[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Decoratie "lemn"  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Am vazut ca multa lume foloseste lemn ca decoratii pentru acvariu.Si imi place la nebunie!Ce vreau sa intreb este : ce lemn este indicat sa folosesc?prin ce tratamente trebuie sa treaca lemnul?si ce efecte v-a avea asupra apei?[cum au scoicile efect asupra duritatii apei ma gandesc ca si lemnul are].Multumesc anticipat!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Lemne gasesti la petshop-uri, deja tratate.
Daca nu, poti lua diverse cioate din natura, am gasit mai multe feluri folosite (foioase in general). Foarte des am vazut acvaristi ce folosesc vita de vie. Insa va trebui sa o tratezi tu, prin fierberi succesive cu apa si apa cu sare (neiodata). Prin fierbere si stat in apa, elimina taninul ce e toxic pentru pesti.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2012 14:56:24

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
ady vladutz
Junior member

IP:

Exista o gama destul de mare de lemne pe care le poti folosii in acvaristica, asta dupa ce le aplici TRATAMENTUL DE PREPARARE.
In principiu lemnul trebuie sa fie uscat, (nu folosii lemne care incep sa putrezeasca) fiert 2-3ore cu apa si sare, schimbata apa si fiert iar 2-3 ore fara sare, dupa care se tine la inmuiat intr-un recipient cu apa(care se schimba periodic) pana cand lemnul nu mai pluteste. Timpul de fierbere difera in functie de cat de mare si de gros este lemnul.
Nu se foloseste lemnul de rasinoase, nuc si alti arbori care care contin tanini in cantitati mari.
Eu am folosit pana acum lemn de mar, prun (prunul coloreaza foarte mult daca nu este tratat cum trebuie) , zarzar (a nu se folosii pomi fructiferi din livezi in care se folosesc pesticide si alte substante) , corn, salcam, vita de vie ,trandafir.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2012 14:57:34

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

stefanp wrote:Lemne gasesti la petshop-uri, deja tratate.
Daca nu, poti lua diverse cioate din natura, am gasit mai multe feluri folosite (foioase in general). Foarte des am vazut acvaristi ce folosesc vita de vie. Insa va trebui sa o tratezi tu, prin fierberi succesive cu apa si apa cu sare (neiodata). Prin fierbere si stat in apa, elimina taninul ce e toxic pentru pesti.

Atentie cu vita de vie de unde o luati! Daca provine dintr-o vie unde se stropeste in fiecare an, mai bine nu. Oricat de mult
o fierbi poate sa fie periculoasa. Asemanator si cu pomi fructiferi, gen prun.

Daca ma intrebi pe mine, cred ca mai bine iti cumperi din pet-shop. Vezi ca are si rebella de vanzare, gasesti la rubrica de vanzari.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
stefanp
Moderator

IP:

Intr-adevar, bine spus. E de verificat cu stropitul.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am inceput un mic nano de 12 litri,la momentul potrivit il v-oi posta pe forum,pana atunci caut o cioata mica,si din ce am vazut in petshop e jale,numai bucati mari.Probabil o sa astept mult intarziata primavara si v-oi vedea.Multumesc de ajutor.Daca nu mai are nimeni de adaugat ceva rog sa se inchida topicul!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu pentru nano-ul meu am gasit la ReBella radacina. Ii spui ce dimensiuni ai la acvariu si iti trimite poze sa iti alegi ce vrei. Lemnul care il comercializeaza ea este red moor. Nu stiu daca mai are si alte tipuri.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu am in acvariu 2 crengi de salcie. Le-am gasit langa un lac. Erau deja uscate. Le-am spalat si frecat cu burete de sarma ptr ca erau lungi si nu aveam in ce sa le fierb. Dupa asta, le-am oparit si zdup in acvariu. Nu au eliminat tanin si nici nu au facut vreo mazga.
stefanp
Moderator

IP:

xenon wrote:Eu am inceput un mic nano de 12 litri,la momentul potrivit il v-oi posta pe forum,pana atunci caut o cioata mica,si din ce am vazut in petshop e jale,numai bucati mari.Probabil o sa astept mult intarziata primavara si v-oi vedea.Multumesc de ajutor.Daca nu mai are nimeni de adaugat ceva rog sa se inchida topicul!

La noi in Iasi parca la zoomania am mai vazut ceva mititele, pe standul unde e si mancare. In carrefour-uri ai mers? Poti incerca si pe Stefan cel Mare.
Daca nu, cauta printr-un copac si ia o creanga, acvariul e mic si nu iti trebuie ceva mare incat sa afecteze copacul daca iei o creanga din el si nici nu cred ca ii stropesc astia in oras. O fierbi de cateva ori si gata.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:
xenon wrote:Eu am inceput un mic nano de 12 litri,la momentul potrivit il v-oi posta pe forum,pana atunci caut o cioata mica,si din ce am vazut in petshop e jale,numai bucati mari.Probabil o sa astept mult intarziata primavara si v-oi vedea.Multumesc de ajutor.Daca nu mai are nimeni de adaugat ceva rog sa se inchida topicul!

La noi in Iasi parca la zoomania am mai vazut ceva mititele, pe standul unde e si mancare. In carrefour-uri ai mers? Poti incerca si pe Stefan cel Mare.
Daca nu, cauta printr-un copac si ia o creanga, acvariul e mic si nu iti trebuie ceva mare incat sa afecteze copacul daca iei o creanga din el si nici nu cred ca ii stropesc astia in oras. O fierbi de cateva ori si gata.

Unde anume este zoomania?La domnul Ovidiu de la arca am fost si nu am vazut sa fi avut.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Zoomania e in Iulius mall, la parter. Cum intri, la vreo 20 de metri faci la dreapta. Se simte mirosul
Si in ambele carrefour-uri la animax incearca.

Si daca nu, poti vedea si la Rebella.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2012 22:53:25

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Zoomania e in Iulius mall, la parter. Cum intri, la vreo 20 de metri faci la dreapta. Se simte mirosul
Si in ambele carrefour-uri la animax incearca.

Si daca nu, poti vedea si la Rebella.

O sa ies prin oras dar imediat ce se mai linisteste vremea asta,e oribil.Oricum va multumesc mult!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: