[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pui de scalar!!!  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Uite, de-aia trebuie sa lasi parintii-scalari sa-si ingrijeasca puii. Eu sunt de parere ca ei stiu cel mai bine ce sa faca. Sa vezi cum ii pigulesc, si-i ciugulesc pe rand, si-i morfolesc, si-i pazesc... mai mare dragul. Tu nu trebuie sa faci aproape nimic, doar sa le asiguri o luminita albastra de noapte si sa stai pregatit cu artemia proaspat eclozata pentru cand ii scot parintii "la zbor in formatie".

La cat timp schimbi apa in acvariul puilor si in ce cantitate?

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Bogdy
Junior member

IP:

Apa o schimb din doua in doua zile in jur de 8-10% din volumul acvariului. NU ar trebuii sa imi depuna scalarii din nou icre? ?(am citit undeva ca depun la 8-10 zile de cand le iei icrele). Si eu as fi vrut sa ii separ cu parinti cu tot dar nu am fost in localitate cand au depus icrele, si tatal meu a facut si el ce a crezut ca e bine. Dar sper ca si in conditiile astea sa reusec sa cresc macar 10. Data viitoare sper sa fiu acasa si at o sa ii separ cu parinti cu tot.Daca ii separ imediat dupa ce au depus icrele are ceva?(asta asa ca sa stiu pt data viitoare, deocamdata mai sper in puii de acum ca nu ma lasa balta)
[WWW] [Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Bogdy wrote:Apa o schimb din doua in doua zile in jur de 8-10% din volumul acvariului.

Ar fi mai indicat zilnic. Si sa ai grija sa aspiri bine-bine toate ramasitele de pe fundul recipientului.

Bogdy wrote:Daca ii separ imediat dupa ce au depus icrele are ceva?

Da. Parintii se sperie si isi mananca icrele. Considera mediul nesigur pentru pui. Trebuie sa ii separi inainte sa depuna. Daca au depus deja, trebuie sa-i lasi pe loc.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Bogdy
Junior member

IP:

Azi am facut rost de artemia si am pus la eclozat. Am vorbit cu cineva si s-ar putea sa imi aduva si micro viermi dar asta pe saptamana viitoare. La cat timp trebe sa depuna din nou icre??
[WWW] [Yahoo!]
Bogdy
Junior member

IP:

Astazi este a saptea zii de cand au iesit din oua. Au inceput sa inoate cate 10-15 minute dupa care se lasa la fund se odihnesc si o iau de la capat. Din pacate sunt doar 20-25 care inoata restul (aprox. 10)stau pe fund si se misca din ce in ce mai putin.
[WWW] [Yahoo!]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ai rabdare ca vor inota majoritatea.
[Yahoo!]
Bogdy
Junior member

IP:

[WWW] [Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

image image image image image
*Se inmoaie o orä in apä färä sare pentru cä eclozeazä mai repede. (La mine dupä 12 ore.)
*Se clätesc si se pun in apä cu 1-2 linguri de sare la un litru de apä. (Eu nu le mai clätesc. Adaug sarea la apa in care i-am inmuiat.)
*Pentru colectare se pozitioneazä lumina la baza recipientului si se opreste aerarea. Dupä 5 min. se aspirä cu o pipetä.
*Pe ambalaj se recomandä ">2000LUX". (Eu folosesc un "Economic" de 18W.)
*Se recomandä PH=8,1-8,4. Nu l-am potrivit niciodatä.
*Se pun 1,5-2g de ouä la litru. Eu pun aproape jumate de linguritä la un sfert de litru, si de obicei nu le folosesc pe toate pänä iese cealaltä turä, dar depinde de numärul si märimea puilor, si asta obsearvä fiecare.
*Cel mai bine ies la 28-29°C. Peste 30°C ies foarte greu, sau de loc!!!
*Se pästreazä inchise ermetic in frigider. Se stricä rapid la cäldurä si luminä. Eu impart 1L in sticle de 30-50ml.

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.

Forum Index » Cichlidae
Go to: