrite.
Tunsori cat mai dese, pe unde este nevoie, in cazul de fata mai ales de-a lungul "potecii".

Fern-urile clar nu se impaca cu lumina multa, deci a trebuit sa apelez la plantele de suprafata in zonele unde sunt puse ele. Cateva Phyllanthus fluitans isi fac datoria.
Microsorum-ul are cate o frunza arsa pe ici pe colo, lumina, bate-o vina.
Java moss-ul din copacelul din dreapta s-a dezvoltat frumos, l-am mai tuns cand mi s-a parut ca se intinde prea mult peste celelalte.
Anubias petite se dezvolta si el frumos, dar nici nu am asteptam la altceva, pentru ca nu e pretentios deloc.
Am adaugat cateva smocuri de Flame moss, sa vad cum il integrez in peisaj mai departe.

Pogostemon erectus si Myriophyllum mattogrossense cresc parca de la o zi la alta, datorita luminii multe si a coloanei realtiv mici.

Cryptocoryne parva are o crestere relativ mica-medie, tipica. Atat timp cat alegele stau departe de frunze, nu ma deranjeaza.

Eleocharis sp. mini, a treia planta folosita ca "gazon", incepe si ea timid sa se dezvolte in zona din spate, prin padurea ce s-a format.
Oricum acolo nu vreau sa fie ceva aglomerat, vreau sa dea impresia unei iesiri din padure, printre copaci.

Ludwigia sp. 'Super Red' a fost inlocuita cu cateva varfuri de Ludwigia sp. Rubin, provizoriu. Ludwigia sp. 'Super Red' este ceva mai fitoasa pentru a fi tinuta in jungla actuala.
In acvariul mare creste fara probleme, dar are spatiul ei, nu o deranjeaza nimeni.

Sa vorbim un pic si despre iluminare si fertilizare.
Lumina merge in continuare 7 ore pe zi si cum plantele par sa mearga destul de bine, nu are rost sa maresc perioada.
La fertilizare am umblat un pic, acum mergand cu fertilizare zilnica VIMI all in one (jumatate din doza recomandata) si Dennerle V30, E15 si PG7 in doza recomandata.
Alaturi de ele aditia de VIMI accelerator, in doza recomandata.

La partea de hardscape, am umblat/"zgarmat" un pic si am modificat compozitia "cararii", acum fiind facuta cu nisip (autohton, sa zicem). Culoarea si compozitia lui (cateva pietricele pe ici pe colo), par sa dea un aer mai "natural" decat nisipul alb folosit initial.

image

Si am ajuns la final si era sa omitem partea de fotografiere. In asteptarea unui obiectiv mai bun, m-am mai jucat un pic cu cel pe care il am.
Aparatul este un Canon 450D.
Pentru iluminare la sedinta foto am folosit o lampa de 2x39w (doar lumina rece) deasupra acvariului si o lampa mica in spate, cu lumina calda.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/12/2014 00:32:19

Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Superb!, aparatul foto pe care il ai este foarte bun, acum doi ani am castigat cu o fotografie facuta cu 450d, cu un obiectiv se 50mm, iso 200, la aquarium terrarium, nu vreau sa ma laud, ti-am subliniat ca e bun aparatul foto pe care il ai!

My nano reef

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Nu doar aparatul conteaza..

Trebuie sa ai ce sa pozezi si cine sa pozeze

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Nu doar aparatul conteaza..

Trebuie sa ai ce sa pozezi si cine sa pozeze

Normal!, eu am surprins un Macropodus Opercularis atacand un Betta Splendens, mai bine zis tata a surprins, nu eu, singura modificare adusa pozei a fost crop, in rest nu a umblat la nimic, ca si crop-ul conteaza, o zona cu ceva ce nu-si prea are locul in compozitie te poate descalifica, dar in cazul colegului alex08 din punctul de vedere al meu pozele sunt superbe!

My nano reef

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Alex a reusit sa faca poze excelente si cu un mic bridge (sau compact?), a stors din aparat absolut tot ce se putea
Si a avut intotdeauna si ce sa pozeze

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Da, am vazut, multi nu pot sa faca cu dslr-uri bune poze cum a facut el cu compactul!!!

My nano reef

[Email]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai precis un Benq DC C1255, pe care il mai folosesc si acum si garantat si dupa ce voi lua obiectivul macro pentru Canon.
Prima dragoste nu se uita.

Caridina sp. hummel
image

alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Caridina sp. Hummel & Neocaridina davidi var. Blue Jelly
image

image