[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou, alge Staghorn  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
incepator
Member
[Avatar]

Joined: 28/02/2012 20:50:55
Messages: 146
Location: Brasov
IP:
Offline

Buna tuturor, am pornit acum 4 saptamani un acvariu nou, 100 litri plantat, tind sa cred ca este ciclat, au unceput sa apara niste alge le cateva frunze, din cate am citit pe aici este alga de tip Staghorn, inca sunt putine dar nu vreau sa ma napadeasca, cerd ca este si putin suprapopulat 21 pesti, 2 ancistrus, 2 cory, 2 molly, 2 xipho, 2 SAE, 4 guppy, 7 neon, substrat de la JBL, apa este cristal, schimb 30 litri la doua zile( conform indicatii de aici), lumina cam 6 ore pe zi(acvariu este in livingul foarte iluminat, si nu sta in soare), nu am CO2, ar trebui stiu...,am citit pe aici ca se poate inlocui cu Easy Carbo?
Va multumesc pentru sfaturi, o duminica placuta si ape limezi tuturor.
incepator
Member
[Avatar]

Joined: 28/02/2012 20:50:55
Messages: 146
Location: Brasov
IP:
Offline

Revin cu un test rapid de apa (trusa vine in curand) NO3 15mg/l, NO2 0mg/l, GH 6, KH 5, PH 7,2, Cl 0
mandrku
Junior member
[Avatar]

Joined: 05/01/2011 23:31:30
Messages: 17
Location: Mangalia
IP:
Offline

Eu folosesc EasyCarbo si nu am probleme cu algele. Nu este un inlocuitor 100% al CO2-ului dar este un bun Algicid iar in acvarii mici are efect foarte bun.
Staghorn am avut cand mi s-a colmatat filtrul intern in acvariul de 60L.
Aveam mult Staghorn si am fost nevoit sa fac tratament cu HH0 ( Apa oxigenata) si schimb de apa a doua zi 50% . Mi s-au facut roscate algele Staghorn si s-au desprins .Au disparut cam in 1 luna definitiv.
Concomitent cu cele 4 tratamente cu HHo timp de 1 saptamana am sifonat substratul din 2 in 2 zile ( a doua zi dupa tratamentul cu HHO)foarte bine.
Mi se pare destul de putin 4 saptamani sa ti se colmateze filtrul insa este bine sa-l verifici si pe acesta
AMONIC NH4 cum stai ?
Phosphati PO4 cum stai ?
Totusi este posibil sa nu ti se fi ciclat inca acvariul. Ai introdus colonii de bacterii? Vre-un burete in filtru dintr-un acvariu eja ciclat?
[Yahoo!]
incepator
Member
[Avatar]

Joined: 28/02/2012 20:50:55
Messages: 146
Location: Brasov
IP:
Offline

In apa am introdus la inceput Bio-Starter, iar in legatura cu testele... fiind inca la inceputuri nu am decat teste rapide de la JBL 6 in 1, trusa am am comandat-o pe ebay, o sa vina in cca 10 zile, pana atunci o sa continui cu schimburi de 30 litri la 2 zile.
Am uitat sa spun ca de cate ori schimb apa aspir si substratul,cat pot de bine, nu stiu daca este corect....
O saptamana placuta, si multumesc pentru raspuns.
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2474
Location: pitesti
IP:
Offline

Salut. CO2 nu il inlocuieste easycarbo, dar ajuta in lipsa acestuia. Nu stiu cine te-a sfatuit cu schimbul de apa, poate ai fost sfatuit punctual, nu pe durata. Nu ne-ai zis daca fertilizezi cu ceva. Schimbul de apa poti sa-l faci mai rar, nu ai foatre multi pesti, eu as schimba de exemplu cam 30-40% o data pe saptamana daca nu fertilizez. In alta ordine de idei, testele 6in1 nu masoara si amoniacul, deci nu este ok.. Nu mai aspira asa de des substraul, acolo stau mare parte din bacteriile benefice acvariulu tau, cand faci curatenie aspiri mizeria si sifonezi maxim 1/2 din substrat.
[ICQ]
incepator
Member
[Avatar]

Joined: 28/02/2012 20:50:55
Messages: 146
Location: Brasov
IP:
Offline

Asa este, am fost sfatuit chiar de catre tine(narcis) cum ai si banuit, pe perioada scurta, am omis asta,(mea culpa) testele dedicate vin peste maxim 2 saptamani le-am comandat in Germania, astazi o sa merg cu apa la cineva sa masoare amoniacul si fierul, am fertilizat acum doua saptamani in doua randuri cu E15 de la Dennerle, fertilizant pe baza de fier, cate 2 pastile la fiecare schimb de apa, am crezut ca usoara ingalbenire a frunzelor din partea inferioara a catorva plante se datoreaza lipsei de fertilizanti, dupa care au aparut usor algele si am renuntat. De aspirat nu pot sa aspir mai mult de jumatate din cauza plantelor si a decorului(intru greu acolo)apropo de aspirat aspir mereu aceiasi jumatate sau alternativ? si cam la ce adancime trebuie aspirat? am pus substrat de la JBL Florapol 200 amestecat cu nisip, mai trebuie sa fertilizez?. Iar cu CO2 nu am inca de gand sa ma apuc vreau intai sa acumulez mai multa experienta dupa care sa setez un acvariu plantat de minim 400l care iar din acest acvariu sa-mi construiesc un filtru extern in care sa pun CO2-ul incalzitor schimb la picatura etc, cum am vazut pe un site din Germania, momentan ma lupt :-) sa tin in viata acvariul actual... .
Inca odata multumesc mult pentru sfaturi.
narcis
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 04/11/2011 22:32:48
Messages: 2474
Location: pitesti
IP:
Offline

Pai daca vrei sa te apuci serios de treaba, eu zic ca ar fi bine sa experimentezi singur. Ia teste dedicate si fa-le, te vei obisnui cu ele. Alge cred ca are toata lumea, cate putin sau mai mult (exceptiile confirma regula). Substartul il aspiri alternativ, dar trebuie sa faci curat si in locurile greu accesibile, acolo se va strange mizerie care numai bine nu face, cu timpul vei avea probleme. Aspiri la suprafata, eu de ex intru cam 1 cm aproximativ, la mine este suficient. Fa o bomba cu co2, va face mult. Pe viitor te sfatuiesc sa ramai la un singur topic, ceva gen jurnal, vom sti si noi ce bazin ai, nu va trebui sa alergam dupa informatii sau sa le scoatem "cu clestele"
Chiar daca ai substrat feril se face si fertilizare in apa, micro si macro, dar aici te las pe tine sa citesti, eventual daca nu intelegi ceva poti sa intrebi, dar vino cu lectiile invatate .
[ICQ]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com