[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
La ce greutate rezista plafonul apartamentului de bloc?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
acata
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am tot avut discutii cu unii dintre voi, dar as vrea sa mai am si alte pareri. Nu de alta, dar vreau sa dorm linistit.

In total, am calculat ca pe o suprafata de 1 mp o sa fie distribuita uniform o greutate de 800-850 Kg. Acvariul o sa fie cu spatele la perete.
O sa fie la etajul 1 si blocul este din 77. Nu stiu alte detalii ale blocului, dar cred ca e vorba de panouri prefabricate de beton.
Ce parere aveti?

Multumesc.

Acvariul meu
[Email]
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

blocurile ceausiste sunt proiectate sa reziste la aprox. 1 tona/metru patrat.
esti cam aproape de limita avand in vedere ca furturile de materiale erau in floare in acea perioada, asa ca daca ai reduce un pic greutatea ai fi mai sigur

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

acata wrote:Am tot avut discutii cu unii dintre voi, dar as vrea sa mai am si alte pareri. Nu de alta, dar vreau sa dorm linistit.

In total, am calculat ca pe o suprafata de 1 mp o sa fie distribuita uniform o greutate de 800-850 Kg. Acvariul o sa fie cu spatele la perete.
O sa fie la etajul 1 si blocul este din 77. Nu stiu alte detalii ale blocului, dar cred ca e vorba de panouri prefabricate de beton.
Ce parere aveti?

Multumesc.

Si eu mi-am pus problema asta. Bloc din 77 etajul 2. Suprafata suport 1.54m2 (2.2*0.7m) si tine. Incearca sa-l faci mai lung decat acvariul.

Acvariul meu
[Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

1. S-a discutat si pe forumul vechi ...
2. Probabil ca domnul akademik ar fi in masura sa-si de-a cu parerea/expertiza (si cred ca mai sunt si altii).
3. Personal, sunt sigur ca depinde si de peretele langa care este pus (daca e zid de rezistenta sau nu). Se pomeneste aici de forte de forfecare, tehnica de constructie si alte cele...
4. Era cineva pe forum care avea pe hol si in bucatarie cate un rastel plin de bazine (pe la vreo 4 tone de apa in total) si statea la IX...
5. Vechimea ca vechimea, ca de epoca in care a fost construit numa' de bine (ca despre morti) dar sunt situatii in care inconstienta criminala de dragul reamenajarilor a dus la spargerea de ziduri fara discenamant (da, stau intr-un bloc cu 10 etaje din care la cel putin 3 apartamente s-a modificat structura de rezistenta (unul find la 2)) .

avand in vedere ca furturile de materiale erau in floare in acea perioada

Pai se fura din cantitate, nu din compozitia/retetarul betonului si ma indoiesc ca imediat dupa cutremur se incumeta cineva sa faca rabat de la calitate...

pe o suprafata de 1 mp o sa fie distribuita uniform o greutate de 800-850 Kg

Cam mult si fara suparare, da' sigur da atata? Ma gandesc ca daca se apropie sa priveasca vreo 2 persoane mai sanatoase ...

Incearca sa-l faci mai lung decat acvariul.
Si de ce nu, "talpica" mai lata ;)

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: