[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
noul meu colt de relaxare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

salutare !

de curand am redescoperit o mai veche pasiune ,iar acum am spus ca a venit vremea sa ma tin din nou de ea,asa ca...

am inceput cu un mic acvariu de 12 litri..dupa o luna mi s-a parut prea mic si insuficient pt pestisori( 4 xipho,2 guppy,2 molly,2 labeo, 2 platy,un ancitrus majoritatea perechi ,+ inca vreo 12 puisori de xipho),asa ca am zis sa-mi fac ceva mai mare .
Am luat hotararea sa-mi fac ceva home made ,pt ca peste tot ceea ce voiam eu era cam scumpicel
filtre aveam ,incalzitoare aveam pestisori aveam ,asa ca imi mai trebuia doar putin timp liber si dedicatie ,asa ca iata ce a iesit ...
[Thumb - DSC_0327.JPG]

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
ady vladutz
Junior member

IP:

Bun venit!
Da mai multe detali despre filtrare , iluminare , volum.
In prima faza avand in vedere ca este un acvariu de apa dulce , nu au ce cauta scoicile acolo. Plantele de plastic nu te ajuta cu nimic.
Poza nu este foarte clara si nu se distinge mare lucru.
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit!
Iti recomand oricum sa citesti ghidul incepatorului, vei gasi cu siguranta mai multe informatii, care ti-au scapat. Dupa care te asteptam si la rubrica despre noi, sa te prezinti.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

sal

ady ,am urmat sfatul tau si am scos scoicile din acvariu
legat de celelalte detalii,soryy..asa cum spuneam sunt incepator si nu prea stiu cum stau lucrurile pe aci
asa ca revin cu detaliile cerute:

volum acvariu 55 l net (70 brut )
dim 80x35x25
backround +partea de jos ,decor din spuma poliuretanica

filtru aquael 200 l,incalzitor 50 watti
iluminare (aici am aflat ca stau cam prost la capitolul asta) 2 neoane de 8 w / buc

intra-adevar nu a iesit totul profi insa din greseli invata omul,asa ca ....
astept sugestii si pareri
[Thumb - DSC_0326.JPG]

[Thumb - DSC_0325.JPG]

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

sal,bine ai venit,ape lipezi.
[Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

eu nu inteleg de ce lumina e albastra?

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Lumina albastra este probabil din cauza setarilor camerei, si anume white balance-ul.

Acvariul acesta probabil va fi refacut la un moment dat

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

salutare eugen!
am vazut ca donezi niste plantute de acvariu ,asa ca m-am gandit sa apelez la tine .
am nevoie totodata sa ma si sfatuiesti ce anume as putea sa pun in acvariu,sunt la inceput si nu prea ma pricep
tks!

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Foarte ciudat mi se pare "suportul" ptr capac. Asa este construit acvariul sau ai introdus tu "tuburile" alea?
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

capacul ,ca si restul acvariului este facut de mine
tuburile sunt din plexiglas,prinse in spuma ,pt a sustine capacul

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

am facut si eu din ce am gasit prin casa

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!

Iti donez si tie, chiar am scos duminica un pachet de plante din bazin si stau acum intr-un recipient, trebuie doar sa iti faci timp sa vii pana la mine. Ca idee in afara de plante plutitoare, nu poti sa intretii prea multe alte specii pentru ca nu ai nici substratul nici iluminarea adecvata, iar acelea pur si simplu ar muri.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

salutare Eugen!

Referitor la plante ,aseara am redecorat acvariul.
adica am pus substrat in loc de spuma care exista acolo,am pus pe deasupra nisip fin de la Hornbach,in ideea de a scoate tot ce este artificial.(plante)
asa ca o sa te deranjez intr-una din zilele astea pt a ma ajuta cu niste plante ( pe care sa le si pot intretine mai usor )
am umblat si la parte luminoasa ,adica am pus deocamdata 2 neoane T8 de 30 watti bucata( cel putin asa scrie pe ele)
astept recomandari si sfaturi pt ceea ce am de facut in continuare

pozele sunt de dinainte sa pun nisipul si sa montez neoanele
[Thumb - DSC_0373.JPG]

[Thumb - DSC_0366.JPG]

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

tocmai apucasem sa scriu ca alea nu arata a neoane de 2x30W dupa care am citit ca pozele sunt de dinainte.

Ce fel de nisip fin ai pus: L-ai luat de la acvaristica sau de la constructii? De asemenea ce granulatie are? (evident sper ca nu e colorat ca din poze nu imi dau seama)

[Email] [WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

S-ar putea sa ai probleme daca e prea fin nisipul...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

salutare din nou !

vin in continuare cu evolutia acvariului meu .
se pare ca mai am inca de munca la el ,r,usor ...sper sa reusesc sa fac ceva cu care sa pot sa ma "laud" :si eu in randul vostru , asa arata in prezent ,doar ca nu am putut sa ma abtin si am mai facut modificari la partea luminoasa ,adica am schimbat neoanele (mi se pareau prea grosolane pt genul de capac pe care mi l-am facut ,care este din plexiglas)

astea sunt pozele recente,facute aseara ,dupa ce am introdus pestisorii in acvariu.
[Thumb - DSC_0395.JPG]

[Thumb - DSC_0396.JPG]

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

sal e frumos,dar eu nu sunt deacord cu plantele din plastic.
[Yahoo!]
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Chiar daca nu ai scos plantele de plastic.....se vede ceva evolutie. Arata mult mai bine. Am vazut ca ai scos si "suportul" ala facut din tuburi....
Din punctul meu de vedere, varianta cu "substrat" din spuma poliuretanica a fost o "premiera".

This message was edited 1 time. Last update was at 29/02/2012 23:14:28

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

incet incet vei intelege ca un colt din natura, inseamna natura cu tot ce implica ea flora si fauna. Catre asta incercam unii dintre noi sa ne indreptam. Eu de cele mai multe ori cand vad un acvariu cu flori artificiale si multe alte "infrumusetari" imi aduc aminte de imaginea lacurilor sau a raurilor in care se arunca cutii de bere, peturi si alte cele si plutesc pe acolo. Eliminand toate aceste plastice din acvariul tau o sa vezi ca ii dai viata. Atunci o sa te bucuri cu adevarat si o sa ai asa cum iti doresti tu un colt de relaxare. Ma bucur pentru tine ca vrei sa faci loc frumosului in viata ta si sper sa ne relaxezi si pe noi privind acvariul tau. Cu cele mai bune ganduri ti-am scris cele de mai sus

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

va multumesc frumos pt incurajari !

trebuie sa va spun ca din dorinta de a face totul cat mai repede (acvariu ,pesti ,filtre,neoane etc..)si din cauza unui buget poate prea mic,am facut aceste mari greseli.intr-adevar acum poate ca ma costa mai mult sa le repar decat daca as fi facut totul cum trebuie de la inceput ,dar o sa suport consecintele. de asemenea la inceput nici nu avea cine sa ma sfatuiasca in acest domeniu ,nici macar nu aveam un cont pe acest acet forum.sper ca de acum inainte ,cu ajutorul vostru sa ajung acolo unde imi doresc !

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: