Am reusit acum vreo 20 de minute sa separ pestii. Cei 3 mari intr-o parte, iar restul de 5, in cealalta. Ei bine, de atunci si pana in acest moment, toti stau in fata despartiturii, parca ar vrea sa se reuneasca, dar nu-si dau seama cum sa faca. Sper sa fie o stare de moment si sa-si vada de treburile lor, pe masura ce se obisnuiesc.
Poate intr-o luna, prin regimuri diferite de hranire, reusesc sa ii egalizez ca marime si sa scot separatorul.
A venit momentul sa mai dezmortesc jurnalul. De cand nu am mai postat s-au intamplat multe: s-au imbolnavit, unii au cedat, altii s-au vindecat si au mai crescut.
De curand, am decis sa bag si substrat, format din nisip si un lemn de prin casa, ca sa obisnuiesc pestii cu decorul. Sper ca intr-o saptamana, doua, sa am timp sa dau o fuga pe la padure, ca sa adun ce-mi trebuie.
Pana atunci, va arat niste poze cu supravietuitorii. Doua azi si restul maine.
Imi pare rau pentru vestile nu tocmai bune insa asta e, se mai intampla si d astea!
Nisipul adaugat face mult! Alta viata!
Acvariile "sterile" cu discus nu ma coafeaza deloc
Pozele cu "subiectii", ca de obicei, superbe!
Bafta cu ei !
Si asteptam si ceva poze cu ansamblul !
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
Azi am fost si pe la o padure din apropiere si am adus vreo 3 crengi acasa, care sper sa am inspiratie cand le voi aseza in acvariu, incat sa arate pe placul meu. Nu m-am hotarat daca, sa ma mai complic cu frunze uscate sau sa iau direct frunze de catappa, din petshop.
Sunt de stejar cumva ? la un moment dat am vrut sa imi bag si eu de stajar dar am aflat ca ar putea aparea probleme de la ele si am avut intr-o perioada cateva puse intr-o galeata cu apa vreo luna si incepusera sa arate urat si am preferat sa le arunc , desi astea arata mai natural , eu parca tot pe cele din comert le prefer. Cum se comporta in timp ? se inmoaie coaja ? putrezesc ?
Frunzele de catappa au mai multe beneficii in acvariu , deci eu daca as fi le-as alege pe ele.
Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
Uoff, mai Pomi! Imi pare rau! Pacat de ei ca abia ii pusesei pe picioare cu ceva eforturi...
Este clar ca solutia cea mai indicata ,mai ales in cazul acestor pesti care prezinta o sensibilitate aparte, erau niste crengi de mangrove..Nu intotdeauna solutia cea mai ieftina este si cea mai buna..
Dupa cum arata pestii este vorba de o otravire insa mi e greu acum sa spun ce anume au avut crengile acelea in scoarta.. Presupun ca le ai fiert in prealabil, nu?!
This message was edited 1 time. Last update was at 10/07/2012 20:43:18
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Am gasit pe malul Dunarii o radacina interesanta si nu am rezistat sa nu o aduc acasa, asa ca sta de vreo 3 saptamani la inmuiat in acvariu, in care cresc vreo 20 de pui Cyrtocara moori, pentru a mentine acvariul ciclat.
Sper sa gasesc ce imi mai trebuie pentru a definitiva hardscapeul si sa am discusi in acvariul asta, in mai putin de o luna.
1. Tipuri de lemn care sunt sigure pentru utilizare
Sigur in medii uscate si ude
1. Frasin, lemnul si scoarta
Plop, lemn si scoarta
Bambus
Pluta, scoarta ( imbibata bine)
Nuca de cocos, coaja de copac si de fruct
Lemn adus de rauri sau mari, sterilizat
Madrona, lemn si scoarta
Mopan, doar versiunea pentru acvariu
Compoziti din rasini creati pentru uz acvaristic
Salcie si stejar am avut in acvariu , sunt ok daca sunt bine uscate si tinute o vreme la inmuiat cu apa schimbata des.
Multa bafta cu discusii, sper ca de data asta sa fie totul ok.
@ pomi, imi pare rau de cele intimplate dar ma bucur in acelasi timp ca,, nu te lasi batut,, , felicitari!
nu stiu cum reusesti mereu sa faci filme de calitate si muzica din fundal, ofera o liniste si simti ca esti cumva in natura.
Dupa 10 zile, se pare ca discusii sunt ok, mananca mixtura si tetra discus, inafara de unul, care se pare ca e "vegetarian" caci ciuguleste radacinile de alge, fara sa manance altceva.
Super aranjamentul si superbi pestanii!!! Felicitari maestre Pomi!
Tinem pumnii ca de aceasta data sa fie cu noroc!!!